IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 01:09
UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!
jEŚLI JESTEŚ NAUCZYCIELEM LUB WYKŁADOWCĄ MAJĄCYM WOLNE WEEKENDY NIE MARNUJ
ICH NA DODATKOWĄ PRACĘ W FIRMIE COBRA!!!!!
Firma z Gdańska - COBRA, postanowiła otworzyć w Płocku ELITARNĄ SZKOŁĘ SŁUŻB
OCHRONY I BIZNESU dla osób posiadających maturę. W folderach reklamujących
szkołę można znaleźć informacje dotyczące zawodów, których uzyskanie
gwarantuje ukończenie szkoły. Niestety kwalifikacje do wykonywania tych
zawodów można uzyskać tylko po zdobyciu licencji, o czym ulotka już nie
wspomina. NIE DAJ SIĘ NABRAĆ!!!!
Ponadto firma jest nastawina na zysk i tylko zysk. Edukacja jest po prostu
środkiem do uzyskania gotówki od naiwnych. COBRA do dziś zalega z wypłatą
pensji dla nauczycieli za grudzień - zajęcia, prace zaliczeniowe oraz sesję
egzaminacyjną.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewa Re: COBRA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 08:16
      Dzięki za ostrzeżenie bo myślałam o podjęciu tam pracy. A Ty tam pracujesz?
      • Gość: scubbi Re: COBRA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 22:20
        To żałosne, że można tak naciagać uczniów, nie licząc się z nimi. Rzeczywiście
        w dzisiejszej rzeczywistości Cobra chyba zapomniała co to jest moralność, że
        nawet wykorzystuje niwe edukacji do zgarniania kasy. Myślałem żeby zgłośić swój
        akces do ewentualnego zatrudnienia mnie, ale skoro to tak wygląda... to
        dodatkowo pracować w czynie społecznym nie chcę - i dziękuję.
        • Gość: Marzena Re: COBRA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 09:39
          Masz w nas wsparcie
        • Gość: słuchacz Re: COBRA IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 16.03.06, 09:45
          scubbi możesz zapomnieć że ta obecna dyrektorka popełni ponowne błędy
          pierwszego dyrektora. Według mnie to polegniesz na samym początku przynosząc
          tylko list motywacyjny i CV. Byłem na rozmowie i wiem że dziewczyna ma siudmy
          zmysł w doborze kadry.
          • Gość: scubbi Re: COBRA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 19:20
            Gratuluję - zwłaszcza gdy wyraz siódmy pisze sie prze "U" :)
        • Gość: Forumowicz Prawda o Cobrze IP: *.slupno.sdi.tpnet.pl 05.04.06, 13:30
          Jestem stałym bywalcem wielu portali i często zaglądam do forum gdyż są one
          niewyczerpalnym źródłem informacji. Każdy szanujący się właściciel strony ma
          swoje forum z którego otrzymuje świeże opinie o swej działalności. Nie zawsze
          muszą one być miłe i może dobrze bo jest czas nad zastanwieniem się czy
          opamiętaniem. Okazuje się, że nie każdy. Wejdźcie na stronę www.cobra.edu.pl i
          zobaczcie, że oni akurat forum mają tylko na linku. Od grudnia zablokowali i
          udają, że nie wiedzą o tym. A było tam co czytać, informacje z całej Polski o
          różnych metodach działania w jakich specjalizuje się COBRA. Widać nie podobało
          się to bardzo zarządowi bo wziął i ją zamknął. Po co mają im szargać opinię
          pisaniem prawdy. Lepiej napisać, że jest się "elitarna" i to załatwi wszystko.
          Samochód, ciemne okulary i pistolet są wystarczającą reklamo na zbieranie
          pieniędzy. A uczyć? Przecież dorośli ludzie sami się nauczą.
          • Gość: ES Re: Prawda o Cobrze IP: *.internet / *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.06, 13:18
            Już akurat widze jak ktoś tak sobie w internecie tylko różne forum odwiedza i
            czyta?? Pewnie niema nic lepszego do roboty tylko forum czytać?? Czyta się
            tylko forum które nas interesują a nie biega po wszystkich. A może na forum
            COBRY opisali Ciebie, albo ty kogoś?? I nie ściemniaj że jesteś taki
            bezinteresowny, pewnie jesteś znajomymym XXX?? I razem chcecie oczernić
            szkołe?? Pozdrawiam
      • Gość: XXX Re: COBRA IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 16.03.06, 10:56
        Już nie bo mnie wywalili. I teraz się mszczę na nich
    • Gość: Dr Wilczur Re: COBRA IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 16.03.06, 08:38
      "XXX" rozumiem, że w dzieciństwie naoglądałeś się filmów dla dorosłych i stąd
      ten nick. Jako wybitny specjalista w zakresie trudnych przypadków mogę jedynie
      stwierdzić, że mamy tu do czynienia z czymś takim jak SHIZOFRENIA PARANOIDALNA
      Z ATAKAMI NARCYSTYCZNEJ FURII. W Polsce takie przypadki są nieuleczalne, lecz w
      USA leczy to Chuck Norris kopnięciem z półobrotu w głowę pacjenta
    • Gość: Fredek Re: COBRA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 08:45
      Apropo Szkoły to Ty człowieku chyba masz jakieś złe informacje, szkoła
      policealna nie wymaga matury żeby do niej uczęszczać a Ty napisałeś że tak
      jest, to z tą wiedzą to chyba u Ciebie coś nie tak?? Wszycy uwazają się za
      znawców a nie mają racji, brną do końca w tym przekonaniu i nie mają odwagi się
      przyznać do błędu. Wprowadzają w błąd wszystkich w swoim otoczeniu a nie mają
      racji a na pytania odpowiadają wymijająco. Jak się zaczyna wątek to trzeba go
      doprowadzić do konca i informacje mieć sprawdzone.
    • Gość: Fredek Re: COBRA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 08:47
      Mój post kieruje do XXX.
    • Gość: Chuck Norris Re: COBRA IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 16.03.06, 08:48
      To ja założyłem tą szkołę, więc każdy kto mi podskoczy to dostanie z półobrotu
    • Gość: słuchacz Re: COBRA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 09:27
      Jestem słuchaczem szkoły"COBRA" i szkoła jak najbardziej ok. Polecam
      wszystkim. A kadra nauczycielska hmm, w sumie to nieważne ważne że po
      ukończeniu szkoły mamy licencję II stopnia bez egzaminów na Policji. Dajemy
      świadectwo i licencję nam wystawiają, a dodatkowe specjalności możemy zdobywać
      na obozach które będą organizowane teraz we wakcje!!!! Także nie wiem o co
      chodziło temu XXX. Szkoła ok także polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: pracodawca Re: COBRA IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 16.03.06, 10:51
      Zatrudniasz pracownika, dopuszczasz go do wszystkich poufnych informacji, a na
      koniec czytasz o tym na forum. Moim zdaniem to zarząd firmy COBRA powinien
      wytoczyć sprawę o zniesławienie przeciwko temu człowiekowi (bo to na 100% ktoś
      z byłej kadry). Jeżeli mają specjalistów to niech sprawdzą po adresach IP kto
      klikał z domku i mają gościa. A potem za celowe działanie na szkodę firmy
      dowalić mu 100.000zł na jakiś sierociniec. Niech się dzieci cieszą. Resztę
      opublikować w Internecie jako przestroga "kogo lepiej nie mieć w swojej
      firmie"
      • Gość: Kompetentny Re: COBRA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 13:48
        W kwestii szkoły Elitarnej mam dużo do powiedzenia, bo sam ją zakładałem.
        Pani,która to pisze, / a ja się domyślam że jeszcze ją prowadzi/,zna się na
        tym jak przysłowiowa "krowa na gwiazdach". Natomiast nauczona przez władzę i
        tolerowana przez nadzór mądrzy się jak wielu naszych polityków, co kończyli
        szkołę w konspiracji albo dyplomy pokupowywali na bazarze. Pomysł 100 000 zł
        zaczerpnięty chyba od Łukaszenki, płać za prawdę, sprawdza się tylko w
        ograniczonych umysłach. O tym najlepiej mówił dr Strossmeier z kultowego
        serialu "Szpital na peryferiach". Przypominam, że dotyczyło to własności
        umysłowych osobnika, który dzięki posiadaniu tej umiejętności latałby jak
        gołębica. Natomiast ja osobiście ostrzegam wszystkich przed tą instytucją.
        Oszukują wszystkich, i uczniów i nauczycieli i kontrachentów. Można mnie
        skarżyć za prawdę. Jednego już za to ukrzyżowano. Nazywał się Jezuz.
    • Gość: gonia Re: COBRA IP: *.c155.petrotel.pl 17.03.06, 08:54
      niestety takie sa realia, ale z drugiej strony to nie znaczy ze mamy sie
      poddawaćtakim gnojom. takich ludzi powinno siętraktować jak terrorystów, czyli
      do piachu z nimi, trzymajcie sie, na bank już wkrotce noga im sie podwinie, a
      jak nie to bedzie trzeba im pomoc w tym
    • Gość: słuchacz Re: COBRA IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 17.03.06, 10:24
      Jestem słuchaczem tej szkoły i brałem udział w ostatnich zajęciach. Dla mnie to
      wyglądało jak by starzy wykładowcy chcieli przejąć wszystkich słuchaczy i
      prowadzić ten interes na własną rękę. Mówię wam jeden cyrk. Jak by mogli to by
      nas wszystkich ze sobą zabrali. Zresztą zastanawiający jest fakt, jeden z
      prowadzących zajęcia zawsze przedstawiał nam naukę w COBRZE tylko w negatywnym
      świetle. Ze wszystkim miał tylko problemy, a to, że nie ma w promieniu 100 km
      strzelnicy z atestem, co jest nie prawdą, bo dowiadywałem się na policji gdzie
      oni trenują i jest to bardzo blisko. Właściwie to, że będziemy bezwartościowi,
      bez licencji, bez niczego. Ja bym to nazwał sabotażem. Z drugiej strony, jeżeli
      nie pasowała im praca, bo ze wszystkim byli na nie to dlaczego nie rozwiązali
      problemu w okresie ferii zimowych kiedy nas nie było. Myślę, że zależało im
      abyśmy porzucili tą szkołę i stąd ten ich ostatni występ. Byli nawet nieźli, bo
      się koleżanka popłakała. Ja jednak jako przyszły detektyw mam własny rozum i
      potrafię zobaczyć to, czego inni nie widzą.
    • Gość: gość z licencją Re: COBRA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 20:27
      Rozbawiliście mnie wszyscy...

Licencję mam, wiem, jak ją dostać wiem, bo mam...

Poniżej trochę cytatów.

Podstawa programowa dla zawodu „technik ochrony fizycznej osób i mienia”
      opublikowana została w Dzienniku Ustaw Nr 78 z 2000r, w pozycji 887 w formie
      rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dn. 3.08.2000, i opublikowanego
      dn. 21.09.2000r.

Link do podstawa programowa:
      isip.sejm.gov.pl/prawo/index.html
      Osoby, które ukończą:
      - „szkoły ochroniarskie”, zdobędą zawód „technik ochrony fizycznej osób i
      mienia”,
      - kurs II-go stopnia i zdadzą egzamin przed Komisją powołaną przez
      Komendanta Wojewódzkiego Policji, będą wykonywać ten zawód,
      - kurs I-go stopnia i zdadzą egzamin, będą wykonywać czynności pracownika
      ochrony.

Na potwierdzenie cytat z „ustawy o ochronie osób i mienia”:
      Art. 26.
      1. Licencja pracownika ochrony fizycznej pierwszego stopnia wymagana jest do
      wykonywania czynności, o których mowa w art. 3 pkt 1, przez:
      1) członków specjalistycznych uzbrojonych formacji ochronnych;
      2) członków zespołów konwojujących wartości pieniężne oraz inne przedmioty
      wartościowe lub niebezpieczne;
      3) pracowników ochrony wykonujących bezpośrednio czynności związane z
      ochroną osób;
      4) osoby nadzorujące i kontrolujące pracę pracowników ochrony fizycznej
      nieposiadających
      licencji;
      5) pracowników ochrony mających prawo do czynności określonych w art. 36
      ust. 1 pkt 4 i 5;
      6) pracowników ochrony wykonujących zadania na obszarach, w obiektach i
      urządzeniach podlegających obowiązkowej ochronie.
      2. O wydanie licencji pracownika ochrony fizycznej pierwszego stopnia może
      ubiegać się osoba, która:
      1) posiada obywatelstwo polskie lub obywatelstwo innego państwa członkowskiego
      Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego Europejskiego Porozumienia
      o Wolnym Handlu (EFTA) – strony umowy o Europejskim Obszarze
      Gospodarczym;
      2) ukończyła 21 lat;
      3) ukończyła szkołę podstawową;
      4) ma pełną zdolność do czynności prawnych, stwierdzoną własnym oświadczeniem;
      5) nie była skazana prawomocnym orzeczeniem za przestępstwo umyślne;
      6) ma uregulowany stosunek do służby wojskowej.

3. Licencję pracownika ochrony fizycznej pierwszego stopnia wydaje się osobie,
      która spełnia warunki, o których mowa w ust. 2, oraz:
      1) posiada nienaganną opinię wydaną przez komendanta komisariatu Policji
      właściwego ze względu na jej miejsce zamieszkania;
      2) posiada zdolność fizyczną i psychiczną do wykonywania zadań, stwierdzoną
      orzeczeniem lekarskim;
      3) legitymuje się dyplomem lub świadectwem szkoły lub innej placówki oświatowej,
      które potwierdzają uzyskanie specjalistycznego wykształcenia, albo
      pełniła nienaganną służbę w stopniu podoficera lub chorążego w Biurze
      Ochrony Rządu przez okres co najmniej 15 lat, albo ukończyła kurs pracowników
      ochrony pierwszego stopnia i zdała egzamin przed właściwą komisją.

Art. 27.
      1. Licencja pracownika ochrony fizycznej drugiego stopnia upoważnia do
      wykonywania
      czynności, o których mowa w art. 3 pkt 1, oraz do:
      1) opracowywania planu ochrony;
      2) organizowania i kierowania zespołami pracowników ochrony fizycznej.
      2. O wydanie licencji pracownika ochrony fizycznej drugiego stopnia ubiegać się
      może osoba, która:

1) spełnia warunki, o których mowa w art. 26 ust. 2 pkt 1, 2, 4 i 5;
      2) posiada co najmniej wykształcenie średnie.
      3. Licencję pracownika ochrony fizycznej drugiego stopnia wydaje się osobie,
      która:
      1) spełnia warunki, o których mowa w art. 26 ust. 3 pkt 1 i 2;
      2) legitymuje się dyplomem lub świadectwem szkoły lub innej placówki oświatowej,
      które potwierdzają uzyskanie specjalistycznego wykształcenia, albo
      pełniła nienaganną służbę w stopniu oficera w Biurze Ochrony Rządu przez
      okres co najmniej 15 lat, albo ukończyła kurs pracowników ochrony drugiego
      stopnia i zdała egzamin przed właściwą komisją.

Zauważcie, że należy zdać w każdym przypadku EGZAMIN przed WŁAŚCIWĄ KOMISJĄ, to
      znaczy egzamin ZEWNĘTRZNY, i żaden dyplom z jakiej kolwiek szkoły na piątkę nie
      uratuje kandydata, jak obleje przed komisją z policji. I ŻADEN dyplom, nie
      GWARANTUJE AUTOMATYCZNEGO UZYSKANIA JAKIEJKOLWIEK LICENCJI.

A co do sytuacji w szkole COBRA...
      1. Dziwię się "detektywom", którzy nie znają obowiązujacych regulacji prawnych
      w zakresie "zawodu marzeń";
      2. Nie rozumiem ludzi, ktorzy płacą kasę za to co wyczytali w reklamie;
      3. Nie mam pojęcia, jak (po tym co przeczytałem) słuchacze tej szkoły mają
      nadzieję zdać egzamin przed komisją Komendanta Wojewódzkiego Policji..........
      4. Przecież można zaliczyć trzymiesięczny kurs agentów ochrony i też się pchać
      na egzamin (który się zdaje, bo go prowadzą odpowiednie persony)i nie becelować
      kasy przez dwa lata...
      • Gość: C+ Re: COBRA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 12:07
        Gość z licencją i XXX to ta sama osoba, a co do egzaminów to jak ty piszesz
        niema takich na policji to dopiero ma wejść ale za dwa lata. Żal mi Cię gościu
        XXX i jak Ci tam. Chyba masz trochę na bakier z tym prawem??. A jak wszyscy w
        tej COBRZE to tacy źli to po co tam uczyłeś?? I tylko im o kase chodzi?? a
        tobie o co chodzi jak jesteś taki dobroczynny to czemu za darmo tam nie
        uczyłeś?? Jesteś śmieszny i teraz próbujesz jakiś dziwnych chwytów.
        • Gość: gość z licencją Re: COBRA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 21:59
          Albo kolego nie czytałeś mojego postu dokładnie, albo nie rozumiesz co
          czytasz... . W Cobrze nigdy nie uczyłem - niestety. Tożsamość "internetowa nie
          gwarantuje tożsamości osobniczej - to też sobie powinieneś uzmysłowić.
          A tak na marginesie - jeżeli znasz jakikolwiek zapis w prawie RP potwierdzający
          Twoje (pobożne) życzenia, to podeprzyj nim Twoją pisaninę, bo mówić każdy może,
          co sobie tylko wymyśli, a ustawa to ustawa... .
          Pozdrawiam.
          • Gość: obserwator 1 Re: COBRA IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 19.03.06, 22:32
            Gościu xxx, z licencją i jak tam jeszcze sie zwiesz na tym forum!!!!To widać,
            że masz coś do COBRY więc nie mów, że nie byłeś z nią związany. A jeśli tak, to
            w jakim charakterze? Płacić lub nie mogą tylko nauczycielom więc wszystko
            jasne. Nie ośmieszałbyś się więc szkalując swoją firmę jak się domyślam nie
            tylko do wszystkich wkoło ale także na forum. Twoi przyszli pracodawcy powinni
            to wziąć pod uwagę, bo zrobisz to każdemu z nich skoro stać cię na to. Co do
            egzaminów, to wydaje mi się, że tylko przedszkole i podstawówka nie kończą się
            nimi, wszystkie inne szkoły natomiast tak. A skoro tak zachęcasz do kursów
            zamiast szkół policealnych, to może jednak wziąłbyś pod uwagę fakt, że nikt nie
            dostanie takiej samej porcji wiedzy na trzymiesiecznym kursie jak w dwuletniej
            szkole więc na kursach sam sobie poprzestań.A co do reklam to radze nie kupować
            ani samochodów, ani past do zębów ani proszków do prania, bo to też
            reklamowane :))))))))
            • Gość: Gość z licencją Re: COBRA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 00:22
              He he... Dowcipne okrutnie...
              Tak się głupio składa, że mam pracę (i to od dawna), a o całej sprawie wiem z
              pewnego źródła (którego oczywiście nie mam zamiaru tu ujawniać). I ŻEBY BYŁO
              JASNE - NIE JESTEM NAUCZYCIELEM, pracuję w swoim zawodzie, i jakoś nikomu na
              odcisk nie wchodzę, swojej firmy nie szkaluję, a wręcz przeciwnie - każdemu
              polecam.
              Co do egzaminów - tą sprwę wyjaśniłem wyżej. Ja Ci się nie chce czytać, to
              trudno.
              Nie zachęcam do kursów - tylko w świetle PRAWA efekt jest ten sam, i po szkole,
              i po kursie zdajesz egzamin i dopiero masz licencję.
              Niestety - nie znasz obecnego prawa - nawet podstwaówka kończy się obecnie
              egzaminem zawnym Sprawdzianem Szóstoklasisty. Jak chcesz dyskutować o prawie,
              to się przygotuj.

Pozdrawiam.
        • Gość: Kontaktowy Re: COBRA IP: *.cobra.gda.pl 20.03.06, 13:29
          Masz racje C+ ! Dobrze gadasz!
          I jeszcze glupoty wypisuje! Ja mam licencje i tez skonczylem podobna prywatna
          szkole i sama ustawa o ochronie osob imienia mowi ze po takiej szkole nie zdaje
          sie egzaminow na policji. Wiec niech ten palant XXX sobie ustwe przeczyta. A w
          ogole to prywate niech se uprawia gdzie indziej, jak kasy nie dostal to moze
          nie zasluzyl, he, he.
          • Gość: Ewa Re: COBRA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 14:59
            A właśnie w urzedzie pracy sa ogłoszenia do pracy w szkole COBRA jako
            wykładowca ekonomii i prawa. Może jednak złożyć tam papiery do pracy?
            • Gość: borys Re: COBRA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 22:32
              Masz rację ewcia złóż tam swoją ofertę , złóż hehe:)
          • Gość: Gość z licencją Re: COBRA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 00:25
            Nie widziałem, żeby XXX na temat egzaminów wypisywał.
            Panie Kontaktowy - skontaktuj się Pan z CYTATEM z Ustawy parę postów wyżej...
          • Gość: Gość z licencją Do Kontaktowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 00:27
            A może Ty licencję NABYŁEŚ, a nie ZDOBYŁEŚ ...?
            • Gość: pawel014 Re: Do Kontaktowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.06, 10:32
              Zapraszam do Policealnej Szkoły Detektywó i Agentów Ochrony w Płocku przy ul.
              Popłacińskiej 37, działającej od 1999r.
              www.agentochrony.zesn.pl
              • Gość: Anonimowy Re: Do Kontaktowego IP: *.internet / *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 13:31
                Ta szkoła na popłacińskiej ja wiem jak byłem na targach szkół w sierpcu to
                stoisko mieli bardzo słabe nie to co COBRA. COBRA jest lepsza!! Zapraszam
                Jachowicza 2 pokój 206.
                • Gość: pawel014 Re: Do Kontaktowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 14:59
                  Jasne Cobra jest "najlepsza", zapytajcie więc jaką umowę o naukę podpisują z
                  uczniami, łamią prawo niemal w każdym paragrafie, a o opłatach ukrytych już nie
                  wspomnę.
                  Jeżeli jeszcze ktoś się tam wybiera niech dokładnie przeczyta dokumenty, które
                  dają do podpisania: kasują na maxaaaaa.
                • Gość: pawel014 Re: Do Kontaktowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 15:01
                  Popłacińska 37
                  www.agentochrony.zsen.pl
                  • Gość: Mi Re: Do Kontaktowego IP: *.internet / *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.06, 13:10
                    Jakie ukryte koszty, daj przykłady??A co do umów to są zaakceptowane przez
                    kuratorium oświaty w Płocku a więc pomyś może ty łamiesz prawo w swoich
                    umowach??!! Gościu pomyśl zanim coś napiszesz a to na Popłacińskiej to szkoda
                    moich słów, jak wyglądacie tak samo jak na targach to jest gorzej niż źle.
                    Zapraszam do COBRY
                    • Gość: prawnik Re: Do Mi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.06, 08:12
                      Człowieku,a od kiedy to Kuratorium zajmuje się umowami? Poradź się mądrego
                      prawnika, to się przekonasz o jakości i treści Waszych umów.Pozdrawiam
                      • Gość: Neutralny do prawnika IP: *.internet / *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.06, 08:41
                        Ale z ciebie prawnik, szkoda słów. Podaj mi te niby złe zapisy w umowach?? Jak
                        nie wiesz to się nie wypowiadaj. A co do kuratorium to masz jakieś złe
                        informacje albo jakiegoś znajomka w kuratorium co przychodzi do ciebie i tylko
                        kawke pijecie i nic nie robicie, kuratorium sprawdza wszystko i wszystko
                        powinno być ok, wiem to bo już parę lat mam do czynienia z kuratorium. Chodzi
                        mi ogólnie o to że poprostu ktoś chyba na tym całym szumie wokół COBRY chce
                        załatwić jakieś swoje prywatne sprawy. Aha i podaj mi jeszcze te niby ukryte
                        koszty oprócz czesnego w szkole, ja chodziłem do szkoły i za czesne płaciłem i
                        kseróki sam sobie robiłem i ubezpieczenie trzeba było zapłącić i to były
                        studia, to napisz mi o tej masie dodatkowych kosztów?? To może byś chciał że
                        jak się płaci za szkołe to może na rękach powinni do niej nosić?? Jest ktoś
                        niepoważny i tak jest w każdej szkole a nie tylko w COBRZE jak ktoś chce się
                        czegoś nauczyć to musi w siebie zainwestować a nie niektórzy takie głupoty tu
                        wypisują. Zastanówcie się zanim jakieś głupoty napiszecie i schowajcie jakieś
                        swoje chore ambicje.
                    • Gość: Pawel014 Re: Do Kontaktowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 12:54
                      Gościu o czym ty do mie rozmawiasz.
                      Jestem absolwentem szkoły na Popłacińskiej, obecnie szefem ochrony jednej z
                      firm w Płocku i niemigę nic złego o nich powiedzieć.
                      Chciałem podjąć pracę e COBRZE i znam ich wszystkie dokumenty. Poprzedni
                      dyrektor był bardzo wylewny i szczery.
                      Nara.
    • Gość: Bruce Soyer Re: COBRA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 18:39
      Żal, żal serce płacze...hehehe.
      Jakaż tu dziecinada.
      • Gość: pawel014 Re: COBRA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 12:58
        no niestety.
    • Gość: pawel014 Re: COBRA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 10:12
      gośćXXX zaczął tę opowiastkę
      • Gość: RR Re: COBRA IP: *.internet / *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 10:26
        Co tu dużo gadać w każdej firmie w każdej szkole zawsze znajdą się jakieś
        minusy i plusy i obojętnie co to by było. A gościowi XXX chyba się nudziło i
        rozkręcił temat a połowe z tych wypowiedzi sam napisał(jak nie większość).
        Pozdrawiam
        • Gość: pawel014 Re: COBRA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 10:39
          coś w tym jest.
          piszmy to oczym wiemy, bo anonimowość pozwala fantazjować.
          • Gość: wtajemniczony Re: COBRA IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 14.04.06, 19:35
            Nie wierzcie w to, że COBRA krytykuje czy szkaluje konkurencję chociaż niektóre
            wpisy mogłyby o tym świadczyć. Zapewniam, że była to prowokacja osób nie
            związanych ze szkołą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka