Dodaj do ulubionych

Koalicja operatorów internetowych walczy z TP SA

• Gość: yankee Re: Koalicja operatorów internetowych walczy z TP IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.04, 10:50
      Zadowoleni z sytuacji na rynku usług internetowych mają potężne klapki na
      oczach albo są skończonymi debilami. Obawiam się, że ci drudzy stanowią
      większość. Wkurza mnie, gdy jakiś nowobogacki cham chwali obecną sytuację, bo
      przecież jego stać na dostęp do netu, a plebs niech nie zajmuje się pierdołami,
      tylko zapieprza i płaci podatki na utrzymanie tego złodziejskiego państwa.
      Chwała całej rzeszy niezależnych operatorów za to, że w tak skrajnie
      niekorzystnych warunkach jeszcze istnieją i mają wolę walki. Na razie to walka
      z wiatrakami, ale coś trzeba robić. Telekomunę stać na to, żeby opłacić
      odpowiednich ludzi ( czytaj: skorumpowanych złodziejopolityków) zajmujących
      wysokie stanowiska państwowe, którzy piszą ustawy i wydają rozporządzenia na
      zlecenie. Mam nadzieję, że Polacy będą o tym pamiętać przed następnymi wyborami
      i wyeliminują wszystkich przekrętasów. Ktoś pytał o personalia osób
      odpowiedzialnych za superprywatyzację tepsy. Przecież powszechnie wiadomo, że
      ministrem skarbu był wtedy wąsacz a rządy sprawowała koalicja aws-uw. Ale capo
      di tutti cappi don leszek M. całuje po butach doktora K. jeszcze gorliwiej niż
      robił to Jerzy B.
      Jeżeli chodzi o akcję operatorów, popieram ją. Ale chyba bardziej skuteczne
      byłoby umieszczanie tekstów budujących świadomość użytkowników na głównych
      stronach zarządzanych przez nich portali/serwisów. Mogłyby to być stałe kolumny
      opisujące chorą sytuację w tym temacie na naszym rynku i ewentualne zestawienie
      cen u nas i w normalnych krajach. Nie mogą to być jednak maleńkie linki, ale
      pełny opis na stronie głównej. Obywatele powinni wiedzieć, że są okradani.
      Pozdrawiam
    • Gość: Cytat Re: Koalicja operatorów internetowych walczy z TP IP: *.psi.ch 22.03.04, 11:25
      No to kto w koncu jest monopolista ??? Tepsa czy Niezalezne zrzeszenie
      providerow ??? Nie wiem jak to jest ale niech mi ktos powie ktory provider w
      polsce da mi dostep do internetu ze stala cena niezaleznie od lokalizacji
      geograficznej na terenie calego kraju i dodatkowo mozliwosc postawienia
      pelnowartosciowego serwera (mowie niestety o SDI a nie neo).
      A co do oplat na wszelki mozliwy sposob zapraszam do Szwajcarii. W tym kraju za
      probe odciecia czesci internetu dla wybranych providerow glowy by moze nie
      polecialy bo pytanie czy oplaty za dostep do sieci nomen omen tepsy sa na tyle
      duze ze przewyzszaja wplywy z reklam? No nie wiem. A polska to przeciez bogaty
      kraj. Np film DVD kosztujacy w polsce 200 PLN kosztuje 30USD w stanach hie. No
      to skoro firmy tak dra skore z klientow to stac je na oplaty dla tepsy nie.
      Proste jak budowa cepa. W polsce jak sklep chce zarobic to podnosi cene
      produktu na zachodzi robi promocje i sprzedaje wiecej. I kto jest pogatszy? ...
    • Gość: Vox Mortis Re: Koalicja operatorów internetowych walczy z TP IP: *.nbp.pl 22.03.04, 12:04
      Czyli wszystko zgodnie ze starym hasłem reklamowym tp sa "Telekompromitacja
      Polska - to ludzka rzecz okradać". Mam nadzieję, że akcja zablokowania dostępu
      z tpnet zostanie przprowadzona - jak najszybciej i na jak największą skalę.
      Choć jak widać już dziś tpsa kreuje się na obrońców interesu konsumentów
      (patrzy wypowiedź pani (niedo)rzecznik prasowy).
    • Gość: qq Re: Koalicja operatorów internetowych walczy z TP IP: 212.157.248.* 22.03.04, 12:11
      nie zarzadzaja Francuzi
    • Gość: Roman Nowaczyk Re: Koalicja operatorów internetowych walczy z TP IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.04, 13:18
      Nareszcie !!!!

Ktoś musi się zająć tymi dziwnymi praktykami "tepsi". Onni rzeczywiście
      wykorzystują swoją pozycję i stosują właściwie praktyki monopolistyczne, nawet
      w stosunku do klienta. Przykładem jest brak możliwości udowodnienia, że numery
      według bilingu są rzeczywiście wybierane czy poprostu jakoś w tym ich bałaganie
      dopisane. Moja centrala miała masę awarii i przychodZiły rachunki bardzo
      zróżnicowanez numerami, których nie znam. Łacząc się personalnie z pewnym panem
      na tzw. "BŁĘKITNEJ LINII" (nazwisko zapisałem) oficjalnie stwierdził , że
      klient nie ma możliwości udowodnienia błędnego naliczania!!!! Czy to nie są
      praktyki monopolistyczne ??????? pytanie pozostawiam bez odpowiedzi.

Poza tym oficjalnie poinformował mnie, że rozmowy na B.L. są nagrywane, czy nie
      może nikt sprawdzić ich działalności a może nawet naciągactwa (nie posądzam co
      prawda o to, bo nie mam takiej możliwości, tylko przypuszczam)np. Urząd
      Antymonopolowy, NIK , ABW, itp. Czy może nie chcą? Przecież nieopisanym źrudłem
      informacji mogą być nagrywane przez nich rozmowy !!!!!!!!

Życzę powodzenia niezależnym operatorom, może będą dbać o klienta i pozwolą na
      dostęp do wiedzy (internet) a tym samym ułatwią drogę postępu zdolnym ludziom a
      tym samym Polsce. Wiedza to przecież potęga i przyszłość Polski !

Z wyrazami szacunku
      Roman
    • Gość: okradany obywatel Re: Koalicja operatorów internetowych walczy z TP IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 22.03.04, 14:38
      Tepsa to złodziejska firma, okrada ludzi z błogosławieństwem rządzących,
      niezależnie od koloru, bo wszystkich ma w kieszeni doktór JK
    • Gość: Tom() Re: Koalicja operatorów internetowych walczy z TP IP: *.prokom.pl 22.03.04, 15:00
      Zmusić TPSA do stosowania zasady wzajemmności ! Niezależni operatorzzy mają
      rację.
    • Gość: iwona Re: Koalicja operatorów internetowych walczy z TP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.04, 15:01
      Ja mam neostradę i dwa dni bez netu i to w weekand to katastrofa ale jeżeli cos
      to pomoże to wytrzymam :)) już i tak muszę się męczyć żeby wejść do
      www.kurnik.pl z powodu "gangsterstwa" tepsy
      pozdrowienia
    • Gość: stanislai Re: Koalicja operatorów internetowych walczy z TP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.04, 16:33
      NIE! TYM ZAŻĄDZAJĄ URZĘDNICY PAŃSTWOWI !!!
      rozwiązaniem jest wyłącznie prywatyzacja i konkurencja!
    • inaww Re: Koalicja operatorów internetowych walczy z TP 22.03.04, 17:45
      Udało się tej pani wygłosić jedno sensowne zdanie:
      INTERES KLIENTA JEST NAJWAŻNIEJSZY!
      Teraz jeszcze trzeba z tego stwierdzenia wyciągnąć wnioski, czyli nie zawyżać
      cen - właśnie w interesie klienta!
    • Gość: fd Metody samoobrony pretensje do rzadu-blokuja drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.04, 21:42
    • Gość: mazii Re: Koalicja operatorów internetowych walczy z TP IP: *.strzelce-krajenskie.sdi.tpnet.pl 22.03.04, 23:44
      Hmm .. Pani rzecznik prasowy TP sa mowi : "Wierzymy, że operatorzy uznają, że
      interes klienta jest najważniejszy - skomentowała te pomysły rzecznik TP SA. -
      My przynajmniej tak uważamy ..." - Hmm .. ja mam lacze z tpsa. I place za SDI
      130 zl za miesiac. Na Neo nie ma co sie przerzucac jak na razie bo niewiem czy
      po uplywie umowy nie bede rezygnowal z uslug TPSA. ALe niech mi Pani Barbara
      Górska - tenze rzecznik prasowy TPSA powie w ktorym miejscu ta firma dba o moj
      interes ? Prosze porownac ceny (sorry za reklame) Ale np. AirNet bierze od
      uzytkownika lacza o przepustowosci 128kb/s - 69 zl za miesiac (Z Vat) ja place
      za takie samo lacze 130 zl. Wiec gdzie tu jest dobro klienta ? Kiedys TPSA jakos
      jedyna firma na Polskim rynku mogla ograbiac kieszen klienta, gdyz nie miala
      konkurencji. Teraz .. hmm .. sami wiemy jak jest .. jest kilka firm dajacych
      dostep do internetu, za duzo mniejsze pieniadze. Prawde mowiac zaluje ze wogule
      podpisywalem umowe z TPsa jak na razie musze w tym siedziec o za rozwiazanie
      umowy przed czasem jest kkara w wys. jak sie nie myle okolo 180 zl. Wiec ja sie
      jeszcze przemecze do wrzesnia. Jezeli TPSA nie obnizy oplat za dostep do
      internetu ... to MY od was odejdziemy. ZOstaniecie sobie sami z waszym internetem.
      A ten protest jets jak najbardziej na miejscu. ALe nie dawajcie tylko na
      weekendy blokady na glowne portale. Dajcie je na np. 31 dni, i moim zdaniem
      szybko sie sytuacja zmieni. BO pewnie nie jeden uzytkownik podpisze umowe z inna
      firma majaca w ofercie lacza internetowe, i rozwiaze umowe z TPSA .Ale za to
      bedzie mial dostep do internetu wszedzie, na wszystkich portalach, no chyba ze
      nasza "Telekomuna" obnizy rachunki za korzystanie z internetu.Ale zobaczymy jak
      bedzie.
      Pozdro: mazii :)
    • Gość: Piotr TP SA IP: 217.98.52.* 23.03.04, 22:35
      TP SA stosuje typowe praktyki monopolistyczne. Klient jest złem koniecznym i
      dla TP SA powinien pozostawiać kasę na liniach teleinformatycznych i
      przypadkiem nie wnosić żadnych pretensji z powodu skandalicznej obsługi przez
      tego giganta monopolu.
    • Gość: Kocisko Ja wiem jak zaatakować TP SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 12:09
      Należy zaatakować nie patyczkując się dyrekcje i zarządy firmy - dla dobra
      publicznego. To rzeczywiście skłoni TP SA do ustępstw, kiedy szefowie zaczną
      się bać, a opinia publiczna pozna prawdę o firmie. Wiem jak to zrobić, mam
      plan. Brakuje mi kilku zdeterminowanych do działania osób, aby legalnie,
      zgodnie z prawem nawiązać dialog TP SA - zbuntowany klient - opinia publiczna.
      Wiem jak to zrobić. Mój tel. kom. to (0) 604 323 390. Zadziała nie zadziała
      spróbować warto. Mój mail to nickocisko@poczta.onet.pl
      • Gość: nieznany Re: Ja wiem jak zaatakować TP SA IP: *.warsoft.pl / 212.244.70.* 24.03.04, 12:16
        oczym pisał autor tego wątku?? bo to takie hamy że usuneli jego treść

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka