Dodaj do ulubionych

Egipt, Marsa Alam, Hotel Brayka Bay

24.05.12, 16:26
Chciałabym pojechać do Marsa Alam, hotel Brayka Bay. od połowy czerwca do połowy lipca, ewentualnie później od 9.08 prawie do połowy września.

Możemy spędzać czas razem, możemy po prostu wspólnie nocować, żeby nie dopłacać do jedynki, dogadamy się:)
Obserwuj wątek
    • jaszczurka73 Re: Egipt, Marsa Alam, Hotel Brayka Bay 26.05.12, 13:37
      Proszę o konkrety: jaki koszt i skąd wylot? Czy znasz ten hotel? Interesuje mnie, czy położenie zapewnia dostęp do ładnie zachowanej rafy. Jestem z WRO, ale mogę ew. polecieć z POZ czy KAT, jeśli cena będzie atrakcyjna. Warunki bytowe i all inc. nie mają dla mnie wielkiego znaczenia.
      • anglia2112 Re: Egipt, Marsa Alam, Hotel Brayka Bay 26.05.12, 19:10
        Szukałam właśnie pod kątem ładnej rafy i dobrej dostępności i widoczności, bo w Marsa często wieje. Prócz Brayki rozważam też Solymar Abu Dabab i Oriental bay (ale tu muszę jeszcze doczytać, bo to dość nowy hotel i mało opinii).

Tu jest oferta Alfa Star na Braykę:
        beta.alfastar.pl/hotel/rezerwuj/609/31004/egipt/marsa_el_alam/braykabay
        Tu Solymar:
        beta.alfastar.pl/hotel/rezerwuj/1214/35180/egipt/marsa_el_alam/solymar_mar_abu_dabbab
        Im później wylot, tym droższy, ja mogę od ok 15.06.

Jestem z Warszawy, ale być może da się kupić loty z różnych miejsc, a pobyt wspólny.

Jeśli masz inne pomysły, propozycje, hotele, napisz, może coś uda nam się wspólnie wybrać.

Chcę pojechać przede wszystkim ze względu na rafę, myślę też o zrobieniu kursu OWD.

Rozważałam też Hurghade, jako tańszą opcję, ale wtedy pewnie tylko na tydzień, głównie by zrobić OWD.
        • anglia2112 Re: Egipt, Marsa Alam, Hotel Brayka Bay 26.05.12, 19:38
          Zdjęcia rafy z zatoki przy Solymarze:
          naszewycieczki.com/marsaalam/abudabbab.htm
        • elgal0 Re: Egipt, Marsa Alam, Hotel Brayka Bay 20.06.12, 16:20
          Poczytaj na forach czym jest to Alfa Star!! nie kieruj się do bólu ich niskimi cenami! Twój spokój też jest ważny! Ja mam tak: miesiąc przed wylotem zmienili mi datę wakacji, o jeden dzień co prawda, tylko ja już mam kłopot w pracy. Wczasy są tygodniowe, a oni zmienili lotnisko z Marsa Alam na Hurghadę, co oznacza 400 km i wiele godzin straconych w autobusie. Mało tego. Ustalili godzinę wylotu powrotnego na 2.00 nad ranem już!! To oznacza, że z hotelu trzeba wyjechać w okolicach południa jeszcze przedostatniego dnia!! Bo przecież 400 km i odprawa na lotnisku. SKANDAL!! TYLKO NIE ALFA STAR!! Będę się starać o zwrot zaliczki i polecę z innym biurem. Uważajcie na Alfa Star!
      • enenka83 Re: Egipt, Marsa Alam, Hotel Brayka Bay 20.06.12, 18:33
        Jestem z WRO, mam wolne w terminie 4-18 sierpnia i chetnie dolacze sie do takiego wyjazdu. Ewentualnie prosze o kontakt: enenka83@wp.pl
        Pozdrawiam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka