Dodaj do ulubionych

firma CZYSTOŚĆ

13.07.07, 21:25
Witam!
swój post kieruję głównie do właściciela firmy sprzątającej, ale może też
ktoś z mieszkańców osiedla coś wie na ten temat

chciałabym się dowiedzieć, dlaczego nie są zmyte klatki schodowe. Według
informacji zamieszczonej w gablotach przy wejściu, klatki powinny być myte 3
razy w tygodniu (poniedziałek, środa i piątek). Dziś jest piątek a klatka
zasyfiała. Jak mam być szczera to nie jestem pewna, czy w środę była myta :(((

Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • wierny_1 Re: firma CZYSTOŚĆ 14.07.07, 21:52
      Witam,

Może jest to sprawa nowego pracownika. Ranno mijałem się z nową Panią.
      Co do czystości to fakt. Klatki nie wyglądają sympatycznie. Okna, chociaż umyte
      to pod słońce szkoda gadać. Może to chwilowe „osłabienie”
    • bogdan.czystosc Re: firma CZYSTOŚĆ 17.07.07, 11:12
      Chciałbym wszystkich lokatorów przeprosić za nie umyte klatki w piątek pani
      która sprzątała zrezygnowała z pracy, a w piątek było zastępstwo i osoba ,która
      wykonwyała tego dnia usługę nie zapoznała się z grafikiem firym sprzątającej.
      Od dnia 16.07.07 są zatrudnione dwie pracownice na klatki schodowe i
      podzielono na dwie połowy .Za uciążliwość serdecznie przepraszam. Fa .CZYSTOŚĆ
      • stiv32 Re: firma CZYSTOŚĆ 19.07.07, 08:03
        Mam wrażenie, że w firmie Czystość zaczęło się źle dziać. Wystarczy zerknąć na
        forum Osiedla Brzozowego = wstrzymano im wypłatę za niewywiązywanie się z
        obowiązków oraz zrezygnowano z usług. Identyczna sytuacja jest na Szwoleżerów
        126b - po piśmie wstrzymującym wypłatę z żądaniem wypełniania umowy o
        sprzątanie i usunięcia stwierdzonych nieprawidłowości - firma Czystość
        zrezygnowała z usług. Tu jak czytam jest podobnie - nie sprzątają, wykręcają się
        niewiedzą, itp. Ciekawe ile to osiedle będzie miało cierpliwości do p.
        Kądzielskiego.
        • bogdan.czystosc Re: firma CZYSTOŚĆ 19.07.07, 10:53
          Odnośnie osiedla Brzozowe-Ząbki to sytuacja jest następująca Zarządca nie
          wypłacił wynagrodzenia w terminie bez podania przyczyny po mojej interwencji i
          wezwaniu do zapłaty otrzymałem odpowiedż że wynagrodzenia nie otrzymam w
          obecnej sytuacji wypowiedziałem umowę w trybie natychmiastowym oraz kieruje
          sprawę na drogę postępowania sądowego .Nie otrzymywałem żadnych powiadomień o
          żle wykonanej pracy lecz dziwi fakt że zastrzeżeń nie było do chwili upomnienia
          się o zapłatę po upływie terminu płatności i tak jest każdego miesiąca .Osoba
          która napisała ten post musi posiadać bardzo dobrą wiedzę czyżby to był
          administrator oraz Zarządca z osiedla Brzozowe ,który starał się na usługi na
          osiedlu Powstańców a nie posiadający ani elektryka ,konserwacji .Na forum
          osiedla Brzozowe można zaobserwowac bardzo dorze działania administratora po
          ocenie lokatorów.pozdrowienia Czystość

• gusia18 Re: firma CZYSTOŚĆ 30.07.07, 09:57
            Ja wierze, że niedociagniecia to wina problemów z pracownikami. Tak jest
            wszędzie. Wiekszość firm podnosi teraz płace i nikt już nie chce pracować za
            600 zł.
            W związku z tym może podniesiemy wynagrodzenie firmie czystość. Sytuacja na
            rynku jest kiepska, pracownicy rezygnują bo chcą więcej.
            • wierny_1 Re: firma CZYSTOŚĆ 07.08.07, 23:14
              Szanowny Panie,

Uważam, że przesadzacie. Klatka II, Powstańców 2. W sobotę sąsiad
              wynosząc śmieci pozostawił małe ślady na schodach. Nie będę wnikał,
              co mu kapało. Ważne, że do tej pory są nieruszone ślady na schodach.
              Koszmar.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka