Dodaj do ulubionych

Nocleg w sudetach

IP: *.icpnet.pl 03.06.05, 21:04
Cześć
Zaczne od tego że jestem zupełnie zielony jeśli chodzi o górskie eskapady dla
tego prosze o rade.
Planuje w najbliższym czasie wybrać się w Sudety dokładnie w karkonosze. I nie
wiem zabardzo gdzie tanio mogę znaleźć nocleg. Chodzi mi wyłącznie o miejsce
gdzie moge się przespać a nie o jakiś luksusowy pensjonat:P Słyszałem że za
pare złotych można się przespać na podłodze w schronisku - ale czy to prawda.
Pomocy.
Z góry dziękuje...
Obserwuj wątek
    • Gość: biaanka Re: Nocleg w sudetach IP: *.xcore.pl 04.06.05, 21:04
      Polecam schronisko PTSM w Karpaczu- ul. Olimpijska, każdy wskaże drogę. Pozdrów
      Sudety ode mnie!
    • Gość: MiG Re: Nocleg w sudetach IP: *.aster.pl 05.06.05, 09:54
      Jak nie ma już "normalnych" miejsc w schronisku (wszystkie pokoje zajęte), to
      dopiero wtedy można na podłodze. Pewno z 10 PLN to kosztuje, ale to zależy od
      schroniska.

MiG
    • Gość: asgaard Re: Nocleg w sudetach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 17:35
      polecam chatke AKT nad Jagniątkowem - 7 zł nocleg
    • Gość: jeleniogorski Re: Nocleg w sudetach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 16:52
      Tu kilka adresów ,ale muszę uprzedzić że
      warunki naprawdę traperskie. Wszystkie
      dotyczą gór Izerskich a to jest rzut beretem
      do Karkonoszy. Jak cie nie będzie odpowiadać
      to poszukaj w sieci znajdziesz wszystko co
      potrzeba.
      www.republika.pl/stogizerski/
      www.chatkagorzystow.for.pl/
      www.orle.vulcan.pl/
      • Gość: asgaard Re: Nocleg w sudetach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.05, 13:19
        Odradzam schronisko na Stogu Izerskim....
        Warunki noclegowe za cenę 20 zł są naprawdę kiepskie - brudna pościel, zimno, bufet otwarty jak się pani bufetowej zachce otworzyć. Widoki co prawda super, ale nie ma klimatu odpowiedniego.
        • Gość: jeleniogorski Re: Nocleg w sudetach IP: *.jgora.dialog.net.pl 11.06.05, 13:59
          Ja byłem na stogu 04.06.2005
          całośc robi b. dobre wrażenie.
          Teraz największa grupa gośći to
          Niemcy,każdego dnia masa ludzi.
          Odnoszę wrażenie że ajent się odpowiednio
          stara. Dlatego sądzę że Twoj wrażenia są
          jednak albo z dalszej przeszłośći,albo
          za dużo wymagasz od schroniska turystycznego.
          Oczywiście w żaden sposób nie chcę tłumaczyć
          brudnej pościeli. Natomiast zimno ,no wiesz...góry.
          • marta_astra Re: Nocleg w sudetach 16.06.05, 17:23
            Nie spałam na Stogu, ale nie raz tam byłam w czasie eskapad. Zgadzam się - nie
            ma tam klimatu. Schronisko prowadzą paniusie z długimi czerwonymi paznokciami,
            obwieszone złotem, brr. Obiekt jest piekny, widoki także, ale brakuje tam
            dobrego ducha, przyjaznej atmosfery. Wszystko pachnie prowizorką.
            Zdecydowałabym się na nocleg naprawdę w ostateczności.
            • bemola Re: Nocleg w sudetach 16.06.05, 20:20
              dokładnie jak powyżej. ja byłam na stogu w lutym 2004. fakt Niemców od groma a
              pani w bufecie ani be ani me po niemiecku, juz by sie nauczyła przynajmniej
              podstawowych słówek. a i zimno było jak cholera, ogrzewanie włączali póżno w
              nocy. pamiętam jak żeśmy przyśli cali mokrzy ze szlaku bo pełno śniegu po pas
              było, a w pokoju zimniej niz na dworze. aż sie dziwię że nikt z ekipy się nie
              rozchorował! spałam tam dwie noce i co wieczór to samo - lodówa. prąd też szybko
              wyłączali i siedzieliśmy przy latarkach :/ nie wspominając że zdzierali za
              wrzątek i jeszcze trzeba było czekać aż łaskawie otworzą bufet. zgroza za aż 25
              zł od osoby.
              gdyby nie to że są tam naprawdę ładne widoki... brrr.. przyrzekłam sobie z
              chłopakiem, że jak wrócimy w izery to juz wolimy w traperskich warunkach
              koczować w jakiejś chatce bo przynajmniej taniej wyjdzie a warunki identyczne :P

ja ze swojej strony moge na lato polecić pole namiotowe "pod brzozami" w
              Karpaczu - basen za darmo :}

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka