Dodaj do ulubionych

UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s

• Gość: FTTB Ludzie to chodzi, że dochochodzi śwatłowód (FTTB) IP: *.chello.pl 21.09.09, 19:17
      Szczerze mówiąc, nie myslałem że "dożyję" że za w sumie niewielkie pieniądze
      będę miał naprawdę szerokopasmowy dostęp i integrację usług (nie ISDN ;-).
      Pomyślcie ile kanałów HDTV będzie można puścić, gier, monitoringu, sterowania
      domem itd. Oczywiście 120 Mbit/s na domowej infrastrukturze nie wykorzystacie
      (trzeba by jakieś Cisco 36xx postawić bo linksys nie wydoli ;-), ale realnie
      można też się będzie do serwerów plików w necie dopinać (nie pamiętam jak ta
      usługa się nazywa - virtualne dyski?) (jak UPC będzie do nich dopięte tak po
      10 G) Generalnie chwyt marketingowy ale za 2-3 lata będzie to standard
      (oczywiście jak te domy światłowodem okablują)
      I pomyśleć, że pamiętam jak teleranek wyłączyli to się podniecałem, że popsuła
      się antena zbiorcza z 2 kanałami TVP i 3 UKF (68-75 Mhz)
    • Gość: ZiomisławPaliblant UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.e-wro.net.pl 21.09.09, 19:20
      Te 120 megabitów to chyba tylko do najbliższego urządzenia dostępowego :)
      • Gość: XP Re: UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.enterpol.pl 21.09.09, 20:12
        Gość portalu: ZiomisławPaliblant napisał(a):

> Te 120 megabitów to chyba tylko do najbliższego urządzenia dostępowego :)

I pod warunkiem, że nikt inny nic nie ciągnie. Ciekawe jakie będzie pasmo gdy z
        jednego osiedla podepnie się z filmem równolegle 1000 ludzi. Wtedy też będą się
        chwalić, ze każdy ma po 120 Mb/s?
        • szefunio1 Re: UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s 22.09.09, 09:45
          > I pod warunkiem, że nikt inny nic nie ciągnie. Ciekawe jakie
          > będzie pasmo gdy z jednego osiedla podepnie się z filmem
          > równolegle 1000 ludzi. Wtedy też będą się chwalić, ze każdy ma po
          > 120 Mb/s...
          O to właśnie chodzi, że to się nie zdarza. Obejrzyj sobie
          jakiekolwiek statystyki ruchu w sieciach. W statystycznym przypadku
          99% podłączonych użytkowników wykorzystuje mniej niż 1% dostępnego
          dla siebie łącza. Co więcej - im sieć ma wyższą przepustowość
          wygląda to "lepiej" (przy łączach kilkumegabitowych jest jeszcze ok.
          1% takich którzy wykorzystują pełną przepustowość swojego
          łącza "prawie na okrągło", przy kilkudziesięcomegabitowych takich
          już w zasadzie nie ma).
    • Gość: adam.wisnia najtaniej jest w vectrze - 8mb za 59,90 IP: *.olsztyn.vectranet.pl 21.09.09, 19:25
      ale o vectrze która ma najtaniej nic się nie wspomina nawet w lobbującej na
      UPS ankiecie. Ceny w vectrze: 8mb 59,90, 16gb - 89,90, 24mb - 109,90
    • Gość: Wątpiący... UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.09, 20:10
      Jestem użytkownikiem Neostrady (1Mb)rwie się niemiłosiernie...
      Ostatnio TP.zaproponowała mi migracje do 512 ponieważ przepustowość
      mojej linij nie nadąża...
      Wątpię w te 120Mb...
      • Gość: T.W.Kalafior Re: UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.09, 20:18
        Też mam neo i też 1Mb/s i nic mi się nie rwie łącze mam cały czas wykorzystane
        maksymalnie,Być może to wina miejsca gdzie mieszkasz.
        Pozdrawiam.
      • Gość: cwaniak Re: UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.chello.pl 21.09.09, 21:12
        w UPC łączność zapewniają światłowody a nie przestarzałe kable
        telefoniczne Tepsy. dlatego ci tak rwie na tych starych miedzianych
        kabelkach Tepsy.
        na światłowodach UPC 120Mb/s pociągnie bez problemu.
    • Gość: Jerzy UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.chello.pl 21.09.09, 20:17
      Właśnie panienka z BOK UPC przyjęła dyspozycję zmany z 10 -> 25Mb/s!
      Super! Cieszę się, że odszedłem z Dialogu.
    • Gość: Adam UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.centertel.pl 21.09.09, 20:18
      Po kilkunastu latach bycia abonentem UPC (najpierw TV, potem
      +internet) w sierpniu wypowiedziałem umowę. Powód był jeden: UPC
      zarzucało moją skrzynkę ofertami niesamowitych promocji. Z tym, że
      te promocje były dla nowych abonentów. A dla dotychczasowych
      abonentów: promocje typy 2+1 - sprowadzające się do wciskania
      produktów, których, ani nie chciałem, ani nie potrzebowałem. Cechą
      wspólną było, że każda usługa z osobna jest tańsza, ale w sumie
      trzeba zapłacić jeszcze więcej niż dotychczas.
      To się rozstałem bez żalu.
      UPC tkwi w przeświadczeniu, że jest najlepsza na świecie i wystarczy
      epatować Mb/s. E-e. Abonent kupuje usługę, nie Mb/s. A jako abonent
      czułem się traktowany niepoważnie.
      Dla jasności:
      - Moim zdaniem "Fiber Power 8" jest sensowna i atrakcyjna.
      - Moim zdaniem, 60 PLN za TV od UPC (w moim mieście) na tym samym
      kablu, to gruba przesada.
      I tyle.
      Teraz mam 5Mb za 59 PLN.
    • dorota_elzbieta UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s 21.09.09, 20:24

• Gość: Umbano UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.chello.pl 21.09.09, 20:25
      ODRADZAM firme UPC. Internet od nich to porażka, co chwile zamula. Omijac!
      • Gość: Waldek Re: UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.chello.pl 21.09.09, 20:29
        Mnie tam nie zamula. Może ze dwa-trzy razy do roku zdarzają się sytuacje, że przez kilka godzin nie ma neta z powodu jakichś usterek. I tyle.
        • Gość: cosmo Re: UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.09, 21:02
          po 3 latach z upc, z powodu przeprowadzki, zerwalem umowe. na plus moge zaliczyc:
          - wzgledna bezawaryjnosc (moze 4 razy przez pare h neta nie bylo)
          - cene neta
          na minus:
          - biuro obslugi (wez tu cos zalatW, np. wylacz jakas usluge;))
          - cene tv (pakiet pelny ok 60pln. w mniejszych miastach wiecej kanalow za polowe
          ceny)
          oprocz tego opisze moje przezycia zwiazane ze zwrotem modemy do firmy:
          Pani na infolinii, mowi ze mozna bez problemu odeslac. no to nadalem paczke PP i
          szczesliwy pojechalem na urlop. po ok. miesiacu mnie tknelo i dzwonie na info
          dowiedziec sie co i jak. rzekomo modem nie dotarl. na poczcie powiedziano mi, ze
          przesylki nie odebrano. kolejny telefon na info, a tam pani tlumaczy, ze
          przesylka poczta na wlasna odpowiedzialnosc i ze oni nie odbieraja przesylek
          awizowanych! kolejna wycieczka na poczte (temat na inna historie). okazalo sie,
          ze modem jednak zostal odebrany. i znowu telefon - okazalo sie ze jakis
          ynteligent zle spojrzal/nie zajarzyl. modemu nie mialem na stanie, ale i tez
          ktos nie zaznaczyl jego odbioru. po prostu burdel tam maja i tyle;)

czyli jak juz podpiszesz umowe, to jej nie rozwiazuj, nie warto ;)
    • Gość: lukas_podolski UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.adsl.inetia.pl 21.09.09, 20:42
      a ja polecam. usterki zdazaly sie zadko, minusem na pewno bylo 20 minutowe
      oczekiwanie na polaczenie w takim wypadku z infolinia. ale poza tym internet
      smigal bardzo ladnie, telewizja ok. kiedy musialem zrezygnowac z ich uslug bo
      wynajalem inne mieszkanie gdzie ich nie bylo, to wystarczylo ze pokazalem im
      nowa umowe najmu i rozwiazalismy umowe bez zadnych kar - wazna jeszcze z rok.
      ciekawe ktora firma w Polsce by tak postapila??
    • Gość: ktos UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.09, 20:45
      To jeszcze niech napisza gdzie moga swiadczyc te 120 Mb
    • Gość: Nieszczęśliwa UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.09, 20:55
      W moim budynku (Warszawa-Śródmieście) mogę mieć internet jedynie od TPSA albo operatora telefonii komórkowej. Aster oferuje jedynie piekielnie drogą telewizję!
      UPC, błagam wkrocz do Śródmieścia albo kup tych zdzierców - Aster. Z pewnością opłaci wam się to --> mnóstwo ludzi przejdzie do was!
    • Gość: tomek s UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: 85.222.48.* 21.09.09, 21:10
      To ciekawe co, że aster ma drogi internet bo ja płacę 39zł za 4MB w dzień i 8
      MB w nocy, jak to się ma do niby taniej oferty UPC ???
      • Gość: zima0001 Re: UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.aster.pl 21.09.09, 21:59
        To znaczy że Aster traktuje klientów "po uważaniu". A to jest jeszcze bardziej
        wkur...ce. Mnie parę dni temu proponowali 512kB (sic!) za 50zł z przywiązaniem
        na 2 lata. I to nie jako jedną usługę, lecz w pakiecie z tv.
        Aster robi sobie po prostu żałosne jaja.
      • Gość: ciekawe Re: UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.ip.netia.com.pl 22.09.09, 16:47
        39zł za 4Mb ?
        Ja na stronie Astera najtańsze co widzę to 512kb za 97zł.

Oczywiście mówimy o samym internecie bez tv/telefonu i żadnych cyrografów.
    • Gość: Pawel A tepsa już w 2002 roku... IP: *.chello.pl 21.09.09, 21:49
      Oferowała neta 30 Mbit :-). Początki Neostrady. Niestety krótko, po ok. 2-3
      miesiącach wprowadzili limity. Ale na tamte czasy to był taki czad jak dziś 120
      Mbit :-).
    • Gość: Mn Zapraszamy do torunia ! IP: *.6.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 21.09.09, 22:40
      ZAPRASZAMY DO TORUNIA !
      • m_chimal Re: Zapraszamy do torunia ! 09.10.09, 17:36
        A co tatuś Tadzio R. rozdaje za darmo ?
    • ulanzalasem UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s 21.09.09, 23:26
      Nie dotykajcie się do Vectry...
      1. Nie dbają o klientów...tych ze stażem kilku lat mają gdzieś...Zamiast
      samemu podnieść do X prędkości skoro ktoś płaci Y za internet to oni nic...a W
      UPC znajomy co roku/dwa podpisywał nową umowę żeby mieć korzystne warunki...za
      którymś razem został przy bezterminowej (ryzyko dla formy) ale i sami
      zaproponowali że przyśpieszenie...bez opłat...bez nowych umów...za free
      podzielili neta na dwa komputery...
      2. Opłaty za korzystanie z więcej niż jednego PC...przy niższych pakietach...
      3. Opłata 10zł za stałe IP
      4. Max prędkość to 24 Mb...
      5. Częste awarie...ktoś powie jak u innych operatorów...Ok w takim razie są w
      tym aspekcie tak samo słabi...więc na plus w tej kwestii się na pewno nie
      wyróżniają.
      6.Przy awariach sami praktycznie nigdy nie reagują sami...rozmowy telefoniczne
      wyglądają tak:
      Faktycznie mieliśmy już kilka zgłoszeń...blablabla...w takim razie <WTF>
      wyślemy techników...<WTF>
      • otter.net Re: UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s 01.10.09, 09:39
        Nie wiem o co ci chodzi z tym samodzielnym podnoszeniem prędkości. Podpisujesz
        umowę i jak się skończy, to zmieniasz warunki wtedy. W sumie dynamiczne IP mam
        teraz i problemy z Rapidshare też nie istnieją.
    • Gość: SAB UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.dsl.twang.net 21.09.09, 23:30
      Tak Masz 1Gb/s może od razu jesteś wpięty w ringa Netiowego 40Gb/s
    • Gość: sebek Re: UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.acn.waw.pl 21.09.09, 23:53
      ja nie mam dostępu innego niż TP, ale w sumie daje radę ta neo (jeszcze mi gps'a
      dali) co prawda to prawda - wolał bym mieć 120 Mb ale na razie 6 daje radę...
    • Gość: Misiek Mam UPC i już IP: *.chello.pl 22.09.09, 00:52
      Mam UPC od początku, nie narzekam. Mi wystarcza 1-2 Mb, teraz mam chyba 25
      (nie pamiętam nawet który to z abonamentów). Nie zasysam filmów, korzystam
      głównie z przeglądania netu. Dla mnie najważniejsza jest stabilnośc usługi -
      psuje się naprawdę rzadko. Postawiłem firewalla (D-Link DFL-1600) i jestem
      zadowolony. Najgorzej, że już nie nadają radia w kablu, tak fajnie sie
      słuchało z tunera.
    • Gość: ? artykuł sponsorowany :-) IP: 77.236.16.* 22.09.09, 06:03
      a czemuż to Aster ma drogi internet???
    • Gość: edzio UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 07:37
      Od 1 października w Neostradzie oferta na 10 i 20mb/sek, za tydzień będzie
      wiadomo jakie będą ceny na te prędkości, może na te mniejsze (1Mb -
      6mB)prędkości obniżą jak wejdą te szybkie łącza?
      • Gość: szary Re: UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 15:13
        Ja takze nie moge sie doczekac nowych ofert. Zreszta musi sie juz dobrze dziac, jezeli lacze 6 mbitowe jest juz jednym z tych mniejszych. :) Ja jednak bardziej ciesze na te 3 mld zl na inwestycje w nowe linie neostrady (wlasnie do 6 mbit). Bo jak oni mi na wiec takiego lacza nie podciagna, to nikt tego nie zrobi.
    • Gość: Hugoul Re: UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: 195.225.36.* 22.09.09, 07:38
      Jasne szukaj dziury w całym. To prawda że nie ma ich wszędzie ale
      moje miasto (Katowice) jest okablowane całe poza osiedlami domków na
      peryferiach ale i to się zmienia. Nie musząbyć wszędzie, to nie jest
      fundacja pomocy dla nieokablowanych tylko firma która ma zarabiać.
      Miej pretensję do firmy/firm które działają w Twoim otoczeniu
      dlaczego nie równajądo poziomu europejskiego jak upc. Są przykładem!
    • Gość: max paine UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.lokis.net.pl 22.09.09, 08:34
      ale mi rewelacja!!! bylem tego pseudo -dostawcy klientem przez caly rok i powiem krotko....porazka ! nie moglem zrezygnowac przed uplywem umowy! kasowali 75 zeta za ...no wlasnie za co???/ dzisiaj mam osiedlowke - place 60 zeta za 20 Mb/s!!! rewelka.upc to monopolista ktory nie szanuje swoich klientow.
      • Gość: gość Re: UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.09, 23:04
        Też wydaje mi się, że są zbyt drodzy jak na poziom świadczonych usług. Całe
        szczęście, że mają konkurencję.
    • flamengista Raczej: UPC podwyższa ceny 22.09.09, 08:34
      Swego czasu Internet w UPC był za 50 zł miesięcznie. Owszem, wolny ale za 50 zł.
      Były też promocyjne taryfy nawet za 30 zł.

Teraz najtańsza oferta dla nie-studentów wynosi 75 złotych. W porównaniu z
      obecnymi 59 złotymi, które płacę za 4 MB/s to jednak podwyżka i to spora.

Na szczęście ja mam podpisaną umowę i nie muszę jej zmieniać. Tylko niech GW nie
      nazywa podwyżek promocjami. Nie w czasie kryzysu...
    • Gość: Aloa Ostatnio z 10 spadło do 2Mb/s!!! IP: *.chello.pl 22.09.09, 08:35
      Do tego częste przerwy niestety. Uciekłem od tepsy a wpadłem pod rynnę.
    • qoolphone UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s 22.09.09, 08:40
      Ja mieszkam w Warszawie, 11 km od centrum, dzielnica się nazywa
      Bielany, mam 2 km do ostatniej stacji metra. ALE nie mam pożądnego
      internetu stacjonarnego. Żadna kablówka tu nie dociera, a neostrada
      może mieć prędkość najwyżej do 1Mbit bo za dalego od centrali
      jestem. I z tego co się orientuje, to nie ma szans na leszy internet
      stacjonarny bo nikt nie ma w planach żadnych inwestycji w tym
      rejonie. Nie trzeba mieszkać w małej miejscowości, żeby informacje o
      takich prędkościach traktować jak science-fiction. Polska jest i
      długo będzie zaściankiem. Niezależnie od tego gdzie się akurat
      mieszka.
      • Gość: Bielany Re: UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.adsl.inetia.pl 22.09.09, 10:27
        Zobacz internet radiowy przez netię - nadajnik mają na budynku "chemii" przy
        Wólczyńskiej....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka