jerzy1973 23.01.10, 22:28 ta wielka okazja jak nie kupie to przegram życie już biegnę... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasia Mam UPC od4 lat i jes git. IP: *.chello.pl 23.01.10, 23:06 Mam w UPC internet 25 mb. Place 89 zl. realnie parametr lacza jest o wiele lepszy. Sciagajac duze pliki non stop mam transfer 32 mb. Przez 4 lata zadnych awarii. Net ocinaja dopiero jak nie zplacisz 2 faktur - to dla zapominalskich, a jelsi juz odlacz to wlaczenie nastpuje bardzo szybko. Kumpela ostatnio u nich zamwial net. Zadzwonila po poludniu, kolejnego dni zjawil sie monter, przyniosl kabel powiercil co musial i 30 min pozniej aktywowal usluge. To ni tak jak w tepsie, ze trzeba tydzien albo i 2 czekac na info zwrotne o warunkach technicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
dramateusz A Aster teraz lezy i kwiczy. Oferta w Aster cienka 24.01.10, 10:51 ..jak sik pająka... Szkoda ze obok UPC i ASTER nie ma 3ego operatora - konkurencja na rynku byłaby silniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danny Re: A Aster teraz lezy i kwiczy. Oferta w Aster c IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 14:10 aster zły nie jest ale problemem u nich jest to że nie wszędzie mają zasięg tz nie docierają i jedyna opcją pozostaje neo, na szczęście zaczynają walczyć z kablówkami i promocje które wypuszczają stają się konkurencyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abonent UPC A co z HD? IP: 83.238.19.* 23.01.10, 23:11 Zamiast tworzyć jakieś kombinacje usług, lepiej UPC zatroszczyłaby się o abonentów pakietów z HD. Za dodatkowe 10 zł miesięcznie jest zaledwie 5 kanałów HD. To jakaś kpina. Kiedy w UPC będzie TVP HD, Eurosport HD i Eurosport 2 HD? Odpowiedz Link Zgłoś
kermitek1 Re: A co z HD? 25.01.10, 09:37 dokladnie, oferta HD jest zenujaca w ofercie, procz wymienionych przez poprzednika, brakuje jeszcze kanalu muzycznego HD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pabianiczanin UPC: trzy usługi za 150 zł i wyszukiwarka TV IP: *.chello.pl 24.01.10, 00:17 Upc opowiada bajki zadalem im ostatnio pytanie kiedy moge dostać telewizje cyfrową to odpowiedż byla jednym wielkim laniem wody że nie są w stanie i nic nie wiedzą kiedy,że niemają odpowiednich lączy i kasy.Tym sposobem mając TV cyfrową moge sobie najwyżej pomażyć o odbiorze telewizji cyfrowej w tej sieci.TYLKO POCO TA REKLAMA KTÓRA KLAMIE PABIANICZANIN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: UPC: trzy usługi za 150 zł i wyszukiwarka TV IP: *.xdsl.centertel.pl 24.01.10, 10:39 Koleś głupi jesteś. Jak ty sobie wyobrażasz puszczenie reklamy w TV ?? Może miało być małym druczkiem wyszczególnienia adresy gdzie UPC świadczy usługi ?? Człowieku zastanów się nad tym co mówisz. Boże skąd takie debile się biorą. Odpowiedz Link Zgłoś
dramateusz UPC szło w tv n-razy. Nim cos napiszesz-pomysl... 24.01.10, 10:57 To nie boli. Chciałem zauważyć, że UPC swoje usługi w tv reklamowali nie raz i nie dwa... Kto sieje wiatr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plusik UPC: trzy usługi za 150 zł i wyszukiwarka TV IP: 83.2.24.* 24.01.10, 08:12 Cuda się dzieją!! W tamtym roku jak było coś o UPC to na jeden post neutralny było 5 negatywnych. Długi czas uruchamiania zaniżone parametry olewanie abonentów telewizja też z problemami. Chyba że nagle firma przeszła metamorfozę lub jest tak beznadziejna że szkoda zawracać głowy. Sam nie wiem co o tym myśleć? Odpowiedz Link Zgłoś
4v Re: UPC: trzy usługi za 150 zł i wyszukiwarka TV 24.01.10, 11:12 generalnie UPC nie jest złe. jest znośne. natomiast konkurencja to dno i 5 metrów mułu. kto tego nie widzi, to ma klapki na oczach, albo dla tej konkurencji pracuje. tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnnnnnnnnnn Re: UPC: trzy usługi za 150 zł i wyszukiwarka TV IP: *.chello.pl 24.01.10, 16:01 Nie przeszła żadnej metamorfozy. Jest tak jak było, czyli coraz większy syf i bajzel. Sygnał "nibycyfrowy" gorszej jakości niż analogowy (pracownicy upece "się dziwią ale nic nie mogaą na to poradzić...". Internet "nasciemega/s" działa albo i nie, często jest bardzo kiepsko i jest tak od kilku, a dodzwonić sie do nich to tez niezły hardcore. Powinni się reklamować raczej:"kupcie ludziska 30 mb/s to może będziecie mieli 30 kb/s..." wrrrr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zei. UPC: trzy usługi za 150 zł i wyszukiwarka TV IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 24.01.10, 08:29 też mi okazja. Ja mam wszystko za 93 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyczny Re: UPC: trzy usługi za 150 zł i wyszukiwarka TV IP: 109.243.121.* 24.01.10, 09:02 Właśnie sprawdziłem te Twoje "wszystko" (TBK) - łącze 10 Mbit, abonament za 24 zł miesięcznie (telefoniczny). Jak to się ma do łącza 25 Mbit i nielimitowanych rozmów w UPC? Jestem ciekaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zły Re: UPC: trzy usługi za 150 zł i wyszukiwarka TV IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.01.10, 09:16 Ja mam Dialog Media ( TV,tel,net ) i krew mnie zalewa że dałem się zrobić w konia. Niecierpliwie czekam na koniec umowy i przenoszę się... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hugoul Re: UPC: trzy usługi za 150 zł i wyszukiwarka TV IP: *.chello.pl 24.01.10, 15:44 zadałem sobie trud i przejrzałem ofete Twojego tkb.net i wiesz jesteś żałosny, jak się wczytasz o tekst jest o ofercie UPC z 25-30Mb internet, pakietem telewizji cyfrowej i telefonie (tv ma dodatkową usługę wyszukiwania a tel. ma pakiety bezpłatne), Ty za 93 zł posiadasz 5Mb, mniejsząioość kanałów z kablówki i nie wiem czy nawet cyfrową bo analoga też mają w ofercie. Ponadto nie masz tel. Z telefonem płaciłbyś 95zeta ale połączenia telefoniczne są taryfikowane w/g cennika połączeń telefonicznych. Czyli w niczym nie możesz porównywać tego pakieciku jaki posiadasz "Szczęśliwcze" z tym co napisał autor tego artykułu. Imbecylu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal68 UPC: trzy usługi za 150 zł i wyszukiwarka TV IP: *.chello.pl 24.01.10, 09:18 Wszystko super, gdyby tylko w ofercie UPC opanowal balagan w biurze obslugi klienta. Jestem sklonny doplacic 20PLN miesiecznie ekstra za to, zeby nie obslugiwaly mnie polglowki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: An UPC: trzy usługi za 150 zł i wyszukiwarka TV IP: *.chello.pl 24.01.10, 09:41 Moja rodzinka załatwiła sobie ten pakiet na początku listopada. Problemów nie ma. Transfer (25mb/s) jest zadowalający. Płacimy 170 zł za trzy usługi, w tym telefon z taryfą "rozmowy po godzinach". Jak dla mnie, całkiem przyjemny pakiet.. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: UPC: trzy usługi za 150 zł i wyszukiwarka TV IP: *.chello.pl 24.01.10, 12:50 A u mnie łącze jakoś inaczej działa. Nie używam p2p, ale prędkość spada znacznie w stosunku do oferowanej. W umowie brak zapisu o prędkości gwarantowanej, więc na moją reklamację usłyszałem, że wszystko jest ok. Podawanie w umowie prędkości maksymalnej bez zapisu o prędkości gwarantowanej jest dla mnie dziwne. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smoothy Re: UPC: trzy usługi za 150 zł i wyszukiwarka TV IP: 217.153.97.* 24.01.10, 14:49 Jak chcesz mieć gwarancje to kup sobie łącze biznesowe, najlepiej po E1. A za 100zł to nie licz na nic więcej poza zwykłym WEB Access. O tym że operator może gwarantować tylko po własnej sieci pewnie nie słyszałeś, no ale przecież nie każdy musi wiedzieć jak działa Internet i jak nie robić z siebie głąba... Odpowiedz Link Zgłoś
kermitek1 Re: UPC: trzy usługi za 150 zł i wyszukiwarka TV 25.01.10, 09:43 przyznasz jednak, ze irytujacy jest fakt, ze przy moim laczu 15Mbps, jeszcze nigdy nie przekroczylem 5Mbps... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: derobson UPC: trzy usługi za 150 zł i wyszukiwarka TV IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.01.10, 13:58 gdybym mogl, jutro bym bryknal z Astera do UPC , niestety nie wiedziec czemu w moim bloku na Wilanowie Sarmacka 7tylko Aster, choc z drugiej strony ulicy UPC jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient UPC: trzy usługi za 150 zł i wyszukiwarka TV IP: *.chello.pl 24.01.10, 14:07 W upc tylko najwyższy pakiet TV jest cyfrowy, pozostałe to analog. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hugoul Re: UPC: trzy usługi za 150 zł i wyszukiwarka TV IP: 195.225.36.* 25.01.10, 10:13 bzdura, jeżeli w Twoim obrębie jest dostęna tv cyfrowa to niezależnie od pakietu możesz sobie taką zamówić. Jeżeli z przyczyn technicznych nie ma cyfrówki to nawet za najdroższy pakiet dostaniesz tylko analog. Odpowiedz Link Zgłoś
rojberek Chętnie bym zamówił, ale lokalne monopole... 24.01.10, 15:36 ... jak u mnie Vectra, skutecznie zabijają konkurencję. A powinno być jak z telefonią, czyli że dostarczać na kablach konkurencji może każdy swoje usługi do mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość UPC: trzy usługi za 150 zł i wyszukiwarka TV IP: 109.243.1.* 24.01.10, 15:56 Ja dwa lata temu rozstałem się z tą firmą na szczęście. Nie było to łatwe z uwagi na jeddnostronne przedłużanie przez UPC na drakońskich warunkach umowy po wygaśnięciu usługi promocyjnej. Mogę dodać, nigdy więcej tej firmy!!! Współczuję tym piejącym z zachwytu nad UPC i płacącym miesięczny haracz rzędu 200zł miesięcznie - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haloooo Re: UPC: trzy usługi za 150 zł i wyszukiwarka TV IP: *.chello.pl 24.01.10, 17:59 "Nie było to łatwe z uwagi na jeddnostronne przedłużanie przez UPC na drakońskich warunkach umowy po wygaśnięciu usługi promocyjnej. " Po wygaśnięciu umowy "promocyjnej", UPC świadczy usługi na podstawie obowiązujego w danej chwili cennika - jest to zaznaczone w Umowie i to zwykłą czcionką. "Na Ursynowie u mnie możesz mieć kablówkę w UPC albo w Aster (ta sama firma!)" Bardzo to ciekawe, że na Ursynowie jest to jedna i ta sama firma. Wszędzie indziej są to konkurujące firmy. "Dlatego ja mam internet mobilny za 30zł 1Mb/s i nie narzekam. " No to gratuluję, ten 1 Mbit na pewno gwarantowali :)) bo przecież to jest najpewniejsze łącze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: UPC: trzy usługi za 150 zł i wyszukiwarka TV IP: 109.243.1.* 24.01.10, 22:31 GośćW każdym razie mam do mobilnego internetu podłączony router HDSPA, rozprowadza mi sygnał 5 komputerów, i obserwujac router widzę, że dzień w dzieć cały okrągly dzień router jest zalogowany, to już nie te czasy kiedy routery HSDPA zrywały połączenia, za to cena 30zł bez zobowiazań ,,promocyjnych'' i haraczu za telefon i TV marnej jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gsmo Re: UPC: trzy usługi za 150 zł i wyszukiwarka TV IP: *.chello.pl 27.01.10, 12:27 "W każdym razie mam do mobilnego internetu podłączony router HDSPA, rozprowadza mi sygnał 5 komputerów, i obserwujac router widzę, że dzień w dzieć cały okrągly dzień router jest zalogowany, to już nie te czasy kiedy routery HSDPA zrywały połączenia, za to cena 30zł bez zobowiazań ,,promocyjnych'' i haraczu za telefon i TV marnej jakości. " Mobilny internet z abonamentem za 30 PLN podzielony na 5 komputerów? Wow limitu transferu wystarcza chyba na tydzień... Ale przecież miało być bez zobowiązań, a nie dobrze. Maksymalny transfer (niegwarantowany) pewnie do 1MBit'a, zgaduję, że rewelacyjny PLAY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hugoul Re: UPC: trzy usługi za 150 zł i wyszukiwarka TV IP: 195.225.36.* 25.01.10, 10:16 Chyba nie wiesz o czym piszesz, 30 zeta za 1Mb a 90 za 25Mb to chyba różnica prawda? Mobilny internet jest dobry tylko i wyłącznie w niektórych przypadkach i długo jeszcze będzie do tyłu, może być traktowany tylko i wyłącznie jako uzupełnienie standardowego - sam tak korzystam ze stałego łącza w PUPC i mobilnego z operatora komórki. I Ty jesteś frajer że nie pilnowałeś dat z umowy promocyjnej. Ja olewam promocje i od 5 lat płacę ile sam chcę. Odpowiedz Link Zgłoś
bezzebnypirat UPC i HD... 24.01.10, 16:03 Zal pupe sciska jesli chodzi o ich oferte w tej dziedzinie. Zamiast wrzucic w kabel chocby kilka dodatkowych kanalow HD (TVP HD, Fashion TV HD i podobne) to czekaja niewiadomo na co. Chyba, az konkurencja bedzie jeszcze bardziej konkurencyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darko UPC: trzy usługi za 150 zł i wyszukiwarka TV IP: *.chello.pl 24.01.10, 17:15 Jestem w UPC, nie poelcam. Na internet nie narzekam. Żadnych problemów. Za to z telefonem ciągle problemy. Osoby do mnie dzwoniące mają non stop zajęty sygnał (w sensie że niby mój telefon jest w użyciu). Porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Re: UPC: trzy usługi za 150 zł i wyszukiwarka TV IP: *.chello.pl 24.01.10, 18:16 To lec baranie i nie wracaj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nwc UPC: trzy usługi za 150 zł i wyszukiwarka TV IP: *.chello.pl 24.01.10, 21:08 jaka telewizja cyforwa ???? To jest KŁAMSTWO !!! i oszukiwanie klienta !!! w tej opcji select dostaje sie dekoder który podłącza sie przez wejści analogowe EURO !!! wiec jakim cudem się to nazywa TELWIZJA CYFROWA ??? Dopiero 3 pakiet najdroży daje możliwość podłaćzenia HDMI i uzyskania obrazów HD Tym sie powinien UOKIK zainteresowac !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uy cyfra+ to dopiero złodzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 07:47 byłem w UPC i też narzekałem na ich półgłówków w call Centre, ale cfra+ to już wyższy poziom debilizmu, Polsat cyfrowy bije natomiast rekordy , sami kretyni. Chyba taka branża – call Centre- debile, czytają regułki bez zrozumienia , a jeśli pytanie wychodzi poza zakres gotowca z odpowiedziami, to toną. Gdy pierwszy raz kontaktowałem się z upc aby założyli kabelek , usłyszałem ‘ pod pana adresem nie mamy usługi’ więc tłumaczę baranowi, ze wiem i dlatego właśnie kontaktuje się z nimi, żeby zamówić usługę…… a on ciągle swoje. Nie było innej rady rozłączyłem się żeby zmienić konsultanta Oferta Internetu w upc była dużo lepsza niż w tpsa, TV również lepsza od cyfry, ogolnie byłem zadowolony, gdyby tylko nie obsługa klienta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yareq UPC: trzy usługi za 150 zł i wyszukiwarka TV IP: 77.79.209.* 25.01.10, 09:35 jako stały klient muszę najpierw zrezygnować z ich dotychczasowych usług, a później zamówić nową - wyraźnie robią starym klientom "pod górę" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drevniak Bullshit IP: 212.160.172.* 25.01.10, 10:44 Płacę UPC za łącze 15 MB dostaję często transfer dwa rzędy wielkości mniejszy, monity na nic się zdają. A co jakiś czas dzwonią do mnie akwizytorzy z UPC i proponuję do słabo działającego internetu jeszcze telefon. Podziękowałem, kupuję Neostradę 6 MB i wracam do TP. Neostrada zawsze miała taki transfer za jaki płaciłem. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZX To jest artykuł czy reklama? IP: *.chello.pl 25.01.10, 12:05 ...bo prawo prasowe mówi wyraźnie, że "ogłoszenia i reklamy muszą być oznaczone w sposób nie budzący wątpliwości, iż nie stanowią one materiału redakcyjnego". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzelek UPC: trzy usługi za 150 zł i wyszukiwarka TV IP: *.ghnet.pl 25.01.10, 12:39 Jeśli ktoś się zastanawia nad podłączeniem Internetu z UPC w pobliżu rynku w Krakowie to odradzam. Kablówka działa bardzo dobrze telefonu nie posiadam więc się nie wypowiem, ale internet jest tragiczny. Już kolejną fakturę za internet mi anulowali bo usługa dostępu do internetu nie może być nazwana dostępem do internetu. Jak działa to działa tragicznie z kosmicznymi pingami i prędkościami, które przez 90 % czasu nie osiągają ani 30 % prędkości zakontraktowanej. Co najlepsze reklamacje zgłoszenia nie pomagają nic tylko słyszę w słuchawce "proszę cierpliwie czekać w najbliższym czasie usterka będzie naprawiona". Żałuję, że w moim budynku UPC jest jedynym dostawcą:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak11 UPC: trzy usługi za 150 zł i wyszukiwarka TV IP: *.know.cable.virginmedia.com 25.01.10, 13:00 PRZEDSTAWICIEL UPC PODPISUJE Z EMERYTAMI UMOWE NA INTERNET STUDENCKI ZA 39ZL A JAK SIE CHCE OPLACIC RACHUNEK TO LEGITYMACJE STUDENCKA CHCÁ A JAK EMERYT NIE MA TO 50ZL,TELEKOMPROMITACJA POLSKA-TO LUDZKA RZECZ OKRADAC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czester UPC: trzy usługi za 150 zł i wyszukiwarka TV IP: *.ibd.gtsenergis.pl 25.01.10, 14:50 Własnie się rozstałem z UPC na korzyść ich konkurencji - Multimedii. Za 62 zł dają 3 kanały w HD, w UPC za jakiekolwiek kanały w HD musisz zapłacić min 99 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ravel UPC: trzy usługi za 150 zł i wyszukiwarka TV IP: *.89.99.50.static.crowley.pl 25.01.10, 15:49 .... i brak olimpiady zimowej w HD. Tej firmie już dziękujemy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi UPC: trzy usługi za 150 zł i wyszukiwarka TV IP: *.speed-net.pl 25.01.10, 17:46 wziąłem, spróbowałem, pożegnałem (jakość fatalna, gadasz, gadasz i słyszysz nagle ciszę...) Odpowiedz Link Zgłoś