IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.04, 17:52
ja mam problem ze sformatowaniem dysku twardego. jak to zrobic. i czy to nie
zaszkodzi komputerowi, napiszcie prosze!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Robaczek Re: Pomocy IP: *.dip.t-dialin.net 30.01.04, 21:36
      Jak masz XP to instaluj na nowo XP a system sam sformatuje dysk i mozesz
      rowniez dokonac partycji jezeli masz duzy dysk.
      • Gość: mb Re: Pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.04, 22:18
        juz instalowałem, ale ja te wszystkie smieci mam i ja nie wiem co jest wazne a
        co nie, i najlepiej to bym sie tego wszystkiego pozbył i na nowo wgrał
        Windowsa XP, ale ja nie wiem jak mam sie do tego formatowania zabrac i czy to
        nie zaszkodzi mojemu komputerowi
        • Gość: Robaczek Re: Pomocy IP: *.dip.t-dialin.net 30.01.04, 22:57
          A ile masz lat ?
          • Gość: mb Re: Pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.04, 23:12
            nie wiem do czego ci to jest potrzebne ale mam 20 lat ale ja sie nie znam na
            komputerach zbytnio
            • Gość: Robaczek Re: Pomocy IP: *.dip.t-dialin.net 30.01.04, 23:17
              No dobra znajde ci prosty program do formatowania dysku .
              Odpowiem ok 24.00 godz.
              • Gość: mb Re: Pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.04, 23:19
                ok dzieki a jak zasne to jutro przeczytam ok????
                • Gość: Robaczek Re: Pomocy IP: *.dip.t-dialin.net 30.01.04, 23:59
                  Istnieja dwie mozliwosci :
                  1. Z wiersza polecen masz to przy starcie na dole w lewym rogu.
                  2.Jezeli masz duzy dysk to zaladuj 2Windowsa ale przy drugim zrob partycje
                  a tego po prostu wykasuj normalnie.
                  Ale pierwsza jest najlepsza z wiersza polecen.
                • Gość: dominik666 Re: Pomocy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.04, 00:01
                  mb ...z całym szacunkiem :) po jaki h*** ci ten format ?

po pierwsze .. zrób update ! (wszystkie łaty z SP 1 włącznie)
                  przeskanuj system tym 216.180.233.153/~merijn/files/CWShredder.exe
                  i tym 216.180.233.153/~merijn/files/HijackThis.exe

pózniej antyvirem skaner.mks.com.pl/

zrób update sterowników karty graficznej ! i będzie gicio :) !!!
                  • Gość: Mille Re: Pomocy IP: *.smstv.pl / 81.210.104.* 31.01.04, 00:26
                    Pytałeś już o to samo zdaje się na innym forum / caps lock / stary w punktach:
                    1. wszystkie dyski formatujesz, usuwasz i dodajesz / partycje - tj. dyski
                    logiczne /za pomocą programu instalacyjnego z płyty XP
                    2. uruchom komp z płyty instalacyjnej i wywal wszystkie partycje, następnie
                    załóż nowe / przy okazji - zawsze więcej niż jedną systemową / i instaluj -
                    ażeby tego dokonać wywalisz wszystko z dysku - i śmieci jakie ci pozostaną to
                    Windows XP na to nic nie poradzisz - przyzwyczajaj się...
                  • Gość: mb Re: Pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.04, 10:44
                    ja to juz update wszystkiego zrobilem, to co mi zeskanowało to pobrałem
                    a na mks skanuje i nic nie mam
                    • Gość: Robaczek Re: Pomocy IP: *.dip.t-dialin.net 31.01.04, 12:10
                      To o co ci chodzi facet ????????????
                      Chcesz formatowac dysk twardy czy znalezc wirusy i je wykasowac????????????
                      Zdecyduj sie na cos .
                    • Gość: Robaczek Re: Pomocy IP: *.dip.t-dialin.net 31.01.04, 12:13
                      To o co ci chodzi ??????????????
                      chcesz formatowac dysk twardy czy szukac wirusy i je wakasowc .?????????
                      Zdecyduj sie ............
                    • Gość: dominik666 Re: Pomocy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.04, 19:24
                      Gość portalu: mb napisał(a):

> ja to juz update wszystkiego zrobilem, to co mi zeskanowało to pobrałem
                      > a na mks skanuje i nic nie mam

to na czym polega ten twój problem ? programy których nie używasz usuń bo tylko
                      zaśmiecają system - format jest rozwiązaniem takim jak wymiana samochodu kiedy
                      w starym poszła opona ...
                      ps.przeskanowałeś cw i highjack`iem ??
                      • Gość: mb Re: Pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.04, 20:37
                        ja cibie nie rozumiem z tym samochodem

ale ja mam takie mnomenty ze nic nie umiem uruchomic nic nic nic klikam a tu
                        nic to resetuje i klikam i nic poprostu nie wiem dlaczego
                        a smieci mam poukrywane juz wszedzie to z tego internetu]
                        • Gość: dominik666 Re: Pomocy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.04, 22:06
                          z samochodem to była metafora ... nie ważne ..

więc z czym masz problem ? system się wiesza tak ?

> ale ja mam takie mnomenty ze nic nie umiem uruchomic nic nic nic klikam a tu
                          > nic to resetuje i klikam i nic poprostu nie wiem dlaczego
                          > a smieci mam poukrywane juz wszedzie to z tego internetu]

"nic nic nic klikam a tu nic to resetuje" :) no powiedz JAK TO MOŻNA rozumieć ??

po pierwsze 1 NIE RESETUJ ! po drugie NIE FORMATUJ ! po trzecie to jak się
                          powiesi to naciśnij ctlr+alt+delete i zobacz menedżer zadań - aplikacje
                          która "nie odpowiada" wywal po prostu (najlepiej CAŁKOWICIE z dysku twardego)

najczęściej takie zwisy powoduje antyvirus (norton) i inne "zabezpieczenia"
                          ahh i jeszcze jedna ważna rzecz !

posłuże się jeszcze jedną metaforą :) - wyobraz sobie że popełniłes jakiś błąd
                          w życiu,a pózżniej dostajesz pałką w głowe i tracisz pamięć całego życia ...
                          uczysz się wszystkiego od nowa .. aż w końcu dochodzisz do tej samej sytuacji i
                          popełniasz ten sam błąd ... - to jest właśnie "paradoks formatu" :)
                          • Gość: mb Re: Pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.04, 12:46
                            heh, dominik mi nawet ctrl/alt/del nie pomaga wtedy juz pisalem
                            nic/nic/nic......................... no i co ja mam wtedy zrobic nic sie nie
                            da zrobic, heh i nie wiem jakie sa twoje powody, ze ty jestes takim wielkim
                            przeciwnikiem tego formatowania. I bardzo dobrze jak by wszystko wymazalo mi z
                            tego glupiego komputera bo on chodzi chodzby mial 100 lat, heh tzn. bardzo
                            wolno chodzi a kiedys to chodzil bardzo szybciutko, heh.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka