pati.42 20.10.08, 08:49 Wiatm Czy leci ktoś na Dominikanę 19 listopada z Warszawy Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: eb Re: Dominikana IP: *.um.warszawa.pl 20.10.08, 16:19 Ja lecę :) z TUI przez Zurych :) do RIU Bambu Odpowiedz Link
pati.42 Re: Dominikana 21.10.08, 09:38 My też lecimy z TUI przez Zurych di Riu Bambu. W takim razie zobaczymy sie na lotnisku w Warszawie. Na ile lecisz? Odpowiedz Link
Gość: eb Re: Dominikana IP: *.um.warszawa.pl 21.10.08, 10:07 wracamy 05.12 do wawy. a Wy? Odpowiedz Link
Gość: eb Re: Dominikana IP: *.um.warszawa.pl 21.10.08, 13:37 nadajecie bagaż w wawie odrazu do punta cana, czy odbieracie go w zurychu? My się zastanawiamy, ale chyba odbierzemy w zurychu, żeby potem sobie schować kurtki do bagażu. Odpowiedz Link
pati.42 Re: Dominikana 21.10.08, 19:20 Tez tak myślimy!Skąd zaczynacie podróż bo my z Krakowa? Odpowiedz Link
pati.42 Re: Dominikana 21.10.08, 19:22 My jesteśmy tylko 7 dni ale wystarczy żeby razem zabalować!! Odpowiedz Link
Gość: eb Re: Dominikana IP: *.value.com.pl 21.10.08, 20:41 w takim razie my mamy krótszą podróż bo zaczynamy z wawy. szkoda, że nie będziecie 2 tyg. ale fakt, że i przez 7 dni możemy zabalować przy rumie pod palmami :) już nie mogę się doczekać :) na szczęście już mniej niż miesiąc. i już się boję jak ja się spakuje do jednej walizki :) My jedziemy w dwójkę a Wy? może potrzebujecie jakiejś podpowiedzi np. odnoście dojazdu na lotnisko w wawie itp? Odpowiedz Link
pati.42 Re: Dominikana 22.10.08, 08:54 My jedziemy w czwórkę (wiek 26+)Do Warszawy wybieramy sie pociągiem. A w Zurichu nocujecie w hotelu z TUI? Bo my tak Odpowiedz Link
Gość: eb Re: Dominikana IP: *.um.warszawa.pl 23.10.08, 13:34 nie wiem o której przyjeżdzacie, ale musicie wziąść poprawkę na korki w wawie, dworzec centralny jest w samym śródmieściu, a droga na okęcie jest wylotówką z warszawy.szczególnie od 16 jest masakra.na lotnistko można dojechac autobusem (bilet normalny jednorazowy 2,80) albo taxi (km ok. 2 -3 zł). jakbyście chcieli zjeść po pociągu. otworzyli na cetralnym na hali głównej jakaś pizzerie - chyba Dominos Pizza, ew. tuż przy dworcu są "Złote tarasy" centrum handlowe, tam jest większy wybór ale głównie typu fast food i sphinx. my też wiek 26+ tak, nocujemy w hotelu przy lotnisku (móvenpick) czy jakos tak się nazywa. Odpowiedz Link
pati.42 Re: Dominikana 23.10.08, 23:54 My równiez nocujemy w tym hotelu. Co do Warszawy to nie wiem czy nie przyjedziemy dzień wcześniej żeby poszalec w stolicy? Może polecisz nam jakis fajny hotel niedaleko lotniska? Odpowiedz Link
Gość: eb Re: Dominikana IP: *.um.warszawa.pl 24.10.08, 08:09 www.hotele.net/hotele_przy_lotniskach/ przy lotnisku są raczej droższe hotele, jeden to prawie że na samym lotnisku jest - powyżej link do ich opisów, w zasadzie wszytskie powinny być ok. www.orbis.pl/ to też droższe ale fajne hotele rozlokowane w róznych punktach wawy. np. jeden z nich jest w samym centrum wawy, na piechotę 5 minut od dworca centralnego. jesli szukalibyście czegoś tańszego to napewno można znaleść, w innych dzielnicach. Odpowiedz Link
Gość: eb Re: Dominikana IP: *.um.warszawa.pl 27.10.08, 15:29 dzwonili z biura, możemy odebrać dokumenty do wyjazdu :) PS. szkoda że nie mamy wolnego pokoju, żeby Was przenocować :( Odpowiedz Link
pati.42 Re: Dominikana 28.10.08, 14:46 Miło z waszej strony ale jednak przyjedziemy pociagiem w dzień wyjazdu! Szczepiliście sie na coś? My jedziemy na Dominikanę po raz pierwszy a Wy? Odpowiedz Link
Gość: eb Re: Dominikana IP: *.um.warszawa.pl 29.10.08, 11:50 szczepiliśmy się na WZW A i B. pierwszy raz tak daleko się wyprawiamy. macie zamiar korzystać z wycieczek fakultatywnych? Odpowiedz Link
pati.42 Re: Dominikana 29.10.08, 12:27 Ja nastawiam sie na leniuchowanie ale mój mąż chętnie coś pozwiedza. Reszta ekipy zdecyduje na miejscu! Odpowiedz Link
Gość: eb Re: Dominikana IP: *.value.com.pl 02.11.08, 14:52 a planujecie wykupić w zurychu bufet śniadaniowy? Odpowiedz Link
pati.42 Re: Dominikana 02.11.08, 17:27 raczej tak! Porządne Śniadanko na początek podróży musi być!!! Balujemy wieczorem w Zurichu? Musimy przepić bruździe i lepiej sie poznać!!! Odpowiedz Link
Gość: eb Re: Dominikana IP: *.um.warszawa.pl 10.11.08, 13:13 :) mam nadzieję, że Paloma to ostatni huragan w tym sezonie na morzu karaibskim :) Odpowiedz Link
pati.42 Re: Dominikana 11.11.08, 18:36 Trochę ekstremalnych nie zaszkodzi!!! Żartuję!!!! My równiez mamy nadzieję że \paloma jest ostatnia. Odpowiedz Link
lidia-2 Re: Dominikana 22.12.08, 00:13 A ja ten lot przez Zurich ? Czy w Zurichu jest zapewniony posiłek wieczorm i śniadanie? Bo będizemy właśnie tam spędzać NOC SYLWESTROWą?? Odpowiedz Link
Gość: freek Re: Dominikana IP: *.static.62-152-197-7.swisscomdata.ch 21.10.08, 11:05 www.holidaycheck.pl/forum-Forum+turystyczne_Kto+Gdzie+Kiedy-fid_297-ch_fo.html Odpowiedz Link