Dodaj do ulubionych

Zawieszenie ekspresów

26.06.13, 13:01
Dziś dowiedziałem się o:
www.ztm.waw.pl/aktualnosci.php?i=983&c=100&l=1
zawieszeniu na wakacje linii ekspresowych.

Proszę wszystkie osoby o przesyłanie w tej sprawie maili do Prezydenta:
sekretariatprezydenta@um.warszawa.pl
Ja wysłałem:
radny.com.pl/dok2kadencja/pisma2ztm/ztm-E8linia130626zawieszenie.pdf
Obserwuj wątek
    • Gość: Kama Re: Zawieszenie ekspresów IP: 80.50.135.* 26.06.13, 14:12
      Tyle, że skoro metro będzie miało wyłączone 2 stacje w czasie wakacji, to okaże się, że ekspresy wcale nie będą potrzebne :(
      Ja np. dojeżdżam do Politechniki, więc to, że zabiorą mi E-4 koło tyłka mi lata, bo i tak będę musiała kombinować i dojeżdżać inaczej...
    • Gość: Rychu Nic takiego się nie stanie. E6 będzie. IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.06.13, 18:14
      Więc rzetelnie opisuj zmiany, bo w tekście o E6 jakoś nie było wspomnienia.
      • tarantula01 Re: Nic takiego się nie stanie. E6 będzie. 26.06.13, 20:54
        Bo E-6 nie zawieszają.
        • sibeliuss Re: Nic takiego się nie stanie. E6 będzie. 28.06.13, 09:18
          No to w czym problem?
    • bbkk Re: Zawieszenie ekspresów 26.06.13, 19:05
      E4 i E8 zawieszaja ale jednoczesnie zamiast nich puszczaja E6. Nie panikuj.
      • tarantula01 Re: Zawieszenie ekspresów 26.06.13, 20:53
        Pamiętam E-6 jeżdżące rano zamiast E-8 i E-4. Wsiadający na Tarchominie mieli ciekawe wrażenia.
      • Gość: p Re: Zawieszenie ekspresów IP: *.dynamic.mm.pl 26.06.13, 20:56
        Zobaczymy ile osób wsiadzie do E6 na Myśliborskiej. A w zasadzie ile nie wsiadzie.
        • tarantula01 Re: Zawieszenie ekspresów 26.06.13, 21:00
          Zaraz ktoś odpisze, że Ci ludzie mogą sobie do 101 wsiąść albo do 2-ki dojść.
          • sibeliuss Re: Zawieszenie ekspresów 28.06.13, 09:18
            tarantula01 napisał:

> Zaraz ktoś odpisze, że Ci ludzie mogą sobie do 101 wsiąść albo do 2-ki dojść.

A nie mogą?
            • Gość: Gość Re: Zawieszenie ekspresów IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.13, 19:30
              Dojść do 2 z Myśliborskiej? To może od razu przez most - pieszo?
        • kilovolt Re: Zawieszenie ekspresów 29.06.13, 13:35
          Akurat w wakacje problemu z tym raczej nie będą mieli.
          • Gość: cde Re: Zawieszenie ekspresów IP: *.jmdi.pl 29.06.13, 14:26
            Tarantula - już nie przesadzaj, są wakacje i trwa wielka migracja mieszkańców z Białołęki i na żniwa i nad oceany . Lubisz szastać pieniędzmi nie swoimi w pełni. Jak byś miał prywatną linię autobusową to na czas wakcji ograniczyłbyś ilość kursów- ty nie ja natomiast tak - rachunek ekonomiczny.
            • wadera3 Re: Zawieszenie ekspresów 29.06.13, 19:34
              Skoros taki ekonomista, to przystepnie wyjasnij czemu na czas wakacji nie obniza sie cen biletow i kart miejskich? Dla znakomitej wiekszosci ludzi wakacje to nadal czas dojezdzania do pracy. Rzadko spotyka sie ludzi, ktorzy wyjezdzaja pod loniec czerwca a wracaja we wrzesniu. W takim razie, skoro funduje sie spore utrudnienia, to bilety powinny staniec, nieprawdaz? Osobiscie poswiecalam na dojazd do pracy ca 1,5 godziny, w tym dwie przesiadki, teraz pewnie ze 2 i pol godziny bede jechac,ale przesiadek zalicze 5 i wcale nie uwazam tego za fajne ani potrzebne, tylko idiotyczne i zupelnie nieprzemyslane.
            • Gość: zed Re: Zawieszenie ekspresów IP: *.181.134.126.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.06.13, 14:08
              a ty wogóle jechałeś jakimś autobusem z Tarchomina w godzinach szczytu ?
              • Gość: mama Re: Zawieszenie ekspresów IP: *.jmdi.pl 01.07.13, 18:57
                dziś o 6.33 wsiadając do E6 na myśliborskiej musiałam stać już na schodach, normalnie o tej porze w E4 było dużo luźniej, pamiętając zeszły rok na pewno były osoby jadące później które się nie zmieściły,
            • kiddy Re: Zawieszenie ekspresów 03.07.13, 13:21
              I to jest właśnie takie głupie myćlenie. W wakacje ruch nie zmniejsza się tak, że trzeba zawieszać linie czy puszczać autobusy co pół godziny. To jest bzdura. W autobusach i tramwajach jest tak samo ciasno jak w ciągu roku. Nie wiem, skąd przekonanie, że z 1 lipca cała Warszawa leci na dwumiesięczny urlop. To samo jest w tzw. długie weekendy i dni pomiędzy nimi.
            • wadera3 Re: Zawieszenie ekspresów 03.07.13, 16:12
              Dodam panie ekonomisto(cde) ze zgodnie z moimi przypuszczeniami droga do i z pracy, zajmuje mi
              od 2 i pol do trzech godzin. Jak wyglada w tym wypadku rachunek ekonomiczny?
              Bo jak dla mnie, glupiej juz nie mozna bylo tego wykombinowac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka