Dodaj do ulubionych

Sprzedano milion iPadów

• kretynofil Re: Sprzedano milion iPadów 04.05.10, 12:43
      @tomasz.los:

Jeszcze jedno...

"Nie sądziłem, że ludzi aż tak rozpala kwestia Apple :)"

Nie podniecaj sie tak, bo to nieprawda. To co mnie rozpala (i jak widze, nie tylko mnie) to ciagle powtarzanie do wyrzygu "niusow" o srapple i "madrosci" jaboli...

Fajnie by bylo wejsc rano na gazete i nie zobaczyc ani slowa o sraple, srajpadzie, srajfonie, sraku...

To jest medialne kreowanie popytu - beda pie*dolic na technologiach o srajgadzetach az kazdy kupi conajmniej po trzy...

Nie wspominajac o tym ze ta "wiekopotomna" wiadomosc pojawila sie w dwoch dzialach (gospodarka / technologie) i oba linki przez jakis czas wisialy na glownej.

Ja bardzo przepraszam - ale to jest juz nudne.

I przy calej niecheci do srubuntu - chcialbym zwrocic uwage ze dzial technologie, napalony na srajpada jak gimnazjalista, moglby czasem rozejrzec sie po innych stronach niz "marze-o-srapadzie.apple.com" i zwrocic uwage na takie rzeczy jak premiera nowej wersji LTS Ubuntu...

No, chyba ze to sa juz srajtechnologie...
    • kretynofil-to-kretyn Re: Sprzedano milion iPadów 04.05.10, 12:46
      A kretynofil ciągle swoje :P. To zakompleksiony narcyz z nadmiarem czasu, który szkodzi sobie i innym, uwielbia kretynów a przede wszystkim siebie ponieważ sam jest kretynem.
      Nie masz wrzodów żołądka od tego pierdzielenia, psycholog zaleciał ci taką terapie czy opłaca cie gazeta.pl a może microsoft?. A może po prostu mieszkasz z mamusią, która dała ci laptopa do ogłądania filmów dla dorosłych?. Proponuje żebyś spojrzał w lustro i napisał nam tutaj swoją recenzję o największym kretynofilu narcyzie.
    • kretynofil-to-kretyn Re: Sprzedano milion iPadów 04.05.10, 12:50
      Kretynofil idz na dłuugi spacer i nie wracaj. Kompleksów tutaj nie wyleczysz.
    • kretynofil Re: Sprzedano milion iPadów 04.05.10, 12:56
      @kretynofil-to-kretyn:

Bardzo rzeczowe argumenty przytaczasz. I nie, MS mi nie placi a gazeta tylko okazjonalnie daje bana ;)
    • massca Re: Sprzedano milion iPadów 04.05.10, 13:03
      co z tego, że są ograniczenia, jak w ogólnym bilansie przyjemności płynącej z korzystania iPad dyma najlepszego nawet netbooka bez wazeliny?

szybkość dostepu do danych, łatwośc obsługi, wygoda użytkowania - badzmy szczerzy, tutaj wygrywa produkt appla. wiecej sie dla mnie nie liczy specjalnie. i jak widac dla milionow uzytkownikow rowniez. w czasie kiedy ja w 10-15 sekund sprawdze cos co mnie zainteresowalo, biorąc do reki iPada i wykonujac pare maźnięć palcem po ekranie, ty bedziesz odpalal netbooka, szukal zasilacza (bo znowu bateria padła...), czekal az windows sie uruchomi, wlaczal przegladarke, podłączał myszke (no ale zakladam ze jestes mistrzem ogarniania touchpada...), itd.
      porownywanie standardowych laptopow czy netbookow z tabletem appla to jak porównywanie jazdy po dużym mieście autobusem a metrem...
    • tomasz.los Re: Sprzedano milion iPadów 04.05.10, 13:09
      Nieeee. No kto jak kto, ale Ty (kretynofil) nie jesteś rozpalony. Mam propozycję, żebyś kupił sobie tego iPada i zobaczył. Zazwyczaj jest tak, że osoba najgłośniej krzycząca "nie" później jest najbardziej zagorzałym fanem. Przykładów z życia wiele, sam pomyśl, też coś znajdziesz. Normalna reakcja na nowość. I jeśli masz zamiar odpowiadać spróbuj użyć normalnego języka, to nie boli.
    • kretynofil Re: Sprzedano milion iPadów 04.05.10, 13:17
      @massca:

"w czasie kiedy ja w 10-15 sekund sprawdze cos co mnie zainteresowalo, biorąc do reki iPada i wykonujac pare maźnięć palcem po ekranie"

I spedzisz kolejnych pare minut wstukujac zapytanie do google przy uzyciu klawiatury ekranowej...

"szukal zasilacza (bo znowu bateria padła...)"

Bo w srajpadzie nigdy nie pada?

"czekal az windows sie uruchomi"

Wybudzi z uspienia - 5-10 sek.

"wlaczal przegladarke"

Juz wlaczona - bo budze komputer z uspienia.

"podłączał myszke"

Po co? Od tego jest touchpad.

Albo: wezme telefon, nacisne jeden przycisk, wpisze zapytanie do google i sprawdze wynik w telefonie.

@tomasz.los:

Nie, dzieki. Szczerze. Gadzetow mam juz dosc, kolejny mi niepotrzebny...
    • benkenobik Re: Sprzedano milion iPadów 04.05.10, 13:28
      Urządzenie dla durnych Amerykanów, którzy czczą badziewnego iPhona, który nie ma połowy rzeczy jaką ma taki HTC np... i iPODa, który nawet nie umywa się do MP3 np. Sony. Ale są to produkty dla upośledzonych umysłowo od strony obslugi i podatnosci na marketing...
    • virterm Re: Sprzedano milion iPadów 04.05.10, 15:00
      Ipad moze byc przydatny do kontrolowania np kina domowego, czy do czytania gazet w ogrodku itd. W sytuacjach kiedy nie chcesz i nie musisz targac laptopa czy Macbooka i kiedy Twoj iPhone czy Nexus One ma za maly ekran do danej aplikacji.
      Jesli kogos stac to polecam, jesli nie to nie....
    • 0wczar1981 Re: Sprzedano milion iPadów 04.05.10, 15:05
      kretynofil - rzucasz tutaj megahercami, gigabajtami ramu i innymi aspektami technicznymi...

Zrozum człowieku - tu nie o to chodzi.
      Jesteś geekiem zapatrzony w w parametry techniczne, czyli jesteś w absolutnej mniejszości.

Zrozum, że Apple posiada największy współczynnik z zadowolonych klientów na świecie. Jak obalisz ten mit? Lepiej zamilcz.

Apple nie kupuje się dla wyglądu czy parametrów.
      Apple to MacOS i AppStore, które powodują, że cała reszta świata
      jest daleko w tyle ze swoimi aplikacjami.

Tak ciężko to zrozumieć?
      benkenobik - piszesz, że produkty Apple są dla pośledzonych umysłowo.
      Tym słowem po prostu pokazujesz swoją bezdenną głupotę.
      Przecież o to chodzi! Bo jeżeli upośledzony potrafi obsłużyć komputer/aplikację tzn. że jest to duży sukces.
      Komputer/sprzęt ma być dla wszystkich, i jeżeli mniej myślę nad obsługą to chyba dobrze.

W pracy pracuję na PC. Jestem grafikiem, przez 2 msc miałem okazję pracować na MiniMacu który parametrami jest daleko w tyle za PC na którym pracuję obecnie.
      TO JEST JAKAŚ PRZEPAŚĆ pomiędzy PC a MACiem w obłudzie, stablinosci, wygodzie itp itd.

Nie mam Maca ale zamierzam kupić.
    • 0wczar1981 Re: Sprzedano milion iPadów 04.05.10, 15:12
      kretynofil - rzucasz tutaj megahercami, gigabajtami ramu i innymi aspektami technicznymi...

Jesteś geekiem zapatrzony w w parametry techniczne, czyli jesteś w absolutnej mniejszości.

Zrozum, że Apple posiada największy współczynnik z zadowolonych klientów na świecie. Jak obalisz ten mit? Lepiej zamilcz.

Tak ciężko to zrozumieć?
      Przecież o to chodzi! Bo jeżeli upośledzony potrafi obsłużyć komputer/aplikację tzn. że jest to duży sukces.
      Komputer/sprzęt ma być dla wszystkich, i jeżeli mniej myślę nad obsługą to chyba dobrze.

W pracy pracuję na PC. Jestem grafikiem, przez 2 msc miałem okazję pracować na MiniMacu który parametrami jest daleko w tyle za PC na którym pracuję obecnie.
      TO JEST JAKAŚ PRZEPAŚĆ pomiędzy PC a MACiem w obłudzie, stablinosci, wygodzie itp itd.

• 0wczar1981 Re: Sprzedano milion iPadów 04.05.10, 15:20

Tak ciężko to zrozumieć?

• kretynofil Re: Sprzedano milion iPadów 04.05.10, 16:02
      @0wczar1981:

Witamy kolejnego uposledzonego jabola. Myslisz ze jak trzy razy wyslesz tego samego posta to wyjdzie lepiej?

I nie, nie rzucam tu parametrami technicznymi, tylko mowie ze jesli chcesz porownywac ceny (to nie ja na ten pomysl wpadlem), to porownuj podobne produkty.

Co do odsetka zadowolonych klientow (ktorych rzekomo Apple ma najwiecej) - masz racje piszac ze to jest mit.

No, chyba ze chodzilo Ci o to ze to prawda - ale w takim razie poprosimy konkretne dane.

"Apple to MacOS i AppStore"

AppStore? Czyli co? Aplikacje ktorych nie ma pod inne systemy? Mozesz podac przyklad?

A MacOS to polukrowane BDS obdarte z jego bezpieczenstwa. Dlatego wlasnie Pwn2Own tak latwo sobie z nim radzi.

"TO JEST JAKAŚ PRZEPAŚĆ pomiędzy PC a MACiem w obłudzie, stablinosci, wygodzie itp itd."

Obludzie? Obsluge chyba miales na mysli ;)

Jesli chodzi o stabilnosc - popros pracodawce zeby Ci kupil porzadnego peceta a nie skladaka z tesco to zobaczysz stabilnosc. Albo zainstaluj windows na maku (jak Ci sie uda, bootcamp jest przykladem stabilnosci osx :P).

A reszte sobie wymyslaj dalej ;)

"Ipad moze byc przydatny do kontrolowania np kina domowego, czy do czytania gazet w ogrodku itd."

Do kontrolowania kina domowego? Pilot wazacy prawie kilogram? Brawo.

Do czytania w ogrodku to jest Kindle.

"Jesli kogos stac to polecam, jesli nie to nie...."

A jesli kogos stac tylko nie ma nasrane w glowie?
    • von.g Re: Sprzedano milion iPadów 04.05.10, 17:50
      Haha uwielbiam Twoja obiektywnosci krecik

>To co mnie rozpala (i jak widze, nie tylko mnie) to ciagle powtarzanie do wyrzygu "niusow" o srapple i "madrosci" jaboli...

>Fajnie by bylo wejsc rano na gazete i nie zobaczyc ani slowa o sraple, srajpadzie, srajfonie, sraku...

>To jest medialne kreowanie popytu - beda pie*dolic na technologiach o srajgadzetach az kazdy kupi conajmniej po trzy...

Przed premiera Wieszak7 nie przeszkadzal Ci natlok artykułow o nowym systemie M$. Nawet piales peany jak to szybko win sieben przescignol Linuxa :)

P.S. Jesli koniecznie chcesz odpowiedziec na mojego posta nie musisz instalowac Ubuntu :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka