Dodaj do ulubionych

Ubuntu 10.04 czyli Linux dla humanistów

• maciek13ck Re: Ubuntu 10.04 czyli Linux dla humanistów 06.07.10, 02:11
      mistrzu składamy ci hołd...
    • ffamousffatman Re: Ubuntu 10.04 czyli Linux dla humanistów 06.07.10, 03:45
      @maciek13ck:
      Nie składaj hołdów, naucz się obsługi przeglądarki. Zanim zaczniesz wyszukiwać dziwne a trywialne wtycznki.
      "Jeżeli ktoś w prosty sposób doradzi mi jak to rozwiązać to oficjalnie przekonam się do Linuxa" - To nie Linux ma problem a ty.
      • smutas Re: Ubuntu 10.04 czyli Linux dla humanistów 06.07.10, 05:00
        @famous... Nie przesadzaj. Dajesz tylko argumenty Kretowi-Fi, ze linuksiarstwo
        jest b nieprzychylne dla newbies. Co nie znaczy, ze w sferze rzeczowej nie masz
        racji. Problem Macka nie jest Linuksowy tylko Firefoksowy. Windziarstwo mogloby
        chlopakowi rownie dobrze pomoc. O problemie z netem wiemy zdecydowanie za malo...
    • kretynofil Re: Ubuntu 10.04 czyli Linux dla humanistów 06.07.10, 08:48
      @sweterki:

Obaj pie*dolicie jak potluczeni, a problem macka wcale nie jest rozwiazywalny przez "RTFM". Gdyby wystarczylo zajrzec do instrukcji to dawno byscie wyslali linka.

I problem, moim zdaniem, jest jak najbardziej linuksowy. Firefox jest napisany przy uzyciu jednej z "otwartych i darmowych" bibliotek okienkowych, natywnej dla Gnome; jesli zostal zainstalowany pod KDE (tak jak w podanym przeze mnie linku) to dochodzi do tlumaczenia wywolan GTK na QT - i podczas tej translacji moze dojsc do problemow z fontami, jak wskazywaly linki ktore przedstawilem.

I obaj zachowaliscie sie jak typowe zakompleksione buraki w sweterkach - dokladnie potwierdzajac to co pisalem o "przyjaznej spolecznosci linuksa"...
      • smutas Re: Ubuntu 10.04 czyli Linux dla humanistów 06.07.10, 13:45
        @KF - A gdzie ja (jesli rowniez o mnie mowisz) potwierdzilem "przyjaznosc
        spolecznosci linuksa" ? Czy tak jak ty, w wiekszosci postow, nazwalem
        dziecieciem neo czy podobnie?

Moze masz racje z GTK / QT. Ale chyba nie, bo jak sie domyslam Maciek nie jest
        jedynym uzytkownikiem KDE. A w zasadzie mozna powiedziec, ze nie nie jest. W
        swoich postach pisze: "gdyby nie te 2 problemy, to ubuntu byłby (...)". W innym
        miejscu odnosi sie do forum Ubuntu. Jakby mial Kubuntu to chyba by o tym
        wiedzial? :-) Czyli nasz kolega, Maciek, jedzie natywnie w Gnome. A do tego
        takie bledne tlumaczenie musialo by miec miejsce rowniez w Windowsowej wersji
        FF. Oczywiscie moglby ten problem zostac dawno poprawiony ze wzgledu na wieksza
        popularnosc tej wersji FF.

Z innych Mackowych postow wynika, ze najnormalniej w swiecie nie podoba mu sie
        funkcja zoom - bo rozciaga obrazki... Nie mowi nic o fontach systemowych. FF aje
        mozliwosc powiekszenia tylko tekstu - i te droge powinien Maciek sprobowac.

cheers
    • maciek13ck Re: Ubuntu 10.04 czyli Linux dla humanistów 06.07.10, 14:00
      @ffamousffatman
      "Z innych Mackowych postow wynika, ze najnormalniej w swiecie nie podoba mu sie
      funkcja zoom - bo rozciaga obrazki..."

człowieku...weź już skończ

"FF daje
      mozliwosc powiekszenia tylko tekstu"

jak na takiego speca to dajesz jedynie rozwiązanie zastępcze, na które wpadłem bardzo szybko. Słowo klucz w zdaniu poprzednim - ZASTĘPCZE.

"To nie Linux ma problem a ty."

jednak raczej linux i jego chcąca być hermetyczną i elitarną społeczność. a czemu? przez właśnie takie pseudo-pryncypialne wypowiedzi.
      • smutas Re: Ubuntu 10.04 czyli Linux dla humanistów 06.07.10, 21:12
        @Macius
    • maciek13ck Re: Ubuntu 10.04 czyli Linux dla humanistów 06.07.10, 14:13
      dobra "sweterki", jak to was pięknie kretynofil spuentował, z mojej strony koniec dyskusji. dzięki tym co chcieli kulturalnie (słowo klucz sweterki>:) pomóc ale oba rozwiązania były gdzie indziej
    • ffamousffatman Re: Ubuntu 10.04 czyli Linux dla humanistów 06.07.10, 14:19
      "problem małych czcionek w Firefoxie? Anybody?
      powiększanie wtyczką nosquint to to samo co zoomowanie, więc pogorszenie jakośći. Jeżeli ktoś w prosty sposób doradzi mi jak to rozwiązać to oficjalnie przekonam się do Linuxa - PONAWIAM PYTANIE"

Jakie KDE? Gdzieś ty, buraku - kretynofilu (po raz kolejny przypominam grzecznie ci, że nie jestem ani toim synkiem ani sweterkiem) - w tym poście KDE widział.

Na każdym, jakimkolwiek, nielinuksowym też, forum zwrócono by maciek13ck-owi uwagę, że nie sprecyzował problemu a przy "powtórzeniu" skasowano. Forum pomocy to forum pomocy, są pewne reguły - pozostaje wykupić wsparcie.
      Sorry, maciek13ck, wtrynisz się między kretynofila a zakąskę, więc się nie dziw, że dostajesz - poszukaj se forum jak chcesz rozwiązać problem (ale najpierw spytaj się google'a - to chyba normalne, ŻE NAJPIERW SZUKASZ, CZY KTO NIE MIAŁ PODOBNEGO PROBLEMU I GO NIE ROWZIĄZAŁ).
    • ffamousffatman Re: Ubuntu 10.04 czyli Linux dla humanistów 06.07.10, 17:10
      @maciek13ck: (2gi post od końca) - pomyliłeś mnie z kimś.
    • furry Re: Ubuntu 10.04 czyli Linux dla humanistów 06.07.10, 21:10
      pięknie jest, pięknie :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka