Dodaj do ulubionych

Radny Roszak

17.12.15, 16:37
"Radny Waldemar Roszak, przewodniczący białołęckiego klubu PO oraz szef komisji inwestycji i zagospodarowania przestrzennego rady, jest zatrudniony w dziale realizacji inwestycji JW Construction. I nie byłoby w tym zapewne nic nagannego, gdyby nie fakt, iż firma owa jest jednym z kluczowych deweloperów, działających na białołęckim rynku budownictwa mieszkaniowego. Sprawa pachnie konfliktem interesów. Dysponujący do niedawna przewagą w radzie klub PO miał przecież ostateczny wpływ na opiniowanie przez radę miejscowych planów zagospodarowania przestrzennego, być może korzystnych dla JW Construction. Sprawa będzie badana i jeśli podejrzenia okażą się zasadne, radny będzie odpowiadał za naruszenie art. 24e Ustawy o samorządzie gminnym w brzmieniu „Radni nie mogą podejmować dodatkowych zajęć ani otrzymywać darowizn mogących podważyć zaufanie wyborców do wykonywania mandatu zgodnie z art. 23a ust. 1.” Przywołany tu ust. 1 art. 23a mówi o ślubowaniu radnego „crying…wink ślubuję uroczyście obowiązki radnego sprawować godnie, rzetelnie i uczciwie, mając na względzie dobro mojej gminy i jej mieszkańców”.
Cytat z www.ngp.pl/str/tekst4726.html
Koniec Roszaka czy ....
Obserwuj wątek
    • arekmiz Re: Radny Roszak 18.12.15, 07:18
      Taaa, najważniejsze że pelikany łyknęły goowno serwowane jak astrachański kawior, i po raz trzeci poleciały postawić krzyżyk. Będzie metro, będzie tramwaj (wodny).

Ja wam obiecuję TOG i WOW, macie to u mnie jak w banku. No tylko ja nie jestem słojem... :-\
      • Gość: Rychu Re: Radny Roszak IP: *.dynamic-ww-4.vectranet.pl 21.12.15, 23:38
        A jak tam panie Arku na Bałutowie?
        • arekmiz Re: Radny Roszak 22.12.15, 07:13
          Whooy ich tam wie...
          • Gość: Rychu Re: Radny Roszak IP: *.dynamic-ww-4.vectranet.pl 22.12.15, 20:42
            Walą w kakao?
            • arekmiz Re: Radny Roszak 23.12.15, 07:52
              Pojedź i sprawdź. A potem wróć i zacznij pisać na temat...
              • Gość: Rychu Re: Radny Roszak IP: *.dynamic-ww-4.vectranet.pl 23.12.15, 23:08
                Właśnie pytam ciebie, bo chyba dawno nie byłeś i nie zaspokoili.
                • arekmiz Re: Radny Roszak 26.12.15, 17:21
                  A coś na temat lokalnych słojów i radnych ??
    • Gość: ja Re: Radny Roszak IP: *.play-internet.pl 31.12.15, 15:21
      ...dobro mieszkańców... - u Roszaka - widział ktoś?
    • sibeliuss Re: Radny Roszak 28.01.16, 08:30
      A już się martwiłem, ze zaginął facet.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka