Dodaj do ulubionych

Test: Motorola Milestone - solidny kamień milow...

15.05.10, 13:13
Panie Łukaszu, wprawdzie "1 gram" ale "165 gramÓW". To zupełnie tak samo jak "1 kilogram" ale "100 kilogramÓW", powinno być łatwo zrozumieć. Czy mówi Pan "100 kilkogram"?
Polecam pierwszy z brzegu słownik języka polskiego, mnie jako pierwszy wyskoczył poniższy link z prawidłową odmianą rzeczownika "gram":
portalwiedzy.onet.pl/140395,,,,gram,haslo.html
Swoją drogą jestem przerażony coraz wyraźniej spadającym poziomem polszczyzny w mediach "Agory". Może to skutek cięcia kosztów, wykształconym autorom tekstów niestety musieliby więcej płacić. Albo zatrudnianiają po znajomości, wtedy kompetencje językowe też nie mają znaczenia.
Obserwuj wątek
    • raffal.1234 Re: Test: Motorola Milestone - solidny kamień mil 15.05.10, 13:14
      P.S. Ciekaw jestem kiedy w mediach Agory zobaczę formę "poszłem" - pewnie już niedługo. Ale przecież "wszyscy tak mówią"...
    • raffal.1234 Re: Test: Motorola Milestone - solidny kamień mil 15.05.10, 13:28
      Im dalej, tym gorzej. Dziwi pisownia "nie mniej" (jako odrębne wyrazy), gdy to wyrażenie użyte jest w roli spójnika. Polecam np. słownik PWN:
      sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2489008
      niemniej ?spójnik przyłączający zdanie lub inne wyrażenie, którego treść jest niezgodna z tym, co można wywnioskować z wcześniejszego kontekstu; też w wyrażeniach: niemniej jednak, niemniej przeto?

• kaaarooll Re: Test: Motorola Milestone - solidny kamień mil 15.05.10, 13:52
      "- Nie zmieniłbym. Jestem uzależniony od "listy zadań" na pulpicie. Póki co Android tego nie umożliwia. A na poważnie "

"Wady są, owszem. Główną Androida jako systemu jest - w moim przekonaniu - jego ograniczoność."

Czy autor tego bzdeta na pewno uzywal Androida? Bo jak to czytam to jakby to byl opis iPhone.

• dziobas123 Re: Test: Motorola Milestone - solidny kamień mil 15.05.10, 14:04
      Artykuł merytorycznie tendencyjny. Pełno ogólników i subiektywnych wrażeń zamiast rzeczowej analizy.
      Z treści można wywnioskować, że telefon ma dobry wyświetlacz, którego "jakość wyświetlania widzi się tuż po włączeniu telefonu" (sic!), schodek, który nie zachwyca, klawiatura, która "okazała się przynajmniej równie wygodna i funkcjonalna co inne".
      Nie wspominając o tym, że autor wyjawił swoją nieznajomość tematu wskazując na to, że system Android okazał się całkiem podobny do iPhone OS, nie widząc przy tym różnic. Autor również przyznał się, że nie potrafi skonfigurować telefonu oraz pobrać potrzebnych mu aplikacji. To wszystko doprowadziło do wniosku, że iPhone jest jednak lepszy, przynajmniej dlatego, że autor z niego korzysta.
      Gratuluję!
    • twilitekid Re: Test: Motorola Milestone - solidny kamień mil 15.05.10, 15:09
      Lista zadań na pulpicie? A autor artykułu zaglądał w ogóle do Marketu? 5 minut szukania i znajdziemy co najmniej kilka darmowych bardzo dobrych aplikacji.
      A oczywiste błędy językowe przemilczę...
    • drugi.nikt Re: Test: Motorola Milestone - solidny kamień mil 15.05.10, 15:20
      @raffal.1234 - a co znaczy ten wyraz: "zatrudnianiają"
      A czy czasem przed "kiedy" nie stawia się jakiegoś znaku?

;)
    • piotrcba Re: Test: Motorola Milestone - solidny kamień mil 15.05.10, 16:26
      ^^^ Złośliwcy z was :P
    • rt43 Re: Test: Motorola Milestone - solidny kamień mil 15.05.10, 17:23
      Telefon w Play dla biznesu??? To chyba żart...
      Zrywane, 'trzeszczące' połączenia i praktycznie brak internetu dyskwalifikuje Play nie tylko jako sieć dla biznesu. Prywatne korzystanie z Play też jest koszmarem.
      • dobredowcipy Re: Test: Motorola Milestone - solidny kamień mil 15.05.10, 18:09
        rt43 napisał:

> Telefon w Play dla biznesu??? To chyba żart...
        W Play każdy ma inną ofertę: w sklepie inna, inna jak się zadzwoni do nich a
        jeszcze inna jak oni zadzwonią do ciebie. A jak powiesz że powiedzieli ci w
        innym miejscu inną ofertę to mówią że tamta jest nieprawdziwa.
    • andrzejkowalewski Re: Test: Motorola Milestone - solidny kamień mil 15.05.10, 17:57
      Telefon dość często się wiesza.
      Aparate fotograficzny to jakaś porażka. Mój HTC Shadow z 2Mpix robił 5x lepsze zdjęcia. Nie a co porównywać z iPhonem.
      Poza tym świetny telefon.
    • qu.qu Re: Test: Motorola Milestone - solidny kamień mil 15.05.10, 18:06
      Inna sprawa, że to nie ziarno tylko szum i warto było by napisać z jakich powodów on powstaje...
    • imagei Re: Test: Motorola Milestone - solidny kamień mil 15.05.10, 18:54
      Inni już skomentowali niedoskonałości językowe więc nie będę się ich czepiał, ale kilka twierdzeń z artykułu wymaga komentarza:

"mobilny pakiet biurowy MS Office" Doprawdy? Na pewno "MS"? :)

"Wady są, owszem. Główną Androida jako systemu jest - w moim przekonaniu - jego ograniczoność." Przyzwyczajony do możliwości pełnej konfiguracji domowego komputera..." A to dziwne bo Android to jeden z najbardziej otwartych i konfigurowalnych systemów operacyjnych. Proponuję spróbowąć 'skonfigurować" sobie iPhone'a. Podmienić można wszystko
    • master4k Re: Test: Motorola Milestone - solidny kamień mil 15.05.10, 20:20
      No z tym przełączaniem netu to żeś Waćpan ale urwał. Providera zmienić a nie na telefon połajać. W mojej N900 przełącza się automatycznie z SIM na najsilniejsze źródło WiFi (zamknięte i otwarte). Telefon mocny (dosłownie www.youtube.com/watch?v=eh2g7AIHdc8&feature=PlayList&p=11DFF4043ADFAC96&playnext_from=PL&playnext=1&index=7) ale chyba poczekam na Nexus Two.
    • raffal.1234 Re: Test: Motorola Milestone - solidny kamień mil 15.05.10, 20:25
      drugi.nikt napisał
      >> @raffal.1234
      >> a co znaczy ten wyraz: "zatrudnianiają"
      >> A czy czasem przed "kiedy" nie stawia się
      >> jakiegoś znaku?
      Uwagi uzasadnionie - z tą różnicą, że ja nie jestem dziennikarzem. Gdybym pisał tekst do oficjalnej publikacji (a nie szybki komentarz mający odzwierciedlić moją irytację) na pewno przeczytałbym go kilkukrotnie. Pewnie poprosiłbym też kolegę o rzucenie okiem - szczególnie jeśli wiedziałbym, że mam problemy z polszczyzną (jeśli mimo tych problemów po znajomości zatrudniono by mnie na dziennikarza).
      Swoją drogą wiedza merytoryczna autora też nie powala - przerażony nisko ocenionym Androidem poszperałaem dziś trochę w sieci (ja na razie trwam przy Windows Mobile) i... okazało się, że tekst zawiera wiele nieścisłości.
    • create Re: Test: Motorola Milestone - solidny kamień mil 15.05.10, 21:04
      Lista zadań jest i do zintegrowana z google taskami - można robić sychronizację Android jest najbardziej intuicyjnym i otwartym systemem na telefony na dzień dzisiejszy
    • robur.zabojca.kur Re: Test: Motorola Milestone - solidny kamień mil 15.05.10, 22:11
      O dziwo, wszystkim zawiaduje procesor ARM Cortex A8 550 MHz. Biorąc pod uwagę, że podobne sprzęty działają na procesorach przynajmniej o 50% szybszych, wydajność Milestone`a wydaje się naprawdę porządna.

Szybszych nie znaczy mocniejszych. Proponuję zapoznać się ze szczegółami procesorów architektury ARM i dowiedzieć dlaczego A8 taktowany 550MHz jest szybszy od snapdragona 1000MHz.
    • mc-matt Re: Test: Motorola Milestone - solidny kamień mil 16.05.10, 11:14
      Tak jak pisze robur.zabojca - to że procesor jest nominalnie wyżej taktowany, nie oznacza że jest lepszy. To tyczy się procesorów we wszystkich klasach urządzeń (np. w netbookach Atom 1,66 mhz jest słabszy od procesoró ULV 1,2 mhz...) Rozumiem że przeciętna szara masa konsumentów ma prawo o tym nie wiedzieć (i analogicznie oceniać np. aparaty fotograficzne przez pryzmat ilości megapikseli i wielkości zoomu:D), ale żeby redaktor Gazety... Przed napisaniem artykułu proszę się nieco dokształcić, albo gotowy tekst dać do moderacji komuś kto się zna na rzeczy;P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka