16.12.05, 12:42
jestem mamą Matiego (roczek) 26.11.2005 ściagnał na siebie herbate i została
poparzona lewa rączka.Na tą chwilę nie mam jeszcze siły pisać o tym co czuje
jakie mam wyrzuty sumienia etc. Najważniejsze że zanalazłam to forum i już
się dowiedziłam dużo a myslę że dowiem się więcej.Dzięki.
leżeliśmy w szpitalu na Kopernika w Wawie. Poparzenie było I i II stopień a
po dwóch dniach okazłao się że są miejsca z III st. i trzeba robić
przeszczep. Wahalismy się ale ostatecznie zgodziliśmy sie i mam nadzieje że
była to dobra decyzje choć chyba nigdy sie tego nie dowiem na 100 %.
Szpitalu bylimsy 14 dni-najgorszych w moim życiu.
Wyślismy i zostaliśmy pozostawieni sobie tzn jedyne zalecenie to LINOMAG???
Podobno wszytsko wygojone czy nie można już działać jakimiś maściami aby
pograniczyć blizny do minimumu???
Dziewczyny poradźcie co robic? może macie namiry na super lekarza w Wawie??
30.11.2004 był przeszczep wiec mineło 16 dni i co teraz robić,lekarze nic
mie mówią o ubrankach, opaskach ucisakowych naświetlaniach masażach-o tym
oczym tu wyczytałam.

Pewnie będe tu stałą bywalczynią
Dzięki

Pozdr
monika
Obserwuj wątek
    • makoba Re: witam, 16.12.05, 14:17
      Witaj Kochana Matti. Poczytaj sobie nasze posty. Jeszcze 2 tygodnie temu bylismy
      w identycznej sytuacji. Tez mielismy tylko natluszczac linomagiem. Tez sie
      balam, ze czegos nie robie, ze za malo itd. Czy synek ma jeszcze opatrunki?
      My wypadek mielismy w Poznaniu. tam bylismy w szpitalu. Jako prowadzaca polecono
      nam wlasnie pania ordynator chirurgii dzieciecej na kopernika, pania Jurkiewicz.
      Jest swietna, ma doswiadczenie.
      Przytulam mocno i zycze sily.
      Marta
      • zolma1 Re: witam, 16.12.05, 14:51
        poznałam dr Jurkiewicz, czy wy u niej byliście prywatnie?
        też chce pojść gdzieś na konsultacje,ale państwowo to często podchodzą do
        sprawy olewczo
        • mama4dzieci Re: witam, 16.12.05, 18:03
          PRywatnie w WARSZAWIE przyjmuje dr,EWA DOBRSKA oraz DUTKIEWICZ.
          Jak chcesz to napisz na moje gg 8616887 lub do makoba....wie wszystko.
          Pozdrawiam i trzymaj sie cieplutko.
          BEDZIE WSZYSTKO DOBRZE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • matti041 Re: witam, 16.12.05, 23:10
            Napisz prosze coś więcej o tych lekarkach bo ja niestety nie mam GG(narazie) i
            o mozliwościach jakie propnują czy prowadza dzieci poparzone od początku?
            Gdzie przyjmują?Jakieś namiary?
            Szukam lekarza z prawdziwego zdarzenia który poprowadzi Matiego od poczatku do
            końca.

Z góry wielkie dzięki
            MM
            • vanessa_io Re: witam, 17.12.05, 17:03
              My leżeliśmy na Niekłańskiej. Też 2 tygodnie i też po przeszczepie jesteśmy.
              Z tego co się orientuję, to jest to szpital nagradzany jeśli chodzi o lekarzy i
              stosunek do dzieci- szpital przyjazny dziecku. Lekarze naprawdę są tam bardzo
              mili i wyrozumiali. Zawsze mają czas i wszystko wyjaśniają najlepiej jak mogą.
              Od razu radzą , żwby zacząć załatwić Madecassol i przygotowują wstepne
              informacje o ubrankach uciskowych. Potem po wyjściu ze szpiatla podczas kontroli
              jest to samo- cierpliwość i świetne porady. Robią co w ich mocy. Napewno kilku
              lekazry- chirurgów (w szególności dr. Piątek, dr Postek i pani dr Jutkiewicz-...
              nie pamiętam).
            • mama4dzieci Re: witam,MATTI 20.12.05, 20:55
              Czesc.
              Sama pisalam di 42 klinik prywatnych,ktore usuwaja blizny,,,,34 mi odmowilo
              twierdzac,ze blizn mojego dziecka nie da sie usunac...ani mu pomoc.
              2 kliniki poradzily mi wlasnie EWE DOBRSKA,ktora przyjmuje w VITA-GLOB-ie w
              WARSZAWIE.
              nAMIARY PODALAM MAKOBIE naszej kochanej.
              Dzisiaj dostalam telefon do docnta PUCHALA z krakowskiego szpitala dzieciecgo
              chirirgii plastycznei i rekonstrukcjii,oto jego telefon 658-20-11--
              cntrala,ktora polaczy z docentem puchala.
              TEN DOCENT TO PONOC ZNAKOMITA SLAWA--OPEROWAL aNGELIKE,TA NOWA METODA...
              Ja mam do niego jechac w 1-sza srode pom Nowym Roku.
              Drogie mamusie poparzonych dzici...napiszcie do Fundacjii O DOFINASOWANIE DO
              LEKOW.
              Ja powysylalam maile do roznych Fundacjii o zakup masci,lampy
              bioptron,hydromasazu....odezwaly sie do mnie z checia pomocy.
              Wyslijcie zdjecia blizn dzieci
              zaswqidczenie o dochodach
              zaswiadczenie o koniecznosci stosowania masci,zeli,lampy bioptron--moze to
              napiosac lekarz peditra,chirurg lub inny
              podanie-prosba
              wyp[is ze szpital stwierdzajacy,ze dziecko jest\bylo poparzone.....
              Przeciez to wszystko jest taaaaaaaaakie drogie,my stoimy na rzesch zby pomoc
              dziecku.....ale czasem trzeba sie zwrocic do kogos z prosba o pomoc!!!!!!!!!!!!!
    • www.agata Re: witam, 18.12.05, 15:41
      My stosowaliśmy Linomag do zupenego wygojenia rany. Ponad miesiąc. Potem
      Contractubex... na który okazało się, że MAciek ma uczulenie. Trzymajcie się!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka