Gość: mb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.04, 17:52 ja mam problem ze sformatowaniem dysku twardego. jak to zrobic. i czy to nie zaszkodzi komputerowi, napiszcie prosze!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Robaczek Re: Pomocy IP: *.dip.t-dialin.net 30.01.04, 21:36 Jak masz XP to instaluj na nowo XP a system sam sformatuje dysk i mozesz rowniez dokonac partycji jezeli masz duzy dysk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mb Re: Pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.04, 22:18 juz instalowałem, ale ja te wszystkie smieci mam i ja nie wiem co jest wazne a co nie, i najlepiej to bym sie tego wszystkiego pozbył i na nowo wgrał Windowsa XP, ale ja nie wiem jak mam sie do tego formatowania zabrac i czy to nie zaszkodzi mojemu komputerowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robaczek Re: Pomocy IP: *.dip.t-dialin.net 30.01.04, 22:57 A ile masz lat ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mb Re: Pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.04, 23:12 nie wiem do czego ci to jest potrzebne ale mam 20 lat ale ja sie nie znam na komputerach zbytnio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robaczek Re: Pomocy IP: *.dip.t-dialin.net 30.01.04, 23:17 No dobra znajde ci prosty program do formatowania dysku . Odpowiem ok 24.00 godz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mb Re: Pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.04, 23:19 ok dzieki a jak zasne to jutro przeczytam ok???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robaczek Re: Pomocy IP: *.dip.t-dialin.net 30.01.04, 23:59 Istnieja dwie mozliwosci : 1. Z wiersza polecen masz to przy starcie na dole w lewym rogu. 2.Jezeli masz duzy dysk to zaladuj 2Windowsa ale przy drugim zrob partycje a tego po prostu wykasuj normalnie. Ale pierwsza jest najlepsza z wiersza polecen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik666 Re: Pomocy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.04, 00:01 mb ...z całym szacunkiem :) po jaki h*** ci ten format ? po pierwsze .. zrób update ! (wszystkie łaty z SP 1 włącznie) przeskanuj system tym 216.180.233.153/~merijn/files/CWShredder.exe i tym 216.180.233.153/~merijn/files/HijackThis.exe pózniej antyvirem skaner.mks.com.pl/ zrób update sterowników karty graficznej ! i będzie gicio :) !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mille Re: Pomocy IP: *.smstv.pl / 81.210.104.* 31.01.04, 00:26 Pytałeś już o to samo zdaje się na innym forum / caps lock / stary w punktach: 1. wszystkie dyski formatujesz, usuwasz i dodajesz / partycje - tj. dyski logiczne /za pomocą programu instalacyjnego z płyty XP 2. uruchom komp z płyty instalacyjnej i wywal wszystkie partycje, następnie załóż nowe / przy okazji - zawsze więcej niż jedną systemową / i instaluj - ażeby tego dokonać wywalisz wszystko z dysku - i śmieci jakie ci pozostaną to Windows XP na to nic nie poradzisz - przyzwyczajaj się... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mb Re: Pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.04, 10:44 ja to juz update wszystkiego zrobilem, to co mi zeskanowało to pobrałem a na mks skanuje i nic nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robaczek Re: Pomocy IP: *.dip.t-dialin.net 31.01.04, 12:10 To o co ci chodzi facet ???????????? Chcesz formatowac dysk twardy czy znalezc wirusy i je wykasowac???????????? Zdecyduj sie na cos . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robaczek Re: Pomocy IP: *.dip.t-dialin.net 31.01.04, 12:13 To o co ci chodzi ?????????????? chcesz formatowac dysk twardy czy szukac wirusy i je wakasowc .????????? Zdecyduj sie ............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik666 Re: Pomocy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.04, 19:24 Gość portalu: mb napisał(a): > ja to juz update wszystkiego zrobilem, to co mi zeskanowało to pobrałem > a na mks skanuje i nic nie mam to na czym polega ten twój problem ? programy których nie używasz usuń bo tylko zaśmiecają system - format jest rozwiązaniem takim jak wymiana samochodu kiedy w starym poszła opona ... ps.przeskanowałeś cw i highjack`iem ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mb Re: Pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.04, 20:37 ja cibie nie rozumiem z tym samochodem ale ja mam takie mnomenty ze nic nie umiem uruchomic nic nic nic klikam a tu nic to resetuje i klikam i nic poprostu nie wiem dlaczego a smieci mam poukrywane juz wszedzie to z tego internetu] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik666 Re: Pomocy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.04, 22:06 z samochodem to była metafora ... nie ważne .. więc z czym masz problem ? system się wiesza tak ? > ale ja mam takie mnomenty ze nic nie umiem uruchomic nic nic nic klikam a tu > nic to resetuje i klikam i nic poprostu nie wiem dlaczego > a smieci mam poukrywane juz wszedzie to z tego internetu] "nic nic nic klikam a tu nic to resetuje" :) no powiedz JAK TO MOŻNA rozumieć ?? po pierwsze 1 NIE RESETUJ ! po drugie NIE FORMATUJ ! po trzecie to jak się powiesi to naciśnij ctlr+alt+delete i zobacz menedżer zadań - aplikacje która "nie odpowiada" wywal po prostu (najlepiej CAŁKOWICIE z dysku twardego) najczęściej takie zwisy powoduje antyvirus (norton) i inne "zabezpieczenia" ahh i jeszcze jedna ważna rzecz ! posłuże się jeszcze jedną metaforą :) - wyobraz sobie że popełniłes jakiś błąd w życiu,a pózżniej dostajesz pałką w głowe i tracisz pamięć całego życia ... uczysz się wszystkiego od nowa .. aż w końcu dochodzisz do tej samej sytuacji i popełniasz ten sam błąd ... - to jest właśnie "paradoks formatu" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mb Re: Pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.04, 12:46 heh, dominik mi nawet ctrl/alt/del nie pomaga wtedy juz pisalem nic/nic/nic......................... no i co ja mam wtedy zrobic nic sie nie da zrobic, heh i nie wiem jakie sa twoje powody, ze ty jestes takim wielkim przeciwnikiem tego formatowania. I bardzo dobrze jak by wszystko wymazalo mi z tego glupiego komputera bo on chodzi chodzby mial 100 lat, heh tzn. bardzo wolno chodzi a kiedys to chodzil bardzo szybciutko, heh. Odpowiedz Link Zgłoś