Dodaj do ulubionych

176 tylko na Bródno

11.01.12, 07:52
www.ztm.waw.pl/zmiany.php?c=102&i=2003&l=1
Obserwuj wątek
    • Gość: dlugi Re: 176 tylko na Bródno IP: *.mofnet.gov.pl 11.01.12, 13:29
      O rany. JAk my teraz będziemy jeździć? Co za głupota.
      • Gość: gru Re: 176 tylko na Bródno IP: *.centertel.pl 12.01.12, 00:48
        "...Ja to proszę pana, mam bardzo dobre połączenie. Wstaję rano za piętnaście trzecia. Latem to już widno. Za piętnaście trzecia jestem ogolony, bo golę się wieczorem. Śniadanie jadam na kolację. Tylko wstaję i wychodzę. No ubierasz się pan. W płaszcz jak pada. Opłaca mi się rozbierać po śniadaniu? Do PKS mam pięć kilometry. O czwartej za piętnaście jest PKS. I zdąża pan? Nie, ale i tak mam dobrze, bo jest przepełniony i się nie zatrzymuje. Przystanek idę do mleczarni. To jest godzinka. Potem szybko wiozą mnie do Szymanowa. Mleko, wiesz pan, ma najszybszy transport, inaczej się zsiada. ..."
        czyli dwie przesiadki i wychodzi na to samo... polityka ZTM.
        Co oni kuźwa robią z wycofanymi autobusami??? To już jakaś plaga!
        • Gość: Gosc Re: 176 tylko na Bródno IP: *.multimo.pl 12.01.12, 08:54
          W celu poprawienia punktualności to trzeba było poszerzyć Marywilską zgodnie z planami zmienianymi prze włodarzy kilkakrotnie!!!! Czy ich wyobraźnia pokazuje horyzont od tyłu??
          • Gość: Gosc Re: 176 tylko na Bródno IP: *.multimo.pl 12.01.12, 08:56
            Proponuję zbombardować ZTM e-mailami z protestami. Nie jedna wiadomość ( bo tę przeczytają, pokiwają głowami i zapomną ),ale wysłać im kilkadziesiąt wiadomości. Ja piszę już dziś!
            • Gość: Oburzony Re: 176 tylko na Bródno IP: 91.218.198.* 12.01.12, 09:21
              i jeszcze maja czelnosc pisac o dogodnej przesiadce na Kondratowicza. Nie lepiej byloby zlikwidowac linie, problem rozwiazalby sie raz na zawsze.
            • Gość: B0b Re: 176 tylko na Bródno IP: *.homax.pl 12.01.12, 13:05
              Gość portalu: Gosc napisał(a):

> Proponuję zbombardować ZTM e-mailami z protestami.

l.ruta@ztm.waw.pl;a.frankow@ztm.waw.pl;ztm@ztm.waw.pl;sekretariat@bialoleka.waw.pl
    • Gość: radek Re: 176 tylko na Bródno IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.12, 16:53
      Bardzo dobra decyzja!
      • eweli_na7 Re: 176 tylko na Bródno 12.01.12, 17:35
        Jak ograniczamy się tylko do Bródna to rzeczywiście świetny. Ale weź pod uwagę, że gros korzystających ze 176 jeździ trochę dalej. Wychyl nos trochę poza swoje sprawy.

Gość portalu: radek napisał(a):

> Bardzo dobra decyzja!
    • Gość: gbiof Re: 176 tylko na Bródno IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.12, 18:34
      Najprościej skrócić linię, aby poprawić punktualność.
      Ot, myślenie ZTM-u !
      A może ich skrócić? To znaczy wywalić tych "myślących inaczej" ?

To już jest naprawdę granda z tym, co wyprawia ZTM !!
      Nasze władze dzielnicy oczywiście NIC nie zrobią, bo to kolesie są !
    • sibeliuss Re: 176 tylko na Bródno 16.01.12, 09:00
      Układ trasy jest o tyle z czapy, że linia omija przystanek Bazyliańska. Przestała również istnieć dogodna przesiadka w 500. To miłe, ze ZTM postanowił dociążyć trakcję tramwajową, tyle, ze 176 powinno jechać do Budowlanej, a następnie Matki Teresy, św. Wincentego i Borzymowską na Targówek.
      Przesiadka na tramwaj przy Budowlanej, do 127 i 500 przy Cm. Bródnowskim, a na Targówku 160 i 517.
      • tarantula01 Re: 176 tylko na Bródno 16.01.12, 11:01
        Mieszkańcy chcieliby pozostawienia linii do Żaby lub ronda Starzyńskiego:
        radny.com.pl/dok2kadencja/pisma2ztm/ztm-176linia120115trasa.pdf
        Zapewne utrzymanie linii do Żaby jest mało prawdopodobne, ale np. zwiększenie częstotliwości po skróceniu już powinno być do zrobienia. Krócej, ale częściej.
        • sibeliuss Re: 176 tylko na Bródno 16.01.12, 13:24
          Sęk w tym, że teraz nie ma możliwości przesiadki do 414 i 500. Czyli każde połączenie to tylko linią zwykłą. (bajki o S-9 przemilczę)
    • kanna Re: 176 tylko na Bródno 20.01.12, 22:10
      Moje dzieci chodzą na Zimę w mieście, do szkoły na Bohaterów.

Dojazd na basen (Namysłowska) lub do kina (świt) to teraz dwie przesiadki + dojście.
      Ech, mogli poczekać z ta zmianą do końca ferii chociaż :/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka