Dodaj do ulubionych

Mam pytanie!

30.09.10, 22:53
Witam Wszystkich!
Mój synek sie poparzył,stało się to rok temu w lipcu,ramie i szyja,2 i 3 stopień.do tego jeszcze oparzył się troszkę na główce,było tego naprawde niewiele,niestety w szpitału wszczepiono mu gronkowca,z tego niewiele zrobiło się(gdyby to zebrać razem to jakieś 3 na 3centymetry).leczyliśmy to bardzo długo i tak naprawde to nadal nie wiem czy to jest wyleczone bo ten gronkowiec podobno bardzo ciężko wyleczyć,siedzi głęboko.do tej pory nie wyrosły w tym miejscu włoski,chociaż już kilku lekarzy zapewniało że napewno wyrosną.Czy mam nadal cierpliwie czekać, czy może coś działać,czy może stracić juz nadzieje?Proszę o jakąś rade!!!Bardzo mnie to dręczy,nie dość że pozostały blizny to jeszcze ta łysinka.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • abetina Re: Mam pytanie! 30.09.10, 23:30
      Witam.I z góry przepraszam, że nie odpowiem na interesujące Ciebie pytanie dot. gronkowca,bo sama mam inne do Ciebie.
      Piszesz, ze synek poparzył się rok temu. Zostały blizny po IIIst. poparzenia. Jak to wygląda po takim czasie? Jak leczyliście blizny?
      Moja córeczka pół roku temu miała IIIst poparzenia,została brzydka, czerwona,wypukła blizna. Jak to może wyglądać za pół roku?
      Stosujemy maści i ucisk z silikonem. Żmudna codzienna praca. Czy może to przynieść efekty?
      Szukam potwierdzenia,że to wszystko może pomóc.
      Jak wygląda blizna po roku,czyli kiedy teoretycznie już dojrzała?
      • zuza.marcin.p Re: Mam pytanie! 02.10.10, 15:17
        Witam.Po roku czasu nadal wypukła czerwona blizna,teraz zaczęła po obrzerzach robić się biała i miej wypukła,ale nadal bardzo brzydka,niestety!U nas był jeszcze przeszczep,po którym została brzydka brązowa sieteczka.
        My leczymy się u dr.Hofman w Warszawie.smarujemy blizny no-scarem i tointexem,ale ten drugi jakiś czas temu zniknął z aptek i już się nie pojawił.
        Widzę efekty,pani doktor twierdzi że wszystko zniknie,ale leczenie takich blizn trwa minimum 3 lata.
        Pozrawiam!
        • pinklady3 Re: Mam pytanie! 05.10.10, 21:38
          abetina u nas za kilka dni minie rok od oparzenia.
          Na rączce i ramieniu blizny po 3 stopniu, leczone w Łodzi od kwietnia.
          Napisz mi maila to wyslę ci zdjęcie jak to aktualnie wyglada ale jest duuuuużo ładniej niż na początku leczenia w kwietniu.
          pozdr
          • abetina Re: Mam pytanie! 11.10.10, 23:43
            Pinklady, dostałaś mojego maila na swoją skrzynkę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka