Dodaj do ulubionych

Podróże bliższe i dalsze

11.06.13, 07:32
Szukam ludzi najchętniej z Warszawy i okolic 40+ 50+ do różnych wyjazdów indywidualnych po Polsce i Europie, po reszcie świata raczej (ale niekoniecznie) z biurem podróży. Nie chodzi mi o minimalizację kosztów - chociaż to też się liczy, ale o poznanie ludzi podróżujących w podobnym stylu czyli aktywnie - bardziej odwiedzanie miejsc krajobrazowych niż muzeów i zabytków, jazda rowerem, kajaki, piesze wędrówki także po górach, a nie wylegiwanie się na plaży czy imprezowanie - chociaż w niewielkich ilościach wszystko jest fajne :-)
Obserwuj wątek
    • pantara Re: Podróże bliższe i dalsze 11.06.13, 11:06
      Hej,
      mam 45 lat, mieszkam w Warszawie i chętnie pojadę gdzieś w Polskę, albo dalej. :-) Mój mail: ramonesca@poczta.onet.pl
      Małgosia
    • morzaioceany Re: Podróże bliższe i dalsze 11.06.13, 15:41
      Witaj ! Podrózuje podobnie jak i Ty. ! Mam dużo doświadczeń . Bardzo chętnie nawiażę kontakt. e-mail gazetowy
      • angela35 Re: Podróże bliższe i dalsze 12.06.13, 08:50
        To napisz coś o swoich planach i pomysłach podróży na maila gazetowego. No i parę słów o sobie...
    • podroznik42 Re: Podróże bliższe i dalsze 11.06.13, 18:14
      Zapraszam na wyprawę rowerową na Litwę po 1.07
      Kazik
      • agmaja1 Re: Podróże bliższe i dalsze 20.06.13, 10:44
        A co to za wyprawa?
    • agmaja1 Re: Podróże bliższe i dalsze 24.06.13, 15:10
      Hej Angela czy planujesz coś na najbliższy czas? Lubię aktywne podróżowanie. Aga z W-wy
      • k.hania Re: Podróże bliższe i dalsze 24.06.13, 21:01
        Ja też chętnie dołączę (choć nie spełniam wymogów wiekowych :(
        K34 W-wa
        • angela35 Re: Podróże bliższe i dalsze 25.06.13, 07:48
          Hej:) to nie są jakieś wymogi, jedynie orientacyjne sugestie... jeśli nie przeszkadza Ci trochę starsze towarzystwo :) to odezwij się na maila angela35@gazeta.pl. Najbliższe plany na koniec czerwca-lipiec to krótkie wypady po Polsce, może jakieś jeziora, może być rowerowo, albo samochodowo-pieszo.
      • angela35 Re: Podróże bliższe i dalsze 25.06.13, 07:51
        Na najbliższy weekend prawdopodobnie wyjazd rowerowy gdzieś nad jeziora między Działdowem a Brodnicą, jeśli pogoda pozwoli. Albo samochodem z pieszymi wycieczkami, w podobnym kierunku. Pisz na maila gazetowego.
    • bozena8888 Re: Podróże bliższe i dalsze 25.06.13, 15:52
      Czasem też chętnie wezmę udział. Pozdrawiam bozena8888@gazeta.pl
      • angela35 Re: Podróże bliższe i dalsze 26.06.13, 07:38
        Hej bozena8888, skąd jesteś, jakie wyjazdy Cię interesują, dłuższe czy krótsze? Raczej po Polsce? W najbliższym czasie takie planuję.
      • angela35 Re: Podróże bliższe i dalsze 01.07.13, 07:43
        Bozena8888, a jakiego rodzaju wyjazdy Cię interesują?
    • afrodytka10 Re: Podróże bliższe i dalsze 26.06.13, 23:14
      Odpowiadam Angeli. Zainteresowalam się trasą wycieczki. Mieszkam w Warszawie, ale urodziłamsie w Brodnicy. Lubię jeziora umiem pływać, ale teraz wolę dobre hotele w ciekawych krajach. Jak chcesz pisz: impreza11@op.pl
      • angela35 Re: Podróże bliższe i dalsze 28.06.13, 11:06
        Hej afrodytka, mi nie zależy pobycie w dobrych hotelach, skupiam się na aktywnym spędzaniu czasu i zwiedzaniu ciekawych miejsc. A Ciebie jakie wyjazdy i kraje interesują? I jaka forma - pobyt, objazdówka?
        • jan50plus Re: Podróże bliższe i dalsze 29.06.13, 19:07
          Jestem zainteresowany aktywnym wypoczynkiem. Za kilka dni wyjeżdzam na wycieczke objazdową na Bałkany. W sierpniu lub troche pożniej z checią bym jeszcze gdzieś pojechał ( a nie mam z kim), tydzień lub dwa, raczej za granicę, kierunek dowolny..
          • afrodytka10 Re: Podróże bliższe i dalsze 29.06.13, 20:03
            Pod koniec sierpnia wybieram się na wyspę grecką. Wolę leniuchowanie z wycieczkami według uznania. Na objazdówki nie wybieram się.
          • angela35 Re: Podróże bliższe i dalsze 01.07.13, 07:37
            Planuję wyjazd indywidualny w 2 połowie sierpnia - Francja/Włochy. Ale wcześniej chciałabym poznać osobiście uczestników.
    • ederhart Re: Podróże bliższe i dalsze 30.06.13, 16:52
      Chętnie dołączę, jestem 50+, ale z Krakowa. Szukam towarzystwa na 2 tyg wyjazd, najchętniej z RainbowTours Bulgaria, Rumunia - Bałkanskie Czary od 19.7. na 2 tyg (7+7) lub podobny wyjazd. Mam czas od ok.13.7 do 2.8.
      • angela35 Re: Podróże bliższe i dalsze 01.07.13, 07:41
        W lipcu nie mogę wyjechać na dłużej niż tydzień. Lipiec wydaje mi się za gorący jak na tzw. ciepłe kraje. Ederhart, czy interesują Cię tylko wyjazdy z biurem czy indywidualne też?
        • ederhart Re: Podróże bliższe i dalsze 01.07.13, 10:58
          Czesc, masz racje, lipiec jest goracy, ale tak sie ulozyl moj wolny czas. Indywidualne wyjazdy jak najbardziej, jezdze z biurem, bo w pojedynke nie jest milo samodzielnie. Nie bedzie mnie nastepny tydzien, jade dzis w nocy na objazd Cypru PN ("Kultura Cypru Pn) z Biurem Citron. Prosze o odp na pryw:ederhart@cela.pl
    • angela35 Kilka dni nad jeziorami 11.07.13, 16:00
      Pod koniec lipca (od 20tego) chcę wybrać się na kilka dni na Mazury, Suwalszczyznę czy nad jakieś inne jeziora. Szukam chętnych do aktywnego spędzania czasu: wycieczki rowerowe, piesze, kajaki, trochę zwiedzania. Zainteresowani - piszcie na maila gazetowego.
    • paprychat Re: Podróże bliższe i dalsze 18.07.13, 00:02
      Hej,

ja również lubię spędzać aktywnie czas i obecnie poszukuje towarzyszy podróży na te krótkie i długie wyprawy raczej organizowane we własnym zakresie choć przed dobrą ofertą biura nie będę się wzbraniać;)
      W tym roku byłam już w Tajlandia + Kambodża i chętnie gdzieś jeszcze pojadę może Indie, Nepal, Izrael+ Jordania albo jeszcze gdzieś indziej ale to w okresie jesiennym oraz zimowym, a teraz latem to krótkie wypady po Europie lub Polsce ale w formie aktywności. Z racji, że kocham przyrodę i przestrzeń ciągnie mnie w góry i do wody, myślałam o wyjeździe połączonym z nurkowaniem.

Jeśli ktoś jest chętny na wspólny wyjaz to zapraszam do kontaktu
      Ja z Poznania (34), joa_poz@o2.pl
    • angela35 Weekendy i dłuższy wyjazd 22.07.13, 14:35
      Na najbliższe weekendy planuję krótkie 2-3 dniowe wypady nad jeziora i w różne ciekawe miejsca. Dłuższy wyjazd w 2 połowie sierpnia na południe Europy (Włochy, Chorwacja, Austria) indywidualnie samochodem. Zapraszam do kontaktu na maila gazetowego.
    • angela35 Góry 2 połowa września 27.08.13, 12:02
      We wrześniu wybieram się w góry - Bieszczady, Beskidy, ewentualnie Tatry słowackie. Szukam chętnych na tygodniowe umiarkowane wędrówki z bazy (ewentualnie dwóch) np. kwatera prywatna, pensjonat.
      • podroz-nik0 Re: Góry 2 połowa września 28.08.13, 09:01
        Ok.20 września jadę samochodem Macedonia,Albania,Kosowo.Mam 1-3 miejsca wolne. Ewentulanie dołączyłbym się swoim autem do drugiego samochodu, jeżeli kierunki byłyby podobne.
        A.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka