zuza.marcin.p 30.10.09, 22:39 Hej!ja mam syrop który przepisała mi doktor dermatolog i nazywa się Clemastinum,to nie jest czasem to samo,bo ten też jest przeciwko swędzeniu,ale ona kazała podawać go nie dłużej jak tydzień.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
broskin Re: Pytanie do broskin! 31.10.09, 12:30 To na pewno nie to samo, bo w składzie Clemastinum jest clemastna, a w składzie Claritine jest loratadina. Wprawdzie oba te leki mają działanie przeciwświądowe, przeciwalergiczne, ale Clemastinum ma również działanie USPOKAJAJĄCE, zaś Claritine nie wykazuje takiego działania (więc może dlatego CLEMASTINUM NIE MOŻNA podawać przez długi okres czasu...). Mój lekarz prowadzący powiedział, ze CLARITINE ma działanie przeciwbliznowe, mimo, że nie ma o tym mowy w ulotce. A swoją drogą, ja osobiście zaufałabym bardziej chirurgowi dziecięcemu specjalizującemu się w leczeniu oparzeń i blizn po oparzeniach niż dermatologowi. Pozdrawiam Odpowiedz Link
zuza.marcin.p Re: Pytanie do broskin! 31.10.09, 14:44 Dziękuję Ci bardzo za tą informację,w środę będziemy u pani doktor Hofman,poproszę żeby zapisała nam CLERATINUM.Podrawiam. Odpowiedz Link
pinklady3 Re: Pytanie do broskin! 24.04.10, 19:40 nam tez doktor przepisał Cleratinum. działa przeciwświądowo ale przy dłuższym stosowaniu powoduje to blizna się nie rozrasta a właściwie nie narasta tkanką przez co nie robi sie bardziej wypukła, tak mniej więcej nam to profesor wytłumaczył. Odpowiedz Link
broskin Odp. i pytanie do pinklady 24.04.10, 21:01 Zgadza się, mnie również dr wspomniał, że ten syrop nie tylko ma takie działanie, o którym mowa w ulotce, czyli przeciwświądowe, ale również przeciw bliznowaceniu. W zasadzie nam dr nie "kazał" czytać ulotki, gdyż o tym antybliznowym działaniu nie ma w niej mowy, a jest to zasadnicze działanie tego syropu, oczywiście przy nieustannym stosowaniu. My stosujemy już ponad rok. Mam tez pytanie, u jakiego profesora leczy Pani swoje dziecko? Dziękuję z góry za odp. Odpowiedz Link
broskin Re: Pytanie do broskin! 24.04.10, 22:04 Już wiem u jakiego dr Pani leczy dziecko. Zmylił mnie ten tytuł profesora Pan Kuzański ma specjalizację doktora nauk med. w zakresie chirurgii dziecięcej I i II stopnia. To oddany całym sercem swojej pracy człowiek. Odpowiedz Link