Dodaj do ulubionych

słyszeliście o nowym

IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 29.01.04, 22:51
"wynalazku"-wirusie?Twórca tego cuda zapowiedział,że zabierze sie teraz za
Microsofta......podobno jest bardzo groźny!Nawet wyznaczono za głowe tego
faceta(ki?)sporą sumke!
co Wy na to?
Jak się przed "Tym"bronić...spotkaliście się już z tym?
Obserwuj wątek
    • Gość: kell Re: słyszeliście o nowym IP: *.cs.yorku.ca 29.01.04, 22:58
      najlepsza obrona jest nie uzywanie windows:) a za microsoft nie ma sie co
      zabierac, oni i tak sa skazani na wymarcie:>>>

ps. "slyszeliscie o nowym" nie jest raczej najbardziej interesujacym tematem
      jaki mozna wymyslec:)
      • Gość: aras Re: słyszeliście o nowym IP: *.icpnet.pl 29.01.04, 23:09
        kaja na milosc boska spal komputer powtarzam ci SPAL KOMPUTER!!!!!!inaczej
        dopadnie go wirus i zje ;) sorry ale bawia mnie takie pytania jak nie
        otwierasz zalacznikow z podejrzanej poczty to jestes bezpieczna. Owszem nie
        obronisz sie przed zlosliwym kumplem ale przed takimi robaczkami mozna sie
        zabezpieczyc
        • Gość: kaja Re: słyszeliście o nowym IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 29.01.04, 23:28
          mam Nortona 2003-czy "on" mi wystarczy do obrony,jeśli oczywiście nie będe
          otwierać tych załączników?
          • Gość: aras Re: słyszeliście o nowym IP: *.icpnet.pl 29.01.04, 23:35
            kaja dostajesz podejrzanego maila wogole nie otwierasz zalacznikow, klikasz
            usun maila i oprozniasz kosz - koniec.
            Norton to wadliwy programik z kilku powodow, jako pierszy jest atakowany przez
            robactwo i szybko pada, jedynie co u mnie wykryl sprawnie to netbusa ale to
            trojan dla dzieci. Postaw firewalla i to powinno zalatwic sprawe dosyc dobry
            jest active panda na wp.
            • Gość: aras Re: słyszeliście o nowym IP: *.icpnet.pl 29.01.04, 23:36
              activa panda to program antyvirusowy z zapor ogniowych polecam zone alarm
              tylko jeden trojan mi go wylaczyl jak do tej pory
              • Gość: kell Re: słyszeliście o nowym IP: *.cs.yorku.ca 29.01.04, 23:43
                problem jest tylko 1. zeby antywirus rozpoznal wirusa,musi o nim wiedziec.wiec
                jezeli zalacznik otworzysz dzisiaj,a aktualizacja bedzie jutro, to antywirus nic
                tobie nie pomoze:)
                rany, bac sie otwierac zalaczniki:) kolejna windziana fobia?:)
                • Gość: aras Re: słyszeliście o nowym IP: *.icpnet.pl 29.01.04, 23:48
                  ja najbardziej przejmowalbym sie znajomymi to on sa przyczyna najwiekszych
                  infekcji w kompach, otwierasz ich zalaczniki z przeswiadczeniem ze wszystko
                  jest ok a tu nagle po kilku godzinach myszensja sobie fika po monitorku jakby
                  ja kto popiescil. Uwazac trzeba dzisiaj juz na kazdego
                  • Gość: kell Re: słyszeliście o nowym IP: 24.42.162.* 30.01.04, 06:21
                    nie ja uzywam systemu ktory sie zalacznikow nie boi:)
                    • Gość: kaja Re: słyszeliście o nowym IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 30.01.04, 09:15
                      Tak Was słucham,słucham i widze,że się spieracie kto z Was lepsza(y),
                      a mi chodzi o to co mam zrobić?
                      Wnioskuje,że musze coś zainstalować,teraz co?
                      1.zapore ogniową-zone alarm?
                      2.firwalla?
                      3.a może cos innego?
                      4.czy owe "produkty" mogą współpracować z Nortonem czy musze go wyrzucić?
                      • Gość: kell Re: słyszeliście o nowym IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 30.01.04, 09:23
                        0. wywalic wirusa:)
                        • Gość: aras Re: słyszeliście o nowym IP: *.icpnet.pl 30.01.04, 09:28
                          1. nie isnstaluj zalacznikow podejrzanych z nieznanych tobie maili i w jezyku
                          angielskim gdzie nazywaja sie np test hello hi
                          2. zainstaluj firewalla - polecam zone alarm
                          3. norton 2003 jako program antyviruswowy tez sie przyda czasami wykrywa wiry
                          podaje nazwe ale nie muze usunac jest wowczas przydatny bo jak wykryje nazwe
                          to juz mozna samemu go usunac.
                          • Gość: kell Re: słyszeliście o nowym IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 30.01.04, 09:38
                            eh zakonczmy dyskusje. nie mam firewalla, nie mam programu antywirusowego.
                            otwieram zalaczniki, mam stale, publiczne ip. jakos nie mam masy smieci na moim
                            komputerze, jakos od 4ch lat uzywania nie mialem nic takiego.
                            kazdy ma swoja droge, nie klocmy sie czyja jest lepsza (chociaz moja z pewnoscia
                            mniej wymagajaca:)
                            pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka