Gość: yankee Re: Koalicja operatorów internetowych walczy z TP IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.04, 10:50 Zadowoleni z sytuacji na rynku usług internetowych mają potężne klapki na oczach albo są skończonymi debilami. Obawiam się, że ci drudzy stanowią większość. Wkurza mnie, gdy jakiś nowobogacki cham chwali obecną sytuację, bo przecież jego stać na dostęp do netu, a plebs niech nie zajmuje się pierdołami, tylko zapieprza i płaci podatki na utrzymanie tego złodziejskiego państwa. Chwała całej rzeszy niezależnych operatorów za to, że w tak skrajnie niekorzystnych warunkach jeszcze istnieją i mają wolę walki. Na razie to walka z wiatrakami, ale coś trzeba robić. Telekomunę stać na to, żeby opłacić odpowiednich ludzi ( czytaj: skorumpowanych złodziejopolityków) zajmujących wysokie stanowiska państwowe, którzy piszą ustawy i wydają rozporządzenia na zlecenie. Mam nadzieję, że Polacy będą o tym pamiętać przed następnymi wyborami i wyeliminują wszystkich przekrętasów. Ktoś pytał o personalia osób odpowiedzialnych za superprywatyzację tepsy. Przecież powszechnie wiadomo, że ministrem skarbu był wtedy wąsacz a rządy sprawowała koalicja aws-uw. Ale capo di tutti cappi don leszek M. całuje po butach doktora K. jeszcze gorliwiej niż robił to Jerzy B. Jeżeli chodzi o akcję operatorów, popieram ją. Ale chyba bardziej skuteczne byłoby umieszczanie tekstów budujących świadomość użytkowników na głównych stronach zarządzanych przez nich portali/serwisów. Mogłyby to być stałe kolumny opisujące chorą sytuację w tym temacie na naszym rynku i ewentualne zestawienie cen u nas i w normalnych krajach. Nie mogą to być jednak maleńkie linki, ale pełny opis na stronie głównej. Obywatele powinni wiedzieć, że są okradani. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytat Re: Koalicja operatorów internetowych walczy z TP IP: *.psi.ch 22.03.04, 11:25 No to kto w koncu jest monopolista ??? Tepsa czy Niezalezne zrzeszenie providerow ??? Nie wiem jak to jest ale niech mi ktos powie ktory provider w polsce da mi dostep do internetu ze stala cena niezaleznie od lokalizacji geograficznej na terenie calego kraju i dodatkowo mozliwosc postawienia pelnowartosciowego serwera (mowie niestety o SDI a nie neo). A co do oplat na wszelki mozliwy sposob zapraszam do Szwajcarii. W tym kraju za probe odciecia czesci internetu dla wybranych providerow glowy by moze nie polecialy bo pytanie czy oplaty za dostep do sieci nomen omen tepsy sa na tyle duze ze przewyzszaja wplywy z reklam? No nie wiem. A polska to przeciez bogaty kraj. Np film DVD kosztujacy w polsce 200 PLN kosztuje 30USD w stanach hie. No to skoro firmy tak dra skore z klientow to stac je na oplaty dla tepsy nie. Proste jak budowa cepa. W polsce jak sklep chce zarobic to podnosi cene produktu na zachodzi robi promocje i sprzedaje wiecej. I kto jest pogatszy? ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vox Mortis Re: Koalicja operatorów internetowych walczy z TP IP: *.nbp.pl 22.03.04, 12:04 Czyli wszystko zgodnie ze starym hasłem reklamowym tp sa "Telekompromitacja Polska - to ludzka rzecz okradać". Mam nadzieję, że akcja zablokowania dostępu z tpnet zostanie przprowadzona - jak najszybciej i na jak największą skalę. Choć jak widać już dziś tpsa kreuje się na obrońców interesu konsumentów (patrzy wypowiedź pani (niedo)rzecznik prasowy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: Koalicja operatorów internetowych walczy z TP IP: 212.157.248.* 22.03.04, 12:11 nie zarzadzaja Francuzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Nowaczyk Re: Koalicja operatorów internetowych walczy z TP IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.04, 13:18 Nareszcie !!!! Ktoś musi się zająć tymi dziwnymi praktykami "tepsi". Onni rzeczywiście wykorzystują swoją pozycję i stosują właściwie praktyki monopolistyczne, nawet w stosunku do klienta. Przykładem jest brak możliwości udowodnienia, że numery według bilingu są rzeczywiście wybierane czy poprostu jakoś w tym ich bałaganie dopisane. Moja centrala miała masę awarii i przychodZiły rachunki bardzo zróżnicowanez numerami, których nie znam. Łacząc się personalnie z pewnym panem na tzw. "BŁĘKITNEJ LINII" (nazwisko zapisałem) oficjalnie stwierdził , że klient nie ma możliwości udowodnienia błędnego naliczania!!!! Czy to nie są praktyki monopolistyczne ??????? pytanie pozostawiam bez odpowiedzi. Poza tym oficjalnie poinformował mnie, że rozmowy na B.L. są nagrywane, czy nie może nikt sprawdzić ich działalności a może nawet naciągactwa (nie posądzam co prawda o to, bo nie mam takiej możliwości, tylko przypuszczam)np. Urząd Antymonopolowy, NIK , ABW, itp. Czy może nie chcą? Przecież nieopisanym źrudłem informacji mogą być nagrywane przez nich rozmowy !!!!!!!! Życzę powodzenia niezależnym operatorom, może będą dbać o klienta i pozwolą na dostęp do wiedzy (internet) a tym samym ułatwią drogę postępu zdolnym ludziom a tym samym Polsce. Wiedza to przecież potęga i przyszłość Polski ! Z wyrazami szacunku Roman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okradany obywatel Re: Koalicja operatorów internetowych walczy z TP IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 22.03.04, 14:38 Tepsa to złodziejska firma, okrada ludzi z błogosławieństwem rządzących, niezależnie od koloru, bo wszystkich ma w kieszeni doktór JK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom() Re: Koalicja operatorów internetowych walczy z TP IP: *.prokom.pl 22.03.04, 15:00 Zmusić TPSA do stosowania zasady wzajemmności ! Niezależni operatorzzy mają rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Koalicja operatorów internetowych walczy z TP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.04, 15:01 Ja mam neostradę i dwa dni bez netu i to w weekand to katastrofa ale jeżeli cos to pomoże to wytrzymam :)) już i tak muszę się męczyć żeby wejść do www.kurnik.pl z powodu "gangsterstwa" tepsy pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stanislai Re: Koalicja operatorów internetowych walczy z TP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.04, 16:33 NIE! TYM ZAŻĄDZAJĄ URZĘDNICY PAŃSTWOWI !!! rozwiązaniem jest wyłącznie prywatyzacja i konkurencja! Odpowiedz Link Zgłoś
inaww Re: Koalicja operatorów internetowych walczy z TP 22.03.04, 17:45 Udało się tej pani wygłosić jedno sensowne zdanie: INTERES KLIENTA JEST NAJWAŻNIEJSZY! Teraz jeszcze trzeba z tego stwierdzenia wyciągnąć wnioski, czyli nie zawyżać cen - właśnie w interesie klienta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fd Metody samoobrony pretensje do rzadu-blokuja drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.04, 21:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazii Re: Koalicja operatorów internetowych walczy z TP IP: *.strzelce-krajenskie.sdi.tpnet.pl 22.03.04, 23:44 Hmm .. Pani rzecznik prasowy TP sa mowi : "Wierzymy, że operatorzy uznają, że interes klienta jest najważniejszy - skomentowała te pomysły rzecznik TP SA. - My przynajmniej tak uważamy ..." - Hmm .. ja mam lacze z tpsa. I place za SDI 130 zl za miesiac. Na Neo nie ma co sie przerzucac jak na razie bo niewiem czy po uplywie umowy nie bede rezygnowal z uslug TPSA. ALe niech mi Pani Barbara Górska - tenze rzecznik prasowy TPSA powie w ktorym miejscu ta firma dba o moj interes ? Prosze porownac ceny (sorry za reklame) Ale np. AirNet bierze od uzytkownika lacza o przepustowosci 128kb/s - 69 zl za miesiac (Z Vat) ja place za takie samo lacze 130 zl. Wiec gdzie tu jest dobro klienta ? Kiedys TPSA jakos jedyna firma na Polskim rynku mogla ograbiac kieszen klienta, gdyz nie miala konkurencji. Teraz .. hmm .. sami wiemy jak jest .. jest kilka firm dajacych dostep do internetu, za duzo mniejsze pieniadze. Prawde mowiac zaluje ze wogule podpisywalem umowe z TPsa jak na razie musze w tym siedziec o za rozwiazanie umowy przed czasem jest kkara w wys. jak sie nie myle okolo 180 zl. Wiec ja sie jeszcze przemecze do wrzesnia. Jezeli TPSA nie obnizy oplat za dostep do internetu ... to MY od was odejdziemy. ZOstaniecie sobie sami z waszym internetem. A ten protest jets jak najbardziej na miejscu. ALe nie dawajcie tylko na weekendy blokady na glowne portale. Dajcie je na np. 31 dni, i moim zdaniem szybko sie sytuacja zmieni. BO pewnie nie jeden uzytkownik podpisze umowe z inna firma majaca w ofercie lacza internetowe, i rozwiaze umowe z TPSA .Ale za to bedzie mial dostep do internetu wszedzie, na wszystkich portalach, no chyba ze nasza "Telekomuna" obnizy rachunki za korzystanie z internetu.Ale zobaczymy jak bedzie. Pozdro: mazii :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr TP SA IP: 217.98.52.* 23.03.04, 22:35 TP SA stosuje typowe praktyki monopolistyczne. Klient jest złem koniecznym i dla TP SA powinien pozostawiać kasę na liniach teleinformatycznych i przypadkiem nie wnosić żadnych pretensji z powodu skandalicznej obsługi przez tego giganta monopolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kocisko Ja wiem jak zaatakować TP SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 12:09 Należy zaatakować nie patyczkując się dyrekcje i zarządy firmy - dla dobra publicznego. To rzeczywiście skłoni TP SA do ustępstw, kiedy szefowie zaczną się bać, a opinia publiczna pozna prawdę o firmie. Wiem jak to zrobić, mam plan. Brakuje mi kilku zdeterminowanych do działania osób, aby legalnie, zgodnie z prawem nawiązać dialog TP SA - zbuntowany klient - opinia publiczna. Wiem jak to zrobić. Mój tel. kom. to (0) 604 323 390. Zadziała nie zadziała spróbować warto. Mój mail to nickocisko@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznany Re: Ja wiem jak zaatakować TP SA IP: *.warsoft.pl / 212.244.70.* 24.03.04, 12:16 oczym pisał autor tego wątku?? bo to takie hamy że usuneli jego treść Odpowiedz Link Zgłoś