Dodaj do ulubionych

paysafecard - warto?

09.10.09, 21:59
jakie sa wasze doświadczenia z paysafecard ?
to nie jest zadna ściema, jak wydam kase na tą karte to nie stracę jej?
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc kazik Re: paysafecard - warto? IP: 84.243.224.* 02.11.09, 23:35
      to definitywnie nie sciema, uzywam paysafecard juz od kilku miesiecy, na roznych
      serwerach MMO/MMORPG, bardzo sobie ja chwale, i jest bezpieczna i szybka, i o
      polowe tansza niz zakupy przez sms-ktore sa bardzo popularne na mmo
      pozdr
      • matiooo Re: paysafecard - warto? 03.11.09, 19:04
        Ja rowniez polecam. Bez prowizji jak przy smsie lub nawet jak przy przelewie
        (zawsze to pare zlotych za dluzsza mete sie zbierze). I to co mi sie najbardziej
        podoba to prostota i anonimowosc. Przepisuje kod z karty i gotowe. Nie trzeba
        czekac 2 dni na realizacje.
        • Gość: Gość Re: paysafecard - warto? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.11.09, 20:52
          Czasem jest problem ze sprzedawcami jak chce sie kupic, ale tak po za tym to
          calkiem spoko.
          • elmo.ja Re: paysafecard - warto? 04.11.09, 00:33
            Gość portalu: Gość napisał(a):

> Czasem jest problem ze sprzedawcami jak chce sie kupic, ale tak po za tym to
            > calkiem spoko.

jaki problem ? w sensie ze oni kantuja czy co?
            • Gość: Gość Re: paysafecard - warto? IP: *.146.161.11.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.11.09, 22:49
              Nie maja pojecia co to jest paysafecard i trzeba im tlumaczyc co sie chce i
              gdzie to jest (terminal)
        • elmo.ja Re: paysafecard - warto? 04.11.09, 00:34
          to az taka roznica w cenach jest miedzy platnoscia sms a np paysafecard?
          z czego to wynika? jakas diabelska prowizja? czy zle przeliczenie waluty?
          • Gość: Gość Re: paysafecard - warto? IP: *.146.155.139.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.11.09, 22:55
            Chodzi o to, ze przy platnosci SMS trzeba zaplacic prowizje dla operatora sieci,
            ktora wynosi ok 40%. Co sie wiaze z tym, ze wydajac 20zl, 8 z tego leci w kosmos
            i otrzymujesz surowce za 12zl.. Wiec dlatego jest taka roznica.
            • elmo.ja Re: paysafecard - warto? 06.11.09, 00:51
              to jakies zdzierstwo z tymi sms jest !!!!
              masakra zeby niemal polowa mojej kasy szla w kosmos a nie na itemy,,,

a przy paysafecard to gdzie jest ta prowizja i kto ja placi? bo tez przeciez
              musi byc, i podatek
              • Gość: blackRabbit Re: paysafecard - warto? IP: *.146.179.144.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.11.09, 20:20
                Nie polecam SMS, raz wyslalem i nie otrzymalem antymaterii na ogame.. Napisalem
                do nich, ale zero odpowiedzi.. przy PSC odrazu jest surowka, nie ma przystankow
                bo omija to operatora sieci
              • Gość: Gość Re: paysafecard - warto? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.11.09, 14:44
                Prowizje placi wlasciciel strony, na ktorej dokonujesz zakupu. Masz na przyklad
                OGame. Masz karte za 20zl i mozesz wydac 20zl. Nastepnie z zarobionych pieniedzy
                GameForge oddaje czesc do paysafecardu. Wiec to oni placa prowizje, vat czy jak
                to nazwac. Jednak ta oplata jest mniejsza niz przy SMSie, wiec wlasciciel gry
                zarabia wiecej. Ty jestes szczesliwy bo masz swoje 20zl, operator gry jest bo
                zarobil wiece, paysafecard bo kupiles karte no i sprzedawca w sklepie. Jedynie
                operator sieci komorkowej jest smutny. :D Ale tym sie chyba nie przejmujesz? ;p
                • elmo.ja Re: paysafecard - warto? 08.11.09, 23:39
                  nimi sie juz nie przejmuje, oni juz swoje sie nachapali w zyciu
                  ale to sprytnie to paysafecard rozegralo, wizja wyzszych zarobkow zachecilo do
                  placenia prowizji odbiorce tej kasy, a nie ze ja ją place, mile :)
          • Gość: gosc kazik Re: paysafecard - warto? IP: 84.243.224.* 14.11.09, 01:48
            to zalezy jak na to patrzec, nie wiem jak liczona jest walua przy platnosci sms
            wiem ze przy paysafecard
            to jesli placissz gdzies obca waluta w stounku do tego jaka masz wykupiona na
            karcie to przeliczone jest wg kursy banku narodowego u nas NBP, czyli nikt nie
            zarabia w psc na wymianie waluty
      • Gość: vd Re: paysafecard - warto? IP: *.xdsl.centertel.pl 16.02.10, 16:39
        paysafecard to karta być może dobra dla sieciowych hazardzistów i graczy.
        Zakupów w zwykłych sklepach internetowych za jej pomocą nie da się zrobić- info
        na polskiej stronie jest ubogie.
    • Gość: Gośc Re: paysafecard - warto? IP: *.lubin.dialog.net.pl 02.12.09, 17:48
      Jeszcze jej nie kupiłem kupie ją jutro ale mam pytanie dopelniajace. Na stronie Paysafecard pisze ze w 12 miesiecy od jej kupna placi sie oplate administracyjna w wysokości 5 PLN. O co w tym chodzi wie ktoś?
    • Gość: lena Re: paysafecard - warto? IP: *.5.14.vie.surfer.at 17.03.10, 20:02
      Moim zdaniem warto, sama z niej korzystam,i jestem bardzo
      zadowolona,choć napoczątku też byłam sceptyczna, ale w końcu się
      przekonałam i nie żałuje : Popierwsze dzięki niej nie musze już
      podawać moich danych w sieci, czego zawsze się troche bałam. Teraz
      podaje sam kod z karty. Podrugie z paysafecard mogę naprawde płacić
      prawie za wszystko w internecie: zakupy, usługi telefoniczne, gry
      itk, a i jeszcze jedno paysafecard jest dostępna w wielu punktach.
      • nowa_nudziara Re: paysafecard - warto? 07.04.10, 12:17
        za wszystko? Za ubrania tez? Czy za jedzenie? Chyba nie, co? CO masz
        na mysli, jak mowisz "Za wszystko"?
        • rocky-1 Re: paysafecard - warto? 08.04.10, 09:27
          Nie będe się rozpisywać, bo pisałem już o paysafecard w innym wątku,
          napisze krótko, jeśli lubisz gry internetowe albo korzystasz z
          dodatkowych usług tel. to paysafecard napewno Ci się sprzyda i
          ułatwi robienie płatności, w Polsce jest ona przeznaczona
          przedewszyskim do płacenia za gry i usł. tel. "Wszystko" rozumiem
          jako wszyskie portale, gdzie są takie usługi oferowane
          • nowa_nudziara Re: paysafecard - warto? 09.04.10, 16:27
            a wiesz jak to wygląda, jeżeli chcesz cos "sztornować"? Czy można tą
            kartą paysafecard coś zamówić a potem z tego zrezygnować?
            • rocky-1 Re: paysafecard - warto? 10.04.10, 08:31
              Biorąc pod uwagę, że paysafecard służy przedewszystkim do płacenia
              za gry i usługi int., trudno mi sobie wyobrazić, jak można było by
              to "sztornować", zapłata trwa kilka sekund, poczym twoje konto
              zostaje automotycznie doładowane o wykupioną kwote, w którym
              momencie chciałabyś to wstrzymać?
              • nowa_nudziara Re: paysafecard - warto? 10.04.10, 16:17
                tylko sie tak zastanawiałam nad zaletami takiej karty...Jak w banku
                coś zapłace, wtedy moge łatwo wycofać, jak sie inaczej zdecyduje a
                tu nie, czyli ta paysafecard nie ma aż tyle zalet, jak myślałam...
                • rocky-1 Re: paysafecard - warto? 12.04.10, 08:51
                  Paysafecard to karta prepaidowa, taka jakiej się tez używa do
                  telefonowania, znam wielu ludzi, ktȯrzy maja telefon na karte, i
                  nie narzekają, podobnie jest z paysafecard, masz do wykorzystania
                  tyle ile sobie wykupiłaś, a na co to już wydasz, to twoja sprawa, i
                  jeśli chodzi o gry to ta metoda się sprawdza
                  • Gość: nowa_nudziara Re: paysafecard - warto? IP: *.adsl.highway.telekom.at 17.04.10, 19:22
                    No ja sie niestety na grach tak dobrze nie znam, ale właśnie
                    patrzyłam na tą strone www.paysafecard.com i zobaczyłam, że oni
                    organizują niby jakiś konkurs...że można niby coś wygrać. I tak jest
                    wymieniona nazwa gry: Last Chaos???? Znacie tą gre? Ja wprawdzie nie
                    wierze w takie konkursy, ale może akurat można sprobować???
                    • rocky-1 Re: paysafecard - warto? 18.04.10, 19:43
                      A o tym konkursie akurat nie słyszałem, ale za to wiem że
                      paysafecard organizuje jakiś konkurs z karos online. Ja ktoś lubi
                      grać i się na tym zna, to może wziąć udział, sprȯbować zawsze można
                      • nowa_nudziara Re: paysafecard - warto? 19.04.10, 20:00
                        acha, to wiesz już o tym konkursie? Bo na innym forum ci też o tym
                        napisałam, ale o grze Last Chaos...ale masz racje tam są dwie gry
                        wymienione. Brałeś udział w tym konkursie???
                        • rocky-1 Re: paysafecard - warto? 21.04.10, 11:58
                          Jeszcze nie miałem narazie czasu się temu tak dokładnie przyjrzeć.
                          Na początku musialbym się wogȯle dowiedzieć na czym polegają te last
                          chaos i karos online, ewentualnie wtedy
                          • Gość: nowa_nudziara Re: paysafecard - warto? IP: *.adsl.highway.telekom.at 24.04.10, 16:54
                            no ja też sie w tych grach wogole nie orientuje...znam tylko
                            margonem i FarmVille, gdzie można podobno tą kartą płacić...Daj
                            znać, jak to pokapujesz...
                            • rocky-1 Re: paysafecard - warto? 25.04.10, 14:28
                              W porzadku, tak jak ci juz pisalem na innym watku, napoczatku musze
                              sie dowiedziec wogole, na czym to polega, ewentualnie wtedy
                              • Gość: nowa_nudziara Re: paysafecard - warto? IP: *.adsl.highway.telekom.at 02.05.10, 19:46
                                no a to będzie pewnie troche trwało...bo trudno te gry czasami
                                pokapować, chyba, że ktoś gra ciągle, wtedy to dla niego żaden
                                problem, ja tam sie na tym niestety tak dobrze nie znam i sie muszę
                                męczyć...
                                • rocky-1 Re: paysafecard - warto? 03.05.10, 08:56
                                  Myśle, ze w każdej grze można z czasem nabrać wprawy, a jeśli gra
                                  Ci się podoba, to się przy niej nie męczysz a wprost przeciwnie
                                  sprawia Ci przyjemność pokonywanie kolejnych szczebli, przecież taki
                                  jest w końcu sens gier nie?
                                  • Gość: nowa_nudziara Re: paysafecard - warto? IP: *.adsl.highway.telekom.at 03.05.10, 22:14
                                    no niby tak jest, ale to chyba tak tylko mogą twierdzić ci, ktorzy
                                    grają nachłannie w takie gry, dla takich sie naprawde paysafecard
                                    opłaca, bo to jest wygodne płacenie i bezpieczne, ale jeżeli ktoś
                                    taki jak ja chce grać i mu to nie idzie, to jest gorzej...bo nie mam
                                    tyle cierpliwości...dlatego bym sie cieszyła, jakby paysafecard
                                    można było też płacić na amazon...
                                    • rocky-1 Re: paysafecard - warto? 04.05.10, 10:08
                                      Kiedyś można było płacić w ten sposȯb. Myśle że jak znajdziesz gre,
                                      ktȯra naprawde będzie ci się podobać to przestaniesz się
                                      zastanawiać, czy warto czy nie. Gry i inne formy rozrywki, ktȯre są
                                      w internecie, mają za zadanie sprawianie frajdy, i dobrze że jest
                                      coś takiego jak paysafecard, bo to dodatkowo ułatwia jeszcze cała
                                      sprawe
                                      • Gość: nowa_nudziara Re: paysafecard - warto? IP: *.adsl.highway.telekom.at 04.05.10, 20:50
                                        Myśle, że to szczegolnie może zainteresować rodzicow, bo oni wiedzą,
                                        że ich dzieci ciągle grają w takie gry i wtedy oni mogą im kupić
                                        taką paysafecard na urodziny czy pod choinke, i wtedy nie muszą sie
                                        niczego bać, że dzieci czy też oni wpadną w długi, bo jak nie będzie
                                        forsy na karcie to koniec...dobry pomysł, co??? Chyba musze go
                                        opatentować :-)
                                        • rocky-1 Re: paysafecard - warto? 05.05.10, 09:44
                                          No może i dobry, w sumie jeżeli kupiłoby się dziecku karte za
                                          określoną kwote, to pewnie w jakiś sposȯb pozwoliłoby by to
                                          kontrolować, ile gra i spędza czasu na komputerze, choć
                                          przypuczczam że wpȯłczesne dzieciaki są na tyle cwane, że jak
                                          zrozumią na czym to polega, to bedą sobie same z kieszonkowego
                                          kupować paysafecard
    • jan-w SPAM rocky-1 = nowa_nudziara 06.05.10, 18:07
      Pomijając typowo spamerskie nieudolne teksty, tak "was" temat zainteresował że
      prowadzicie identyczną "dyskusję" na 3 forach równocześnie?
      • Gość: ktoś . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.10, 21:23
        mam problem czy ta karta jest w galerii Copernicus w toruniu ??
    • Gość: aNDY Re: paysafecard - warto? IP: *.acn.waw.pl 20.12.10, 16:37
      witam. chciałbym sie dowiedzieć jakbym mógł odblokować swoja kartę paysafecard ponieważ została zablokowana po paru moich błędach. teraz ich infolinia nie odbiera a na email nie odpowiadaja o co chodzi? mógłby mi ktoś pomóc? wielkie dzięki jak będzie jakaś odpowiedz
    • Gość: Ziary Re: paysafecard - warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 11:37
      Witam. Ja tez używam karty paysafecard i do wczoraj nie miałem kłopotów z ta karta.Wczoraj chciałem zapłacić za grę tą kartą i wyskoczyło mi error i coś tam dalej.Postanowiłem wiec ,że wyśle jeszcze raz i okazało sie ,że już wykorzystałem te pieniądze ,tylko że te pieniądze nie wpłynęły na konto tej gry.Czy ktoś z forumowiczów spotkał się z takim problemem? Póki co wysłałem jako reklamacje do paysafecard ,jak na razie bez odzewu.:(
    • Gość: Macavelli Re: paysafecard - warto? IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.11, 10:11
      Prowadzona jest już dyskusja na www.opinieo.net/opinie-firmach/paysafecard-opinie-t54.html
      • Gość: Duf Re: paysafecard - warto? IP: *.dynamic.chello.pl 20.06.11, 17:08
        Słuchajcie, dostałam tą karte paysafecard od mamy bo się pomyliła i niechcący taką wydrukowała, ale nie mam pojecia do czego służy :/ Nie zależy mi na żadnych grach itd, chciałabym ją praktycznie wykorzystac, czy można nią doładowac telefon? Niesttey przy formach zapłaty nie widze tej karty :/ czy ma ona jakies inne zastowania niz tylko gry i aplikacje? :/
        • Gość: gośću Re: paysafecard - warto? IP: *.sta.asta-net.com.pl 23.07.11, 03:31
          tak
    • Gość: Darrin Re: paysafecard - warto? IP: 124.205.237.* 31.05.12, 15:38
      Film Bóg zemsty (2011) jest super! Polecam!
    • red162004 Re: paysafecard - warto? 27.03.22, 09:42
      Kliknijcie w ten link, nie pożałujecie. Tekst linku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka