Dodaj do ulubionych

Chciałabym do PETERSBURGA!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 20:07
chciałabym pobyc z tydzień w Petersburgu.Mam zamiar ogladaczabytki i muzea
Chętnie bym nawiazała kontakt z kims kto by mnie zechciał goscic ,a potem
przyjechał do mnie do Polski (bydgoszcz ) jako mój gosc spędził czas u
mnie.Jstem kobieta niemłoda ale witalna i ciekawa swiata...moze by co z tego
wyszło?Nigdy nic nie wiadomo...
Obserwuj wątek
    • clickkey Re: Chciałabym do PETERSBURGA! 29.05.04, 21:29
      Witaj, jeśli znasz rosyjski, to spróbuj nawiązać kontakty na poratalach
      rosyjskich.

Nie wydaje mi się, że tu jakiś Rosjanin zagląda.:-(((

Wejdź np. na
      mail.ru
      lub
      omen.ru
      tam są duże serwisy randkowe.

• Gość: maciej Re: Chciałabym do PETERSBURGA! IP: *.access.uk.tiscali.com 30.05.04, 15:54
        Teraz to nawet mozna na takich kontaktach zarobic bo ruskie podobno placa do
        $5000 za slub z obywatelem polskim
      • Gość: senka Re: Chciałabym do PETERSBURGA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 02:54
        dziekuje clickkey...rosyjski troche znam ,moge spróbowac ...tylko to słowo-
        'serwis randkowy" troche mnie zniecheca...bo nie o randki mi chodzi.Ale za
        adresy dziekuje bo i tak mi sie przydadzą!myslisz ze moge do nich pisac
        łacińskim alfabetem?jakby nie było dzieki za uprzejmosc i "pochylenie sie" nad
        moim problemem z Petersburgiem......serdecznosci-SENKA
        • clickkey Re: Chciałabym do PETERSBURGA! 02.06.04, 09:56
          Pracież możesz nawiązać kontakt z kobietami, a tam masz podstawowe jej dane i
          adres, możesz nawiązać kontakt i zapytać się.

Możesz pisać łacińskimi literami po rosyjsku.

Myślę, że znajdziesz chętną na taka wymianę.

W razie problemów daj znać.

Pozdrawiam
          • Gość: senka Re: Chciałabym do PETERSBURGA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 11:32
            clickkey! Dzięki-tylko matoł by nie wpadł,że mozna by z tą sama płcia (ale w
            dzisiejszych czasach i to podejrzane!?)Spróbuje ,ale prosze o jeszcze jedna
            rade -servis randkowy ,to jaki?,jak sie nazywa?Nigdy nie randkowałam "po
            rosyjsku ",stąd te braki w tej dziedzinie.Oj!....przepraszam,pomyślałam
            sobie ....ze jak mi odpowiesz ze mam zajrzec do słownika..to będę jeszcze
            wiekszy kretyn,piramidalny!A nie chciałabym taka wypaśc w twoich oczach ,bo :
            po pierwsze nie jestem!po drugie wydajesz mi sie sympatyczny!Hej! pozdrowienia
            od Senki
            • clickkey Re: Chciałabym do PETERSBURGA! 02.06.04, 16:21
              Serwisy randkowe to takie jak w Polsce "Randki" w Wirtualnej Polsce i "Cafe" w
              gazeta.pl

A czy Ty w ogóle to znasz rosyjski, na tyle, żeby się po tych portalach
              poruszać?

Bo jeśli nie, to problem. Niektóre serwisy są dwujęzyczne, i po angielsku też.

Noclegi w Piterku można znaleźć i tanie, w schroniskach młodzieżowych.

love.mail.ru/
              omen.ru/
              www.bastet.spb.ru/
              Ostatni adres dotyczy konkretnie Petersburga, w pozostałych są wyszukiwarki
              miast.
              Pozdrawiam
              • Gość: senka Re: Chciałabym do PETERSBURGA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 17:20
                Clickkey..rosyjski tak sobie srednio i biernie...ale dobrze za to znam cyrylice
                wiec przynajmniej moge najpierw przeczytac ...a potem sie zastanowic.Juz
                zagladałam i na mail ru i omen....na to trzecie zajrze zarazale po obejrzeniu
                tego jakos wątpie w swój sukces i znalezienie osoby która by mi sie podobała
                (spodobała mi sie "Oskar"!)Schroniska młodziezowe odpadaja ...nie tylko dlatego
                ze nie jestem młodziez(a nie jestem!) ale po prostu lubie wygode co do higieny -
                czyli ciepła woda tusz raczej własny....zato moge spac na podłodze
                przykrywajac sie blatem od stołu!Ja to bym pojechała nawet i na "zbiorowa
                wycieczke "ale nie moge znnaleźć takiej gdzie byłabym spokojnie w samym
                Petersburgu około 7 dni i gdzie wszyscy chcieliby spędzac czas w muzeach i
                wśród sztuki
                a nie w sklepach i jakichs rozrywkach (to mnie nudzi!)...... I to dlatego tak
                przynudzam szukając jakiegos sposobu na ten mój wymarzony Petersburg!
                serdecznosci dla Ciebie ...clikkey!czy ty nie jestes jakiś duch opiekuńczy dla
                tyurystów?Jesteś prawdziwy?...no to nara -senka
                • clickkey Re: Chciałabym do PETERSBURGA! 13.06.04, 01:25
                  Jest hotel w Pitrze po 8$ od człowieka, w centrum prawie, ale zapomniałem, jak
                  się nazywa. Poszukaj w jakichś serwisach turystycznych - rosyjskich.

Ja tam nie nocowałem, ale mój najbliższy krewny, łazienka jest na korytarzu.
                  Mam znajomych w Pitrze.

Rozważ trasę przez Łotwę, piękna Ryga po drodze. A od granicy Estonii do
                  Petersburga to tylko 60 km. Do Rygi jest bezpośredni autobus z Warszawy.

Желаю успехов!
    • oskar9 Re: Chciałabym do PETERSBURGA! 31.05.04, 18:51
      mam podobne plany jak Ty - tzn. tydzien w Petersburgu, najlepiej w czerwcu gdy
      biale noce. Daj znac jak cos znajdziesz... Moze wybierzemy sie razem. Ze mnie
      kobieta po 30 i uwielbiam podrozowac bez biur podrozy, wnerwiajacych
      przewodnikow i wspolpodroznikow, ktorzy albo chca isc bna zakupy, albo boli ich
      brzuch labo sie kloca
      • Gość: senka Re: Chciałabym do PETERSBURGA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 02:37
        Miła "oskar9"własnie o to samo mi chodzi.....nie robie zakupów,brzuch mnie nie
        boli....na migrene biorę paracetamol i pomaga!(tak!)...chodze nieźle...zjeśc
        moge banana 3 razy dziennie na ulicy.....z zalet -znam sie na sztuce conieco
        wiec moge wygłaszac pogadanki w poblizu zabytków...z wad-jestem gaduła ,ale jak
        mnie sie porosi abym zamilkła to sie nie obrazam i milczę!Więc moze
        rzeczywiscie co by z tego wyszło????
      • Gość: nitka Re: Chciałabym do PETERSBURGA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 20:28
        oskar9 !popatrz na wątek...cos sie z tego da zrobic ...wciąż jeszcze chciałabys
        wyjechać?Nitka
    • Gość: mo Re: Chciałabym do PETERSBURGA! IP: *.oskbraniewo.pl 17.06.04, 19:51
      Ostatnio poznałam Białorusinkę. Była w Petersburgu rok temu. Tygodniowy pobyt z
      ichnim biurem podrózy (noclegi, wyzywienie, zwiedzanie) kosztował ją 55
      dolarów. Może warto w ten sposób?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka