Dodaj do ulubionych

parking przy osiedlu

27.11.12, 22:38
Co sąsiedzi myślicie o nowym, prywatnym parkingu przy osiedlu ? Trochę daleko od klatki..... Ja myślę że w czasach wolnej amerykanki na drogach osiedlowych szału nie będzie. No chyba że zimową porą kiedy spadnie trochę śniegu.
Obserwuj wątek
    • iwus-1982 Re: parking przy osiedlu 28.11.12, 09:53
      nas to nie zainteresuje, mamy wykupione miejsce.
    • donpedr Re: parking przy osiedlu 28.11.12, 22:17
      A gdzie jest? Bo jakoś nie zauważyłem.
      Jak patrzę na sąsiadów, którym nie chce zaparkować 20 m dalej niż zwykle, bo nie będzie widać z okna, więc stają na skrzyżowaniu/zakręcie, to mam wrażenie, że "patologia" to zbyt łagodne słowo. Chyba zacznę robić fotki i podlinkuję galerię. Tak więc - IMO nie ma szans.

Pozdrawiam,
      Krzysztof
      • wolowiec1997 Re: parking przy osiedlu 29.11.12, 08:05
        A może ktoś miał problem z zaparkowaniem na swoim miejscu, jak każdy stawia samochód gdzie widzi wolne miejscesmile
        Chyba chodzi o parking na bramie przy ulicy Krąselkismile
        • donpedr Re: parking przy osiedlu 29.11.12, 09:01
          wolowiec1997 napisał(a):
          > A może ktoś miał problem z zaparkowaniem na swoim miejscu, jak każdy stawia sam
          > ochód gdzie widzi wolne miejscesmile

Nie, w mojej części osiedla nie ma przydzielonych miejsc (to te 'stare' bloki). To po prostu kwestia lenistwa i bezmyślności.

Pozdrawiam,
          Krzysztof
    • grabsztyn Re: parking przy osiedlu 28.11.12, 23:39
      wg mnie fajny pomysł , kupie sobie jakiegoś "kredensa" albo "borewicza" i tam wstawię wink pzdr.
      • iwus-1982 Re: parking przy osiedlu 29.11.12, 09:24
        Ja przez "nowy prywatny parking" rozumiem, ze ktos zamierza wykupic teren przy wjeżdzie od KAUFLANDU i na tym polu zrobi ten parking ..

Chyba ze ma na oku jakis inny kawałek ziemi przyklejony do osiedla..
        • rajskiparkingowy Re: parking przy osiedlu 29.11.12, 10:05
          oj sąsiady .... ten parking właśnie wystartował jak słusznie jeden z forumowiczów zauważył.
          • iwus-1982 Re: parking przy osiedlu 29.11.12, 18:02
            Gdzie on sie znajduje?
            • lazior25 Re: parking przy osiedlu 30.11.12, 12:06
              widać że siedzicie w domu i nic nie robicie.
              Jak można nie zauważyć dużego szyldu. Parking i numer tel. wystarczy się przejść wzdłuż Złotej Renety
              • rajski_man Re: parking przy osiedlu 30.11.12, 21:16
                No właśnie...
                Parking będzie potrzebny , bo nie da sie dalej tak funkcjonować. Labirynt przy przejeżdzaniu. Nie wspomnę o pożarze , czy dojeździe karetki. Znaki strefy zamieszkania trzeba wprowadzic , bo niektórzy zapominają o zwykłej przyzwotości jeśli chodzi o parkowanie. Ja kiedyś wspominałem o nowych miejscach do parkowania, ale bez odzewu. Wspominałem , że w danej wspólnocie zmniejszą sie koszty utrzymania , ale też nic. Wiele więcej nie będę pisał. Tutaj widać mieszkają sami zamozni ludzie/nie wspomnę o oświetleniu czy utrzymaniu części wspólnej/. Pozdrówki.
                • mmmieszkaniec Re: parking przy osiedlu 01.12.12, 08:41
                  Tak tak, wiemy, zlikwidować wszystkie place zabaw, zostawić jeden.
                • rajski_man Re: parking przy osiedlu 01.12.12, 11:11
                  c.d.
                  Pożyjemy zobaczymy.
                  • iwus-1982 Re: parking przy osiedlu 03.12.12, 11:13
                    Rajski_ man juz dzieki Tobie mamy regulaminy na placach zabaw.
                    To napewno były oszczedności.

• rajski_man Re: parking przy osiedlu 03.12.12, 14:13
                      Witam!
                      Heheheeee... niestety nie dzięki mnie jest regulamin na placu zabaw. Jeśli jednak jest to chyba dobrze. Mnie akurat nie interesuje sprawa regulaminu placu zabaw.
                      Jak powstał prywatny parking przy osiedlu RJ to dobrze. Nic mnie do tego. Pewnie będzie potrzebny.
                      Pozdrawiam.
                      • bond_kraselki Re: parking przy osiedlu 06.12.12, 07:45
                        Dla tych co nadal nie wiedzą gdzie jest nowo otwarty parking - znajduje się po lewej stronie jadąc od strony orlika, boiska lub też szkoły jak kto woli.
                        Inicjatywa bardzo dobra lecz nie sądzę aby było duże zainteresowanie ponieważ na tym parkingu trzeba zapłacić a na osiedlu stając gdzie popadnie nie płaci się, no chyba że czasami trzeba wymienić wycieraczki lub naprawić urwane lusterko.
                        Dla jasności nie popieram rozwiązań problemu parkowania na zasadzie niszczenia cudzego mienia ale też trudno się dziwić frustracji ludzi którzy mają wykupione miejsca a ktoś ich zastawił blokując wyjazd.
                        Nie wiem czy wiecie ale było już kilka wypadków potrącenia dzieci na tamtej części osiedla a jedną z przyczyn, która występowała w raporcie policyjnym był podane że samochody niewłaściwie zaparkowane ograniczyły widoczność poruszającego się pojazdu.
                        Ja nie mam dzieci ale większość z Was ma, wiec powinniście dla dobra Waszych pociech coś z tym zrobić,
                        • bond_kraselki Re: parking przy osiedlu 08.12.12, 09:00
                          No cóż, śnieg spadł a na parkingu ja było pusto tak i jest pusto sad
                          Oczywiście nie osiedlowym a przy osiedlu.
                          Właściciel powinien przebiec się i trochę kartek powtykać za wycieraczkami może wtedy znajdzie kilka osób które zaczną parkować.
                          • papabil Re: parking przy osiedlu 08.12.12, 09:31
                            ciekawe co na to urzad skarbowy...?
                            • grabsztyn Re: parking przy osiedlu 08.12.12, 19:55
                              Co może US? Wystarczy, że właściciel działki jest na działalności, rozszerzył PKD i może sobie parking prowadzić.
                              • papabil Re: parking przy osiedlu 10.12.12, 00:32
                                cala ta umowa na gebe bez paragonu
                                nie sadze ze poszedl i cos zglosil
                                • bond_kraselki Re: parking przy osiedlu 10.12.12, 19:28
                                  Ktoś zna ceny ?
              • iwus-1982 Re: parking przy osiedlu 03.12.12, 11:20
                Lazior25, przeciez juz gdzies pisałam, ze ja mam czasu az nadto!
                I jakos nie czuje sie pokrzywdzona tym, ze siedze w domu i ze nie zrobiłam obchodu po osiedlu w poszukiwaniu parkingu.
                Nadal zyje i nadal bede siedziec w domu z tą zmiana, ze juz wiem gdzie ten parking jest. WOW smile
                Odrazu mi lepiej.

I akurat nie kazdy chodzi w tamta stronę, zeby musiał wiedziec, ze parking powstał wzdłóż Złotej Renety.

Wyrozumiałości sąsiedzi .. i mniej ciągłych pretensji o jakieś pierdy (jak w tym przypadku).

Pozdrawiam,
    • bond_kraselki Re: parking przy osiedlu 12.12.12, 21:52
      rajskiparkingowy napisał:
      ... Ja myślę że w czasach wolnej amerykanki na drogach osiedlowych szału nie będzie.
      No chyba że zimową porą kiedy spadnie trochę śniegu.

No i nie ma szału mimo, że spadł śnieg. Jeśli kogoś interesuje to jeden miesiąc błogiego postoju kosztuje stówkę smile, wiadomość pozyskana od sąsiada, który ponoć dzwonił pod wskazany numer na reklamie.
      Pozdrawiam wszystkich którzy parkują na leszcza i nie mają śmiałości się do tego przyznać, że z miłą chęcią zapłacą stówkę i będą parkować na parkingu, a co za tym idzie nie będą denerwować prawidłowo parkujących na naszym osiedlu smile.
      PS.
      Ale pojechałem chyba troszeczkę za bardzo zamarzyłem smile.
      • rajskiparkingowy Re: parking przy osiedlu 13.12.12, 00:25
        To mi chodziło ino, że w czasach dużego śniegu kiedy to pod każdą latarnią gdzie teraz stoi auto będzie wielka biała góra. Wtedy zaradny Pan właściciel może zarobić parę stówek ale tak poza tym to nietrafiona inwestycja na naszym osiedlu. Bo i po co płacić jak można zostawić na środku drogi ... pozdrawiam śpiących spokojnie zarządców osiedla. Kiedyś karetka lub straż może nie zdążyć, bo już teraz ciężko się nieraz złamać osobówce. Świadomość swojej opieszałości pozostanie na zawsze. Ja kiedyś bylem świadkiem takiego zdarzenia na jednym z dużych blokowisk warszawskich. Auta pozastawiane jak u nas, bez szans na dojechanie wozem strażackim i wyciągniecie drabiny. Skończyło się tragicznie na oczach gapiów. Po latach widzę że nie wyciągnęli tam z tego zdarzenia żadnych wniosków.
        • robb80 Re: parking przy osiedlu 13.12.12, 15:44
          u nas był taki przypadek z karetką pogotowia że nie mogła podjechać pod blok. ale idioci stawiający gdzie popadnie swoje auta tak będą robili póki nie odczują tego na własnej skórze. pozdrawiam prawidłowo parkujących kierowców smile
          • leszek.siena Re: parking przy osiedlu 14.12.12, 12:18
            Nowy parking za stówkę stoi pusty - teraz Zarząd do boju wprowadzić strefę ruchu.
    • bond_kraselki Re: parking przy osiedlu 15.12.12, 13:01
      Nie czepiajmy się administratora osiedla on do tego nic nie ma, ponieważ nie są prawnym organem do tego typu przedsięwzięć. Bez działania i decyzji wspólnot nic nie mogą.
      Tu muszą zadziałać wspólnoty I,II, III, IV i V, a mianowicie podjąć wspólną uchwałę w której zgodzą się na wykonanie organizacji ruchu drogowego na naszym osiedlu.
      Niestety nie jest to łatwe a na dodatek kosztowne, po za tym znamienita część mieszkańców nie wyrazi zgody na ten zamysł, ponieważ nie będą mogli parkować na leszcza.
      Zgodnie z obecnym stanem prawnym leszcze mogą zastawiać innych właściwie parkujących i blokować drogi przeciwpożarowe.
      Tu trzeba zmusić tych co są w zarządach wspólnot do działania, niech wreszcie ruszą w tej sprawie i zadziałają.
      • bond_kraselki Re: parking przy osiedlu 15.01.13, 07:02
        Cenka spadła do 70PLN za miesiąc, ale nadal szału na parkingu przy naszym osiedlu nie widzę, a szkoda.
        sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka