Dodaj do ulubionych

Czaty itp. ...

16.03.04, 13:52
Witam!
Siedzę sobie teraz chora w domu i chciałam wejść na jakiś czat... Aby zabić
nudę...
Niestety... Weszłam na wp.pl włączyłam czat a tu proszę! W ogóle się nie chce
otworzyć... Widzę tylko ramkę "od czata" i prostokącik w górnym lewym rogu a
w nim narysowany: niebieski trójkąt, czerwony kwadrat i zielone kółko! I tak
jest przy włączeniu każdego... CO TO JEST??? Czy już nigdy nie będzie dział
żaden czat???
Proszę o pomoc, jak mogę temu zaradzić? Czy tu się obejdzie bez zmiany
komputera? Dodam, że coś takiego miało miejsce ponad rok temu, kiedy miałam
stary komputer, kupiłam nowy, działały czaty do czasu! Mam stałe łącze, ale u
sąsiadów wszystko jest Ok, czyli co się dzieje???
Pozdrawiam i dziękuje z góry!

Julita
Obserwuj wątek
    • Gość: piecyk gazowy Re: Czaty itp. ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.04, 14:14
      Szanowna Pani Julito,

Najwyraźniej w Pani systemie brakuje komponentu Java. Należy go pobrać i
      zainstalować, np. stąd: pliki.republika.pl/tool/msjavx86.exe

Pozdrawiam,

piecyk gazowy

;-)))
      • julita_kowalska Re: Czaty itp. ... 16.03.04, 18:23
        Dzięki Piecyk Gazowy :))) Już się ściągneło 42% Mam nadzieje, że to pomoże...
        Pozdrawiam!
      • julita_kowalska Re: Czaty itp. ... 16.03.04, 18:33
        Oho... sciageło się, zainstalowałam to, ale czat nadal nie działa... :((( To
        chyba nie jest ten powód... :((((((
    • julita_kowalska Re: Czaty itp. ... 16.03.04, 18:39
      Ojj przepraszam... :)
      Owszem - ściągneło się, ale mam za stare wydanie systemu operacyjnego i nie mam
      Service Pack... No tak... Musze sobie sciagnac nowsza wersje??? A nie ma
      jakiegoś mniej wymagajacego komponentu Java ?? :>
      • Gość: piecyk gazowy Re: Czaty itp. ... IP: *.visp.energis.pl 16.03.04, 19:25
        Service Pack??? Dziwne! Jaki masz system?
        • Gość: julita_kowalska Re: Czaty itp. ... IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 16.03.04, 19:29
          Mam Windows 2000 - o to pytasz, tak :D:D
          • Gość: piecyk gazowy Re: Czaty itp. ... IP: *.visp.energis.pl 16.03.04, 19:40
            I co, Java się nie instaluje? (Nie mam za wiele do czynienia z Windows 2000).
            Krzyczy o Service Packa?

Tu masz SP 4. Nie wiem jaką masz wersję językową Windowsa... Podam oba SP.

Polska wersja:
            download.microsoft.com/download/a/3/2/a32416d3-941d-424a-9310-21951f74216f/w2ksp4_pl.exe

Angielska wersja:
            download.microsoft.com/download/E/6/A/E6A04295-D2A8-40D0-A0C5-241BFECD095E/W2KSP4_EN.EXE
            • Gość: julita_kowalska Re: Czaty itp. ... IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 16.03.04, 19:52
              Dzięki... Mam angielska wersje. Ale to sie bedzie ściągało ponad 20 godzin!
              <wow> :0
              • Gość: piecyk gazowy Re: Czaty itp. ... IP: *.visp.energis.pl 16.03.04, 19:59
                To jest 130 MB. Live is brutal... :-) Choć myślę, że to będzie trochę krócej.
                :-)
                • Gość: piecyk gazowy Errata ;-) IP: *.visp.energis.pl 16.03.04, 20:00
                  Miało być LiFe is brutal... :-)
                  • Gość: julita Re: Errata ;-) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 16.03.04, 20:04
                  • Gość: julita_kowalska Re: Errata ;-) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 16.03.04, 20:07
                    Masz racje- life is brutal... :[
                    I także masz racje z czasem: to się będzie ściągało dokładnie 17h 2min. Mogę
                    przerwać w trakcie a np. jutro znów zacząć, ale nie od początku?!?!?!?!
                    • Gość: piecyk gazowy Re: Errata ;-) IP: *.visp.energis.pl 16.03.04, 20:14
                      Możesz, ale dla pełniej kontroli takiego procesu lepiej pobierać to jakimś
                      download managerem, np. GetRight, albo Go!Zilla. Wtedy przerywasz i wznawiasz
                      ściąganie kiedy chcesz, masz pełną kontrolę. Sam IE może Ci pobierać np. jutro
                      znów od początku.

Tu są tego typu programy: tpnet.tucows.com/manager95_default.html

Wybierz coś sobie i zainstaluj. Nie jestem w stanie polecić czegoś konkretnego,
                      bo nie korzystam z takich programów. Najlepiej bierz to co freeware albo GPL.

Pozdrawiam! :-)
                      • Gość: b00g13 Re: Errata ;-) IP: *.net / *.pl 16.03.04, 20:21
                        jest też możliwość instalacji przez net, zostawić komputer na noc włączony i po
                        robocie - do rana wszystko sam załatwi
                        • Gość: julita_kowalska Re: Errata ;-) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 17.03.04, 11:42
                          Hehe- też brałam to pod uwage- zostawić komputer właczony na całą noc... Ale
                          stwierdziłam, że ja chyba nie wytrzymam... Śpie w pokoju gdzie on stoi:))
                          Pozdrawiam i zaraz zaczne to instalować :)

PS Ale i tak pewnie bede zadawała jeszcze tysiące pytań... :/

;-)
                          • Gość: julita_kowalska Re: Errata ;-) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 17.03.04, 11:54
                            Nie mam pojecia co mam ściągnąć z tej strony, którą mi podałeś Piecyk Gazowy
                            :(((

P O M O C Y
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka