Gość: asdf IP: *.aster.pl 16.10.09, 12:36 Do tych co tak kochają FF, radzę spróbować Chrome i przekonać się, która przeglądarka jest tak naprawdę najszybsza. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Horeliusz Re: Firefox 3.6 - beta opóźniona IP: 62.231.145.* 16.10.09, 13:35 Co z tego, że strona się wyrenderuje w 0.3s zamiast w 0.5s, jak zostaniesz zawalony reklamami we flashu? Kupując samochód kierujesz się tylko tym, ile km/h ma na liczniku? Odpowiedz Link Zgłoś
ssamiec Re: Firefox 3.6 - beta opóźniona 16.10.09, 14:36 Znowu piszecie o przemierze Windows 7 za tydzień? Jak premiera może być za tydzień jak sam mam już windowsa 7 (legalnie z MSDN AA, ostateczna wersja) i w sklepach też już od dawna są dostępne, nie mówiąc o piratach... Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Firefox 3.6 - beta opóźniona 16.10.09, 15:13 a dla jakich systemów operacyjnych istnieje chrome? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Firefox 3.6 - beta opóźniona IP: *.Red-81-32-161.dynamicIP.rima-tde.net 16.10.09, 16:35 > Do tych co tak kochają FF, radzę spróbować Chrome i przekonać się, która > przeglądarka jest tak naprawdę najszybsza. > pozdro A potem wrócić do firefoxa z braku pluginów w chromie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Firefox 3.6 - beta opóźniona IP: *.b-ras3.mvw.galway.eircom.net 16.10.09, 17:01 Ja korzystam z Firefoxa na zmianę z Safari. Pluginy to jednak mocna strona Firefoxa. Natomiast sama przegladarka nie jest już tak atrakcyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apollo Re: Firefox 3.6 - beta opóźniona IP: *.acn.waw.pl 16.10.09, 17:57 Ja się przesiadłem na Operę. Jak zobaczyłem ile czasu zajmuje otworzenie durnego filmiku we flashu, ile pamięci zżera przeglądarka i jak działa to wewnętrzne odtwarzanie filmów, to podziękowałem. Mam 4 gb RAMu i czterordzeniowy procesor, jaki sprzęt niby mam kupić, żeby byle przeglądarka internetowa łaskawie sprawnie działała? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antman Re: Firefox 3.6 - beta opóźniona IP: *.chello.pl 17.10.09, 02:06 Jasne, mozna sie przesiasc na Chrome'a, ale mamy go na Linuxa? Do tego czy istnieje jakikolwiek plugin do Chrome'a? Pod tym calym wzgledem, mimo wszystkiego Firefox wyprzedza Chromela i Opere o cale lata swietlne. A autorom artykulu gratuluje znajomosci tematu. Bo a prospos nowosci to mamy integracje z Win7 co sprawia opznienie wydania 3.6. W tej chwili miniaturki na pasku dzialaja jak dzialaja i w caigu tygodnia programisci Mozilli powinni sie z tym uporac. Odpowiedz Link Zgłoś
kell99 Re: Firefox 3.6 - beta opóźniona 17.10.09, 17:03 Tak, 'mamy' chrome dla linuksa i IMHO nie rozni sie niczym od wersji dla innych systemow. Wersja ktora mozesz miec w ubuntu to na dzien dzisiejszy 4.0.222.5. Dzialaja wtyczki i rozszerzenia, a calosc dziala stabilnie. Mozna tez (i trzeba) blokowac reklamy inaczej po 5 minutach na jakiejkolwiek stronie wybiorczej zaczyna bolec glowa od migajacego badziewia - w ff jest to jednak duzo latwiejsze, nie trzeba bawic sie w edycje filtrow. Wcale sie nie zdziwie gdy wersja dla linuksa zacznie byc najbardziej aktualna skoro ma byc ona glownym skladnikiem chrome os. A wracajac do ff to minefield doczekal sie numerka 3.7apre1 chociaz zmian kosmetycznych (takich ktorymi podniecaja sie marni dziennikarze) nie ma. Powinni poprzesuwac kilka ikonek to zaraz na wybiorczej pojawia sie marne przedruki o 'rewolucyjnych zmianach w interfejsie' :) Odpowiedz Link Zgłoś