09.06.06, 22:33
Wlasnie dzisiaj dowiedzialam sie ze moj 3 letni synek ma przerost trzeciego
migdalka. Okropny dzien. Diagnoza - wyciąć. Mam zamiar zrobic ten zabieg w
Damianie (przy wspolpracy lekarzy z Krajmedu). Trochę się już naczytałam o
takim zabiegu ale czy ktoś może mi powiedzieć jak to jest "naprawde" po takim
wycięciu. Jak dzieciaczkii to znoszą i czego się spodziewać. Dziekuje.
Obserwuj wątek
    • edysl1 Re: co robic? 19.06.06, 12:33
      Moja 4-letnia coreczka miala wyciety migdal w styczniu. Strasznie przezywalam
      to i bardzo sie balam. Na szczescie wszystko przebieglo bez komplikacji i mala
      zniosla to nad wyraz dobrze. Dla mnie osobiscie najgorsze bylo przygotowanie do
      operacji: podanie "glupiego jasia", a potem znieczulenia. Dziecko bylo z nami
      na sali dopoki "nie odplynelo". Patrzylam jak robi sie senna, mniej aktywna,
      jak wiotczeja jej miesnie i zamiast mowic wydobywa niezrozumiale dzwieki.To
      bylo dla mnie szokiem, dlatego pisze,abys wiedziala,ze jest to normalne po
      podaniu takich lekow. Potem maz posadzil ja na wozek i odwiozl na sale
      operacyjna - ja juz nie dalam rady, a wlasciwie to pielegniarki mi nie
      pozwolily,bo wylam jak glupia. Ten obraz bezwladnego dziecka pozostanie mi w
      pamieci do konca zycia. I potem po operacji buzka dziecka jest mocno opuchnieta.
      Jesli chodzi o klinike Damiana, to znajoma operowala tam swoje dziecko i miala
      to nieszczescie,ze w trakcie operacji doszlo do powiklan. Dziecko dostalo
      jakiegos krwotoku.Nie wiem czy z winy lekarzy czy z innych powodow, ale
      slyszalam,ze takie powiklania moga sie zdarzyc.Jedno jest pewne - sam zabieg u
      dzieci nie jest az tak straszny i szybko dochodza do siebie. Moja coreczka
      nawet nie skarzyla sie na bol gardla. Bedzie dobrze. Pozdrawiam.
      • bas1213 Re: co robic? 22.06.06, 12:36
        Moje dziecko zostało nie dopuszczone do zabigu podcięcia migdałka bocznego gdyż
        badania morfologii wykazały za małą krzepliwość krwi- bali się zrobić ten
        zabieg gdyż mógł nastąpić krwotok.
        Teraz muszę iść do hematologa i wyjśnić przyczynę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka