Dodaj do ulubionych

Nowa szkoła na Kobiałce

18.01.13, 08:33
Białołęka, to jedna z najszybciej urbanizowanych dzielnic Warszawy. Nie powstają tu jednak biura, tylko osiedla mieszkaniowe. Infrastruktura komunikacyjna i dostęp do usług publicznych, jak służba zdrowia czy edukacja, ciągle są niewystarczające. Przedstawiamy jaskółkę zmiany, szkołę przy ul. Kobiałka 49.
bryla.gazetadom.pl/bryla/56,85301,13158594,Nowa_szkola_w_Bialolece.html
Obserwuj wątek
    • pawstone Re: Nowa szkoła na Kobiałce 22.05.13, 08:05
      No i pozamiatane. W przyszłym roku nauka na dwie zmiany. Gratulujemy władzom krótkowzroczności (tej i wcześniejszej kadencji - każdy tu jest winny po trochu). Błędy:
      1. Wybudowanie parterowej szkoły, która została tak zbudowana, ze niemożliwa była rozbudowa pionowa (dobudowanie piętra). Szkoła parterowa zresztą na długo nie wystarczyła.
      2. Pozwolenie na to żeby działka bezpośrednio przy szkole została zajęta na kościół co uniemożliwiło większa rozbudowę niż ta którą wykonano.
      3. Ustawowe wtłoczenie 6 latków do szkół a co za tym idzie 5 latków do oddziałów 0 (przez co teraz będziemy mieli naukę na dwie zmiany we wszystkich klasach od 3 w zwyz, w gimnazjum również).
      4. Brak prostej implikacji - wydaje sie pozwolenia na budowy to się ludzie wprowadzą i będą mieć dzieci - zwłaszcza jak jest duże osiedle pod bokiem to mogą być problemy. Tak, tak wiem - magia meldunku, jak się ludzie nie meldują to znaczy ze nikt nie mieszka. Ja jednak jestem zameldowany z całą rodziną...

No i podsumowując mamy to co mamy. Oczywiście trzeba uczciwie przyznać że gdyby nie rozbudowa to armagedon byłby już kompletny. Jestem jednak rozgorycznony bo moje dzieciaki maja w perspetkywie 7 i 5 lat nauki na drugą zmianę. Oczywiście mogę ich zapisać do szkół do centrum ale chciałem żeby sie lokalnie integrowały....

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka