nexttt 01.06.10, 16:56 … czyli wrażenia użytkowników Neostrady :) Warto nie warto i dlaczego zakładać sobie neo (nie wchodząc jakoś głęboko w porównywanie poszczególnych ofert? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lambert77 Re: Neostrada w ogólnym ujęciu 02.06.10, 07:38 Może dlatego, że działa :) Mam neo 4 lata i na razie poza pewnymi hmmm problemami z błękitną linią tudzież monterami na samym początku to nie miałem z nią problemów. Może przez te 4 lata ze 3 razy zaliczyła padnięcie z czego 1 raz był ogólnokrajowy i 1 raz z winy mojego kompa. Ten jeden raz najbardziej wk.rwiający był winą ich serwera. Da się żyć :) Chociaż sąsiad z klatki ma netie i też nie narzeka Odpowiedz Link Zgłoś
nexttt Re: Neostrada w ogólnym ujęciu 02.06.10, 22:52 Netia to chyba taka Neostrada? Z tego co się orientuje to korzystają z łączy TP, więc chyba dlatego nie ma na co narzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
marex59 Re: Neostrada w ogólnym ujęciu 03.06.10, 21:30 Miałem neostradę prawie pięć lat i działała bez problemu.Nawet prawie nie używałem błekitnej linii bo nie było takiej potrzeby.W sumie przez ten okres może ze trzy , cztery razy parę godzin nie działała z ich winy.Generalnie chwalę ją osobiście za niezawodność.Jednak zrezygnowałem z niej na rzecz mojej kablówki tylko i wyłącznie na cenę która nie była konkurencyjna do tego co teraz mam. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Neostrada w ogólnym ujęciu 04.06.10, 14:01 > Miałem neostradę prawie pięć lat Ja też. > prawie nie używałem błekitnej linii bo nie było takiej potrzeby. A ja tylko 50 razy, byłoby więcej ale mi się nie chciało, bo i tak debile nic nie naprawiają, a jedynie budzą rano. Liczba awarii rekordowa, przez 1,5 roku/5 przeciążenia 1-10 KB/s na neo 1 Mbps. Oczywiście dodatkowo trzaski w telefonie (filtry OK, itd.), że czasem ciężko się było dogadać. > sumie przez ten okres może ze trzy , cztery razy parę godzin nie U mnie też, ale co z tego skoro wtedy kiedy działała to też 1,5 roku była bezużyteczna. >Generalnie chwalę ją osobiście za niezawodność. >Jednak zrezygnowałem z niej ... tylko i wyłącznie na cenę Nie chwalę tego syfu za nic, a w szczególności za potworne ceny i oszukiwanie stałych klientów (niższe ceny tylko dla nowych), wyczekiwanie do czasu aż muszę podpisać umowę i potem 1 miesiąc po ceny dużo niższe i to zawsze (czyli celowa robota). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Re: Neostrada w ogólnym ujęciu IP: *.ar.wroc.pl 15.06.10, 19:46 No niestety cenami to nie grzeszą a raczej dopbijaą klientow i to w dodtaku stałych. A niezawdosność... tu też jest sprawa dyskusji, bo za taką cenę!!!!! to nie powinno się nic dziać Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-na-drzewie Re: Neostrada w ogólnym ujęciu 15.06.10, 13:34 mialem neo 6 lat, od poczatku jej istnenia, zero troski o klienta, zero docenienia, i jak keidy chcialem przedluzyc kolejny raz umowe to lepsza oferte dostal NOWY klient niz ja, to byl gwozdz do trumny, a ze bylo uwolnienie linii tepsy wtedy to podziekowalem, nie polecam TP, za monopol, za podejscie, za slabe uslugi, jesli tylko mozna to alternatywni dostawcy Odpowiedz Link Zgłoś
ugugu1x Re: Neostrada w ogólnym ujęciu 05.06.10, 11:47 Jeśli chodzi o neostradę w kontekście zwykłego domowego użytkowania to w miarę dobrze to wygląda. Chociaż gracze mogą być niezadowoleni, bo często są problemy z "latency" w grach sieciowych. Odpowiedz Link Zgłoś
nexttt Re: Neostrada w ogólnym ujęciu 07.06.10, 17:03 @ marex59 z tego co się orientuje to TP również ma w swojej ofercie pakiety telewizyjne, można wziąć neo z TV za coś koło 85zł, więc chyba całkiem korzystnie wychodzi. …. i trochę zaprzecza stwierdzeniu Monahu, dotyczącemu cen w TP . a o co chodzi z tymi problemami "latency„? Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Neostrada w ogólnym ujęciu 08.06.10, 13:32 Pisałem o 5-ciu latach! Rozsądne oferty w TP są krótko, bodajże od 1,5 mies. Jeszcze 9 mies. temu miałeś 1 Mb/s za 72/miesiąc! A teraz śr.tyle wyjdzie za 10. Odpowiedz Link Zgłoś
marex59 Re: Neostrada w ogólnym ujęciu 08.06.10, 15:50 Najgorzej mnie wkurza to że tepsa ma w d.pie starych klientów i te oferty dla nich są kiepskie ,dla nowych są o wiele lepsze.Ja dlatego z nich zrezygnowałem bo kablówkę i neta 6 mega mam za niecałe 110 zł.Oni mi za to samo proponowali za ponad 60 zł więcej.Ale jak już wspomniano wcześniej te oferty zmieniają się co jakiś czas i być może znajdziesz coś ciekawego dla siebie.Pod wzgledem jakości neo nie mam nic do zarzucenia. Odpowiedz Link Zgłoś
agniesia454 Re: Neostrada w ogólnym ujęciu 09.06.10, 15:14 rzeczywiście widać patrząc na początek 2010 roku że, TP dynamicznie ruszyła z działaniami, ciągle coś wprowadzając, jakieś nowe oferty, promocje na neo itp. Ciekawe tylko skąd to wynikało? A co do starych klientów, to te ostatnie promocje również do nich były skierowane, nie ograniczali się tylko do nowych użytkowników, przecież. Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-na-drzewie Re: Neostrada w ogólnym ujęciu 15.06.10, 13:38 agniesia454 napisała: > > A co do starych klientów, to te ostatnie promocje również do nich były > skierowane, nie ograniczali się tylko do nowych użytkowników, przecież. > > jemu chodzi o to ze dla klienta przedluzajacego umowe nawet juz kilkakrotnie powinny byc lepsze oferty, wieksze znizki, sznaowac powinno sie takie osoby, a w tp nie ma poszanowania dla wiernego klienta !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-na-drzewie Re: Neostrada w ogólnym ujęciu 15.06.10, 13:46 agniesia454 napisała: > rzeczywiście widać patrząc na początek 2010 roku że, > TP dynamicznie ruszyła z działaniami, ciągle coś wprowadzając, > jakieś nowe oferty, promocje na neo itp. > > Ciekawe tylko skąd to wynikało? > ta ostatnia promocja na 6,12,20Mb to z NAKAZU UKE, nie z uprzejmosci, ani z dobroci, dostali nakaz na obnizenie kosztow uzytkowania linii, i musieli wprowadzic niemal 25% znizki, ta sama znizka obejmie tez dialog czy netie na liniach TP mysle ze jeszcze a wakacjach, wiec to nie tylko bonus u tp, ale u kazdego Odpowiedz Link Zgłoś
agniesia454 Re: Neostrada w ogólnym ujęciu 15.06.10, 16:53 mi się wydaje że raczej wynik rozmów i zawartego kompromisu między TP a UKE. Sądzę że obydwu stroną zależało na obniżeniu stawek Neostrady. TP mimo swoje monopolistycznej pozycji na rynku, wydaje mi się że chce być postrzegana jako korzystny dostawca internetu z konkurencyjną ofertą na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Re: Neostrada w ogólnym ujęciu IP: *.ar.wroc.pl 15.06.10, 20:34 Jak dla mnnie to chyba tylko chce...;/ Bo im coś nie wychodzi. Żanych nowych ofert dla stałych klientów. Kuszą tylko potencjalnych klientów nowymi promocjami (z giwazdką na dole, że przez pierwsze 3 miesiące), które niestety nie są za dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajosz Re: Neostrada w ogólnym ujęciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.10, 22:38 Usługi internetowe TP.SA, czyli Neostrada (z której niestety jestem zmuszony sam korzystać) istnieją tylko dlatego, że w małych miejscowościach i wsiach po prostu nie ma alternatywy. Powtórzę: Usługi internetowe TP.SA istnieją tylko dlatego, że w małych miejscowościach i wsiach po prostu nie ma alternatywy. Gdyby nie powyższe, to pies z kulawą nogą, co najwyżej by to olał. Odpowiedz Link Zgłoś
agniesia454 Re: Neostrada w ogólnym ujęciu 18.06.10, 17:29 no właśnie lojusz. A jak wyglądałaby sytuacja mieszkańców tych terenów, gdyby nie było w ogóle Neostrady. Prawdopodobnie pozbawienie byliby całkowicie możliwości dostępu do sieci, a tak przynajmniej mają taką możliwość. Wiadomo, sporo można mówi się na tpsę, ale tak naprawdę jest całkiem niezłym rozwiązaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Re: Neostrada w ogólnym ujęciu IP: *.ar.wroc.pl 19.06.10, 13:29 Dlatego ja się modle o to, aby "rynek wiejski";] szybko zaczely zdobywac inne firmy typu Dialog. Po pierwsze firma nie jest molochem, po durgie szanują klienta a po trzecie maja dobre promocje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Neostrada w ogólnym ujęciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 16:28 Dialog całkiem nieźle radzi sobie na rynku, choć szczerze mówiąc nie wiem jakie ma plany rozwojowe dotyczące infrastruktury. Tutaj chyba jednak nadal najlepiej radzi sobie tpsa, modernizując czy też kładąc nowe łącza pod Neostradę. Czy Dialog ma w ogóle własne łącza, czy też korzysta na zasadach BSA z łącz TP? Odpowiedz Link Zgłoś