Dodaj do ulubionych

Peru Boliwia 2017

26.06.16, 10:42
witam
spośród moich celów podróżniczych na czoło wybijaja sie Peru i Boliwia

w przyszłym roku (najlepiej na przełomie kwietnia i maja) chciałbym sie wybrać do Boliwii i Peru na ponad 3 tygodnie.
wyjazd nastawiony głownie na zwiedzanie, troche historii, troche natury.Chillu i plaży za dużo pewnie sie tam nie zorganizuje. Chyba nie po to sie lata do Ameryki Południowej.
Salar de Uyuni, La Paz, Titicaca, Kanion Colca, Cuzco , Macchu Picchu i Nazca. to tylko niektóre z atrakcji jakie na nas czekaja.Impreza backpacerska lowcostowa ale bez przesady. Hostele,autobusy ( równiez nocne) jedzenie na ulicy Trzeba sie tez będzie wesprzeć lokalnymi biurami podrózy.

jesli chodzi o miejsce wylotu to jestem elastyczny. moze to być Madryt czy Amsterdam. z promocjami biletów róznie to bywa, można czasem wyhaczyc fanjna cene na pół roku przed podróżą. Stąd też tak wczesnie zamieszczam ten post.
Całkiem niezle sobie radze jeśli chodzi o wyszukiwanie fajnych biletów wiec mysle że da sie zamknąc budżet w racjonalnym koszcie. ok 8000-9000 zł za 3 i pół tygodnia.

Jestem doswiadczonym podróznikiem wiec mysle ze udaje mi sie juz wystrzec wielu błedow.

jestem osobą otwarta , dowcipna , elastyczną , potrafiacą realizowac cele i realnie patrzeć na świat.
Myśle że urlop ze mną to nie byłaby męka a moje zdolności organizacyjne są moim dużym atutem.

Jeżeli jesteś zainteresowany/a to napisz.

zapraszam do kontaktu
Obserwuj wątek
    • mccormick29 Re: Peru Boliwia 2017 26.06.16, 10:45
      Ja : Mężczyzna 36 lat z Górnego Śląska
    • kornel-1 Re: Peru Boliwia 2017 28.06.16, 22:06
      mccormick29 napisał:

> Całkiem niezle sobie radze jeśli chodzi o wyszukiwanie fajnych biletów wiec mys
      > le że da sie zamknąc budżet w racjonalnym koszcie. ok 8000-9000 zł za 3 i pół t
      > ygodnia.
      >
      > Jestem doswiadczonym podróznikiem wiec mysle ze udaje mi sie juz wystrzec wielu
      > błedow.

Masz specyficzne wyobrażenie o niskokosztowym backpackingu ;-)
      No, ale ja nie jestem zbyt doświadczonym podróżnikiem, ROTFL.

Kornel
    • mccormick29 Re: Peru Boliwia 2017 05.07.16, 06:06
      Znaczy sie za drogo czy za tanio ? To moze poturlam sie z Toba ?
      • kornel-1 Re: Peru Boliwia 2017 05.07.16, 10:28
        mccormick29 napisał:

> Znaczy sie za drogo czy za tanio ? To moze poturlam sie z Toba ?

Dla Ciebie w sam raz. Tylko nie nazywaj 3-tygodniowego wyjazdu za 9000 PLN niskokosztowym backpackingiem. Mój budżet wyniósł niecałe 4000 PLN.

Kornel
        • mccormick29 Re: Peru Boliwia 2017 05.07.16, 12:25
          to mam do Ciebie prośbe. podeślij mi linka na jakieś fajne bilety do Peru, Boliwii lub Chile . najlepiej w okolicach 1000zł. Albo najtańsze jakie umiesz znaleźć. ;)
          • kornel-1 Re: Peru Boliwia 2017 05.07.16, 22:18
            mccormick29 napisał:

> to mam do Ciebie prośbe. podeślij mi linka na jakieś fajne bilety do Peru, Boli
            > wii lub Chile . najlepiej w okolicach 1000zł. Albo najtańsze jakie umiesz znale
            > źć. ;)

"Doświadczony podróżnik" powinien wiedzieć, że na promocje trzeba polować.
            Kilka razy do roku trafiają się bilety do Am. Płd. za ok. 1000 PLN z Europy.

Ushuaia 234 EUR
            Peru 1437 PLN
            Peru 1067 PLN
            Chile 1252 PLN
            Peru 1112 PLN
            Brazylia/Peru 1279 PLN

Kornel
            • mccormick29 Re: Peru Boliwia 2017 05.07.16, 22:47
              zasadniczo w styczniu jak leje
              • kornel-1 Re: Peru Boliwia 2017 06.07.16, 02:20
                mccormick29 napisał:

> zasadniczo w styczniu jak leje

Nie wszędzie, warto sprawdzić :) Poza tym, promocje są nie "zasadniczo na styczeń" lecz w różnych terminach, przez cały rok.

Nie gniewaj się, nie będę Ci organizował wyjazdu. Tanie bilety musisz znaleźć sam. Powodzenia.

Kornel
                • mccormick29 Re: Peru Boliwia 2017 06.07.16, 05:54
                  i sam za nie zapłace nie martwiac sie jak sie dostać z Rio do La Paz
                  • kornel-1 Re: Peru Boliwia 2017 06.07.16, 06:30
                    mccormick29 napisał:

> i sam za nie zapłace nie martwiac sie jak sie dostać z Rio do La Paz

Ja, w przeciwieństwie do "doświadczonych podróżników", nie martwiłbym się tym, lecz wykorzystał okazję by zobaczyć dodatkowo kawałem Am. Płd. Z Rio nocny autobus (lub lot)do Iguazu, I strona argentyńska, autobus do Asuncion i dalej rzadko wykorzystywana trasa do południowej Boliwii. Paluszki lizać!

Kornel
                    • mccormick29 Re: Peru Boliwia 2017 09.07.16, 17:27
                      jest jeszcze kwestia ile kto może dostać urlopu i czy z tego urlopu połowe chce przesiedzieć w autobusach by mu tysiak w kieszeni został.
                      • kornel-1 Re: Peru Boliwia 2017 11.07.16, 06:29
                        mccormick29 napisał:

> jest jeszcze kwestia ile kto może dostać urlopu i czy z tego urlopu połowe chce
                        > przesiedzieć w autobusach by mu tysiak w kieszeni został.

Słuszna uwaga. Ja wolę podróżować z localesami autobusem na długich trasach. Można pogadać, czasem zwiną do domu. Przykładem niech będzie honduraskie dziewczę, które wzięło nas na swą wypasioną chatę w slumsach w La Entrada. "Zaoszczędzony" tysiak wykorzystany jest do kolejnego wyjazdu. Uwielbiam wyjazdy niskobudżetowe :)

"Doświadczony turysta" woli mieć wszystko zorganizowane, łącznie z podwiezieniem taksówką pod hotel ;-)

Kornel
                        [i]Cenisz dobre dziennikarstwo? Forum Gazeta.pl[/i]
                        [i]"Kornel: moje podróże"[/i]
                        • mccormick29 Re: Peru Boliwia 2017 11.07.16, 19:01
                          bardzo rzadko korzystam z taksówek. tylko w ostateczności. ale np jadac w czwórke taksówka moze wyjsc nie wiele drozej niż pierdzielenie sie autobusami z przesiadkami itd.
                          chociażby na lotnisko w Pyrzowicach można dotrzeć z Katowic za 5 zł tyle podróz trwa ze dwie i pół godziny. i co tym zyskuje ???? wejde w relacje z przemiła mieszkanką Mierzęcic ??? niestety hiszpańskiego nie znam tak jak i rosyjskiego ,gruzińskiego, arabskiego , wietnamskiego , tajskiego jak również laotanskiego. a wsród lokalsów znajmość angielskiego bywa rózna, backpacking polega na podrózowaniu z plecakiem tanim kosztem ale nikt nie powiedział ze najtańszym. czy fakt że wykupie wycieczke w miejscowym biurze podrózy, albo zamiast tłuc sie 24 h autobusem wsiade w samolot i zapłace dwa razy tyle wyrzuca mnie poza margines społecznosci backpackersów ???? nie sądze
                          • kornel-1 Re: Peru Boliwia 2017 11.07.16, 20:41
                            mccormick29 napisał:
                            > backpacking polega na podrózowaniu z plecakiem tanim kosztem ale nikt nie powiedział ze najtańszym.

Tak.

> czy fakt że wykupie wycieczke w miejscowym biurze podrózy, albo zamiast tłuc sie 24 h
                            > autobusem wsiade w samolot i zapłace dwa razy tyle wyrzuca mnie poza margines
                            > społecznosci backpackersów ???? nie sądze

Dopóki masz plecak na grzbiecie, nazywaj się backpackersem. Tylko, na litość boską, nie nazywaj swoich wyjazdów niskobudżetowymi (lowcostowymi)!

Kornel
    • alpinca.pl Re: Peru Boliwia 2017 18.10.16, 16:50
      jesli lubisz gory to polecam mega trekking w Peru, region AUSANGATE. Jest to jeden z najpiekniejszych trekingow jakie robilam (robilam go z lokalnym biurem podrozy). tutaj jest e-mail do biura: alpinca.contact@gmail.com, albo jego strona internetowa www.alpinca.pl . Super organizacja, tanio w porownaniu do innych biur podrozy i mozna sie kontaktowac w jezyku polskim 🙂 udanej podrozy!
      • kornel-1 Cóż za obrzydliwy spam! 19.10.16, 16:50
        alpinca.pl napisał(a):

> jesli lubisz gory to polecam

Cóż za obrzydliwy spam :(

k.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka