Dodaj do ulubionych

Multimedia wypowiedzenie

IP: *.plock.mm.pl 30.05.11, 11:12
5 sierpnia 2010roku podpisałam umowę na tzw "Paczkę", w skład któej weszło:
- pakiet programowy analogowy + pakiet dodatkowy HBO
- dostęp do Usługi Telewizja Cyfrowej DTV pakiet Basic
- internet przeszłam na 2 mb

W tych ich wszystkich regulaminach nie mogę wyczytać podstawowych informacji. Cyfrową tv miałam mieć na 12 miesięcy a w regulaminach jest że na czas nieokreślony jest zawarta a po 12 m-cach będę płacić wyższe opłaty bo mi się rabaty kończą. Myślałam, że jak napiszę wypowiedzenie z DTV w lipcu / w 11 miesiącu/ to wystarczy ale teraz to już nie wiem. Tv analogową i internet bym zostawiła, żeby kar nie płacić chyba, że da jakoś radę wszystko zlikwidować to chętnie to zrobię i przejdę do konkurencji!! Czy ktoś miał taką sytuację i jak ją załatwił? Proszę o opinie
Obserwuj wątek
    • Gość: co-bra Re: Multimedia wypowiedzenie IP: 213.76.179.* 31.05.11, 07:17
      z tą firmą są kosmiczne jaja.
      My w lutym zawarliśmy umowę na telefon i internet. W promocji mieliśmy dostać jeszcze MobilNet, który nie dotarł do nas do dziś. A co ciekawe - faktury. Wszystkich zachęcam i namawiam do dokładnego ich analizowania. Mimo, że nie dostałam tej czy innej usługi - na fakturze widniały pozycje do zapłacenia za te usługi. W pierwszej fakturze miałam ponad 50 zł źle naliczone, a w drugiej ponad 160 PLN. Pierwsza reklamację nam uznali bez problemu, przy drugiej niby uznali prawie wszystko, ale przysłali fakturę na... kwotę wziętą z sufitu. koszmar jakiś. W gruncie rzeczy nie wywiązali się z umowy, bo nie dostarczyli MobilNetu ( za który abonament w wys. 1 grosza mi od początku naliczają, co też reklamuję ), wiec może mogłabym odstąpić od umowy z winy Usługodawcy. Nie mam regulaminu, w którym są wymienione kary za rozwiązanie umowy. Do umowy dołączyli tylko krótki wyciąg warunków tej konkretnej umowy. Tyłek ruszyć do siedziby trzeba i rozwiązać umowę, bo ręce opadają.
    • Gość: Ja Re: Multimedia wypowiedzenie IP: 80.48.4.* 31.05.11, 17:30
      Umowę zawierasz na jakiś czas, np. 12 miesięcy (z reguły z jakimiś promocjami) i te miesiące MUSISZ wtedy opłacić (chyba, że chcesz płacić niemałe kary). Po upływie tych 12 miesięcy umowa automatycznie przechodzi na czas nieokreślony i wtedy oczywiście kończą się stawki promocyjne. Ale wraz z przejściem na czas nieokreślony nie jesteś już zmuszona cały czas być u danego dostawcy. Możesz wtedy z umową zrobić, co chcesz - chociażby zerwać i wejść w nową promocję albo poszukać innego dostawcy. Inna kwestia to kiedy należy złożyć wypowiedzenie umowy. Z reguły nie ma co czekać do ostatniego dnia, bo obowiązuje minimum 1-miesięczny okres wypowiedzenia umowy (nierzadko nawet 3-miesięczny). To już musisz się dopytać w Multimedia, ile on u nich wynosi. I wtedy pod koniec 9 miesiąca umowy (lub 11) składasz wymówienia z dniem XX.XX.XXXX.
      • Gość: ubawiony Re: Multimedia wypowiedzenie IP: *.152.c91.petrotel.pl 01.06.11, 13:21
        W multimediach ....ki zwiększyli czas wypowiedzenia do TRZECH miesięcy!!!
        • Gość: ja Re: Multimedia wypowiedzenie IP: *.plock.mm.pl 01.06.11, 20:16
          a kto tak stwierdził?? ja żadnego oficjalnego pisma / z potwierdzeniem odbioru/ nie dostałam, że okres wypowiedzenia przedłużają z 1 do 3 miesięcy??
          • Gość: ubawiony Re: Multimedia wypowiedzenie IP: *.152.c91.petrotel.pl 02.06.11, 12:14
            Podobno z którymś rachunkiem przyszła również zmiana regulaminu. Nie słyszałem, aby zmiany regulaminów banków, telekomów, itp. były wysyłane za potwierdzeniem odbioru.
            • Gość: Gość Re: Multimedia wypowiedzenie IP: *.c149.petrotel.pl 02.06.11, 15:34
              Jest teraz 3 miesiące wypowiedzenia, wycwanili się, bo ludzie odchodzą ....... !
    • Gość: - Re: Multimedia wypowiedzenie IP: *.plock.mm.pl 02.06.11, 22:39
      gdzie najlepiej złożyć wypowiedzenie/ gdzie jest lepsza obsługa, życzliwsza/? na Gierzyńskiego czy w punkcie w CH Echo na Przemysłowej ?
    • Gość: .. Re: Multimedia wypowiedzenie IP: *.plock.mm.pl 12.06.11, 21:22
      ja też jestem ciekawy odpowiedzi jak rozwiązać umowę ?
    • Gość: Magdalena Re: Multimedia wypowiedzenie IP: *.net140.okay.pl 12.02.12, 09:50
      Mój syn miał w 2010/2011 promocyjne kanały przez okres 12 m-cy i umowę z okresem wypowiedzenia 1- miesięcznym, ale przy rozwiązywaniu umowy okazało się, że Multimedia zmieniła regulamin i okres wypowiedzenia wynosi 3 miesiące! Pisałam do Multimedia, że jeżeli są w stanie udowodnić, że otrzymał nowy regulamin, to zapłaci za ten nowy okres wypowiedzenia. A tak w ogóle to po co te umowy, skoro w trakcie jej trwania zmieniają warunki umowy, bez aneksów i powiadomień o zmianach? Próbowałam znaleźć pomoc u Miejskiego Rzecznika Konsumentów, ale niewiele mi pomogli, doradzili mi drogę sądową, a ja liczyłam, że Rzecznik zrobi ze wszystkich zgłoszonych skarg pozew zbiorowy, ale niestety, jak umiesz liczyć, to licz na siebie.
      • Gość: ghf Re: Multimedia wypowiedzenie IP: *.127.c69.petrotel.pl 12.02.12, 11:14
        Jednym slowem skur.....two ,weszla darmowa cyfrowka i trzeba bylo naciagnac chociazby na 3 miesiace.Olac cieplym moczem Multimedia.
      • Gość: d Re: Multimedia wypowiedzenie IP: *.152.c75.petrotel.pl 25.02.12, 13:10
        My rok temu wymiksowaliśmy się z Multimedii (mieliśmy samą telewizję). W marcu poszliśmy złożyć wypowiedzenie i okazało się, że "zmieniły się warunki" i jest 3-miesięczny okres wypowiedzenia. Informacja niby była przysłana z faktura, oczywiście nic nie było, ale jak udowodnisz, a po sądach nie ma sensu się tłuc ;). Po złożeniu wypowiedzenia zaczęło się: wydzwanianie, składanie dziwnych ofert i propozycji, chcieli wcisnąć nam znowu jakieś gó.... Nawet był technik, żeby zainstalować jakiś dekoder, ale jak zobaczyliśmy umowę, która nie byłą zgodna z ustaleniami telefonicznymi, podziękowaliśmy.
        Z końcem czerwca skończył się okres wypowiedzenia, ale w lipcu przyszła faktura za lipiec. I znów zdzwonienie, żeby pani sprawdziła, sprostowała itd. A potem przyszło wezwanie do zapłaty i informacja, że faktura została przekazana do windykacji. Trzeba było pofatygować się do biura i pokazać wypowiedzenie, bo cały czas twierdzili, że to o miesiąc dłużej. I wtedy wreszcie skończyła się przygoda z Multimedią :)
        Oszuści i szukają głupich, żeby kasę jak najdłużej ciągnąc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka