Dodaj do ulubionych

Chcą pracować w Londynie...

IP: 62.233.233.* 17.08.03, 22:18
Mam 23 lata, jestem studentem, znam wystarczająco język angielski. Chciałbym
pojechać do Londynu do pracy (szkoły życia) na okres ok roku. Czy jest ktoś
kto mógłby mi udzielić jakichś informacji jak zorganizować sobie taki
wyjazd. Nie chciałbym korzystać z usług biur i pośredników. JAk w ogóle
wygląda możliwość pracy w Londynie?
Obserwuj wątek
    • gabrielacasey Miedzynarodowa legitymacja studencka w lapie. 18.08.03, 03:08
      Przyjechac. I pracy sobie poszukac - najlepiej w azjatyckich knajpach (oni
      nikogo z pracownikow nie rejestruja; Anglicy to legalisci - moga byc klopoty).
      Od 1 maja 2004 juz bedziesz mogl pracowac legalnie. Nawet w tej chwili Home
      Office (zalatwianie formalnosci trwa tam z pol roku lub dluzej: zezwolenia na
      prace, wiza pracownicza, ubezpieczenie etc) slyszac, ze pracownik Polak, kaze
      sobie de skladaniem papierow nie zawracac, bo watpi, czy zdazy je zalatwic
      przed wejsciem Polski do Unii, gdy te formalnosci juz nie beda potrzebne. Nb.
      mozesz po przyjezdzie popytac o prace w miejscowych PRYWATNYCH agencjach pracy -
      sa bardziej elastyczne. Po 1 maja - takze w rzadowych Job Centres.
      • Gość: ToeToe Re: Miedzynarodowa legitymacja studencka w lapie. IP: 210.55.73.* 18.08.03, 08:46
        Ciekawe co piszesz.. To co Polakom juz teraz sie work permitow nie wydaje?
        Pracuja nielegalnie za zgoda Home Officu:))
        • gabrielacasey Wydaje sie work permits na wniosek pracodawcy. 18.08.03, 18:24
          Ale nie o taka prace mu chodzi. Home Office wyraznie przymyka oczy na prace
          mlodych, wyksztalconych, z jezykiem i studentow. A poza tym (wczoraj chcialam
          wize dla chlopaka pracujacego tu na wlasny rachunek) okres zalatwiania wizy
          pracowniczej itd. itp. trwa tu MIESIACAMI. I w przypadku tego chlopaka HO mi
          radzil zlozyc wniosek i czekac do czasu, gdy ta wiza przestanie byc potrzebna,
          tl. do maja 2004. Rzecz jasna, jesli zatrudniany nie jest wysokiej klasy
          specjalista - nb. tych UK przyjmuje z pocalowaniem w lape, oby 70 pkt uzbierac
          (podawalam kiedys do odpowiednich stron Home Office), a i pracodawca staje na
          uszach i zatrudnia prawnikow z dojsciami do HO, by taki skarb jak najszybciej
          zdobyc.Nb. zwiekszyla sie takze ilosc zawodow (w tym inzyniersko-
          komnstrukcyjnych), w ktorych work permit potrzebna nie jest - tez kiedys
          podawalam linki do odpowiednich stron na witrynie HO: to juz nie tylko
          pielegniarki i nauczyciele, ale takze i np. monterzy-elektrycy od super
          wysokiego napiecia.
          • Gość: ToeToe Re: Wydaje sie work permits na wniosek pracodawcy IP: 210.55.73.* 19.08.03, 07:38
            :)) Jak bym sie w zeszlym roku nie starala o work permit w Nowej Zelandii,to
            bym to moze lyknela... Ale z pewnoscia ich sie caluje w reke, a nie oni
            caluja;))

> tl. do maja 2004. Rzecz jasna, jesli zatrudniany nie jest wysokiej klasy
            > specjalista - nb. tych UK przyjmuje z pocalowaniem w lape, oby 70 pkt
            uzbierac
          • Gość: Krzysiek Re: Wydaje sie work permits na wniosek pracodawcy IP: *.petrobaltic.com.pl 04.09.03, 11:26
            Jaki jest adres tych stron Home officu. Wydaje mi sie że miałbym szanse na dośc
            dużo punktów chociaz nie wiem co jest oceniane.
            Czy możesz mi coś powiedziec więcej jak powinieniem sie pokazać, aby ktos z
            pracodawców w UK miał szanse to przeczytać?

Będę wdzieczny za wskazówki.

Pozdrawiam
      • aniek133 Re: Miedzynarodowa legitymacja studencka w lapie. 02.09.03, 16:22
        skad jestescie tacy pewni, ze od momentu wejscia do UE Polacy beda mogli
        swobodnie pracowac? To nie bedzie zadnych ograniczen? Jakos trudno mi w to
        uwierzyc....
        • Gość: ToeToe Re: Miedzynarodowa legitymacja studencka w lapie. IP: 210.55.73.* 03.09.03, 07:45
          Nic sie zmieni:)) Ci co chca (chcieli) to juz teraz pracuja a Ci co beda
          chcieli to beda mieli ciut latwiej.
    • Gość: Kaja Re: Chcą pracować w Londynie... IP: *.demon.co.uk 19.09.03, 23:13
      www.aniaspoland.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka