Dodaj do ulubionych

LUDZIE ZE STARÓWKI - OSZOŁOMY

IP: *.petrotel.com.pl 30.07.01, 23:25
Co wy robicie? przez was ludzie uciekaja z ogrodkow na dół do tego tyskiego
CENTRUM ROZPUSTY! jak wam sie nie podoba atmosfera trego miejsca to sie
wyprowadzcie. W zadnym miescie nie ma takich durnot jakich wy chcecie! dojdzie
do tego ze kazecie wyłączyc fontanne bo głośnio szumi albo lepiej- niech zakażą
garc hymnu z wiezy ratusza bo tez za głośno!
pozdrawiam milosnik parasolek!
Obserwuj wątek
    • Gość: mike Re: LUDZIE ZE STARÓWKI - OSZOŁOMY IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.01, 23:51
      Popieram,patrz mój post ''Czy ogródki piwne umierają'' kilka wierszy niżej.
    • Gość: AL Re: LUDZIE ZE STARÓWKI - OSZOŁOMY IP: 192.168.1.* / *.plock.sdi.tpnet.pl 31.07.01, 11:34
      Niestety, Polacy to taki naród w którym przeważają malkontenci, smutasy itd.
      Gdy wreszcie coś zaczeło się dziać na płockiej starówce sześćdziesięcioletnie
      dziewice przystąpiły do kontrataku. Nie dajmy się zwariować - na całym świecie
      starówki tętnią życiem, są magnesem dla turystów. Niezadowoleni zamiast chować
      się przed rykiem fontanny powinni otwierać kramini z kwiatami, pamiątkami,
      lodami..... Może jak poczują, że zamiast biadolić na zasiłku można żyć z
      turystów zmieni im się spojrzenie na świat.
      • Gość: polk Re: LUDZIE ZE STARÓWKI - OSZOŁOMY IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.01, 14:25
        Masz rację.Z jednym zastrzeżeniem:goście ogródkowi powinni mniej bluzgać.
        Przesiedziałem pół nocy na rynku krakowskim-nie słyszałem ani jednego
        przekleństwa.A wokól było sporo kibiców Wisły,którzy świętowali mistrzostwo
        kraju.Czyli można używać piwka i być normalnym.
        Prowincjonalność naszego miasta to m.in. głupawe zachowania niektórych
        spośród nas.
      • Gość: RAF Re: LUDZIE ZE STARÓWKI - OSZOŁOMY IP: *.unregistered.formus.pl 10.08.01, 13:39
        Mam podobna opinie. W na codzien mieszkam w Warszawie i tam byloby to nie do
        pomyslenia aby ogrodki zamykac o 10 pm, zreszta tak jest na calym swiecie:
        Francja, Niemcy, Hiszpania, Wlochy itd. - starowka przez 24ha tetni zyciem.
        Ploczczanie z wszyskich miast laczcie sie w walce o nasza starowke.
        I do zobaczenia w piatek na ogrodkach.
    • Gość: ahania Re: LUDZIE ZE STARÓWKI - OSZOŁOMY IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 31.07.01, 21:31
      Jak może was dziwić zachowanie ludzi ze starówki, a pozwalacie drzeć morde
      ludziom z Łukasiewicza??? To miasto na zawsze pozostanie wiochą dopóki ludzie
      nie wezmą się za zmiany (także w swojej mentalności), a że tego nie zrobią -
      obiecuje. Pozdrawiam ukochaną redaktor Ferens (broniącą swej ulicy jak lwica).
      <mrucząc: jezu, to i tak do większości z tych ludzi nie dotrze...>
      Ja mogę mieć pod domem imprezę zapraszam.
    • Gość: życzliwy Re: LUDZIE ZE STARÓWKI - OSZOŁOMY IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.01, 21:57
      A czy starówka jest miejscem do picia piwa? Chyba nie. Chyba po coś zrobili
      bary i puby. A jak ktoś chce sobie popić piwsko na świerzym powietrzu to może
      sobie pojechać za miasto. Nikt go nie trzyma w miejscu gdzie co jakiś czas
      występują znane osobistości piosenki, a nawet opery (z piwem w ręku).
      Ale nic to moje gadanie. Najpierw władze miasta musiałyby to zmienić, ale to
      jest niemożliwe ponieważ dostają pieniążki za dzierżawkę.
    • Gość: ad01 Radykalne zmiany!! IP: 213.25.124.* 03.08.01, 15:40
      ZALAC STARÓWKĘ ASFALTEM A PIJACYCH PIWO ZAMKNAC W GETTACH!!!! Byle z dala od
      Płocka!!
      Dzieki kilku dewotom bede grzał Piwo na starówce w Gdańsku lub chocby w
      Ciechanowie :) DZIEKI!
    • Gość: m Re: Radykalne zmiany!! IP: 10.9.65.* 03.08.01, 16:46
      To w Ciechanowie jest STARÓWKA????!!!!
    • Gość: gość Re: Radykalne zmiany!! IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.01, 23:34
      Tak źle chyba aż nie jest , nie uderzaj w takie dramatyczne tony...
    • Gość: lider Re: Radykalne zmiany!! IP: *.internet.plock.pl 06.08.01, 17:06
      możesz sobie nawet konia walić na staróce
    • Gość: stary Re: LUDZIE ZE STARÓWKI - OSZOŁOMY IP: *.internet.plock.pl 06.08.01, 17:24
      dla mnie to możesz nawet i w tym ciechanowie walić sobie konia
    • Gość: J.J.K. Re: LUDZIE ZE STARÓWKI - OSZOŁOMY IP: *.internet.plock.pl 10.08.01, 08:37
      Jeżeli mieszkańcy starówki to "oszołomy" to kim jesteś ty miernoto społeczna.
      Jeżeli mamy się wyprowadzić to daj nam mieszkania debilu. Myślisz że po co
      kupowałem to mieszkanie, żeby do 5 rano słuchać jakiś postaków, którzy wipili
      po kilka piw i drą mordy. Jeżeli jesteś taki mądry to zamień się ze mną na
      mieszkania, gwaranuje Ci że nie wytrzymasz tygodnia w tym zgiełku. Każdy mówi
      że na Starym Rynku jest teraz tak cudnie i wspaniale. Niech spróbuje tam żyć,
      przyjść po pracy i ciszy i spokoju tam odpoczywać co gwarantuje nam
      konstytucja, ale jakie władze takie miasto. Stwierdzam, że Płock a raczej
      Płockowo to państwo w państwie, a tobie kolego radzę przemysleć i zastanowić
      sięo czym piszesz.
    • Gość: m Re: LUDZIE ZE STARÓWKI - OSZOŁOMY IP: 10.9.65.* 10.08.01, 11:08
      Słusznie, JJK.! Jest jednak ALE. Piszesz, że nie chcesz '' do 5 rano słuchać jakiś postaków, którzy wipili
      po kilka piw i drą mordy�. Słusznie, wiec imprez, które tak się kończą, nie powinno być. Ani pozwalania
      na picie do rana. Ale spokojne, kulturalne imprezy? Co masz np. do turnieju siatkówki plażowej?
    • Gość: Rzasimu Re: LUDZIE ZE STARÓWKI - OSZOŁOMY IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 10.08.01, 14:25
      Po pierwsze, to oczywiste, że niektórym ludziom przeszkadza hałas. Jestem w
      stanie to zrozumieć. Ale na miłość boską - ile tych głośnych imprez odbywa się
      na starówce? To gdzie do cholery mają się odbywać koncerty? - Na stadionach -
      źle, w amfiteatrze - źle ... a co do picia pod parasolkami - to po prostu nie
      mamy wyboru - tam jest tylko piwo!

Jeszcze jedna sprawa.
      Mieszkańcom starówki nie podoba się klimat panujący tam latem, dlatego że po
      prostu nic z tego nie mają (poza hałasem). Gdyby ktoś pomyślał o możliwości
      zatrudnienia kilku mieszkańców podczas przygotowywania i trwania imprez; gdyby
      mogli oni zarobić na reklamach, które wisiałyby na ich balkonach; gdyby mogli w
      pierwszej kolejności zorganizować się i sprzedawać piwo pod parasolami; gdyby
      mogli przystosować dolną część budynków tak - by zrobić kilka toalet, na
      których by zarabiali ...

Poza tym proponuję naszej władzy "negocjować" z tymi ludźmi wszelkie poczynania
      w tym miejscu. Niech wybiorą spośród siebie jakąś małą Radę i współpracują z
      resztą.

Sam jestem młodym płocczaninem i widzę co się dzieje. Jedni i drudzy po części
      mają rację, ale niezapominajmy o tym, że największym zmartwieniem dla
      wszystkich jesteśmy my sami - młodzi ludzie! Co z nami począć? Może faktycznie -
      weźmy przykład z innych miast i bądźmy bardziej kulturalni, a reszta jakoś tam
      będzie ...
    • Gość: Rzasimu Re: LUDZIE ZE STARÓWKI - OSZOŁOMY IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 10.08.01, 14:26
      Po pierwsze, to oczywiste, że niektórym ludziom przeszkadza hałas. Jestem w
      stanie to zrozumieć. Ale na miłość boską - ile tych głośnych imprez odbywa się
      na starówce? To gdzie do cholery mają się odbywać koncerty? - Na stadionach -
      źle, w amfiteatrze - źle ... a co do picia pod parasolkami - to po prostu nie
      mamy wyboru - tam jest tylko piwo!

Jeszcze jedna sprawa.
      Mieszkańcom starówki nie podoba się klimat panujący tam latem, dlatego że po
      prostu nic z tego nie mają (poza hałasem). Gdyby ktoś pomyślał o możliwości
      zatrudnienia kilku mieszkańców podczas przygotowywania i trwania imprez; gdyby
      mogli oni zarobić na reklamach, które wisiałyby na ich balkonach; gdyby mogli w
      pierwszej kolejności zorganizować się i sprzedawać piwo pod parasolami; gdyby
      mogli przystosować dolną część budynków tak - by zrobić kilka toalet, na
      których by zarabiali ...

Poza tym proponuję naszej władzy "negocjować" z tymi ludźmi wszelkie poczynania
      w tym miejscu. Niech wybiorą spośród siebie jakąś małą Radę i współpracują z
      resztą.

Sam jestem młodym płocczaninem i widzę co się dzieje. Jedni i drudzy po części
      mają rację, ale niezapominajmy o tym, że największym zmartwieniem dla
      wszystkich jesteśmy my sami - młodzi ludzie! Co z nami począć? Może faktycznie -
      weźmy przykład z innych miast i bądźmy bardziej kulturalni, a reszta jakoś tam
      będzie ...
    • hiubi Re: LUDZIE ZE STARÓWKI - OSZOŁOMY 10.10.01, 07:42
      No bo u nas zawsze racje maja aosoby protestujace. Nieistotne, ze przeciw
      protestuje 20 osób a za jest 2000. Tylko, że my (Ci za) nie protestujemy i nie
      pokażą nas w TV jak klniemy na polityków. Poprzyjmy jakoś ogródki na starówce,
      to może zostaną!!! chociaż robi się zimno :((
      Ale od czerwca powinny działać całą dobę - do ostatniego klienta. W Łodzi na
      Piotrkowskiej takie ogródki są i nikomu to nie przeszkadza.
      A i pamiętacie - kiedyś fontanna tryskała w rytm muzyki (of course za
      głośnej ;)) mogłoby to wrócić...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka