18.09.10, 22:33
Mam taki oto problem. Znalazlam film ktory mnie interesuje, załączył go użytkownik który ma pewnie więcej tego typu filmów ale niestety nie mogę wejsć na jego profil bo Youtube wyświetla mi info "ten profil nie jest dostępny w twoim kraju" o co chodzi?
Obserwuj wątek
    • yagnik Re: youtube 18.09.10, 22:47
      Dodam ze preferencje jez mam ustawione jako nag i nie mam sprecyzowanego kraju w sensie Polska więc co to za komunikat?
      • Gość: smutas Re: youtube IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.09.10, 00:45
        Youtube filtruje zawartosc po adresie IP. Jesli zawartosc jest przeznaczona wylacznie na teren np. USA to z Polski jej nie zobaczysz. Chyba, ze uzyjesz serwera proxi ze Stanow.
        • yagnik Re: youtube 19.09.10, 12:15
          Ale dlaczego tak się dzieje? Cenzura? Jak to obejść???
          • Gość: smutas Re: youtube IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.09.10, 15:41
            Nie zadna cenzura tylko KASA! Jaki sens ma dostarczanie tresci z np. amerykanskimi reklamami do Polski? Dla reklamodawcy to wywalony pieniadz. Ogranicza sie wiec zasieg by zmniejszyc koszty reklam. Podobnie ma sie sprawa z rejonami DVD i BlueRay. W tym wypadku bardziej chodzi o roznice cen w roznych rejonach swiata i rozne daty premier.

Poszukaj w internecie hasel "proxy, USA, HULU..." itp. W ustawieniach przegladarki znajdziesz miejsce na wpisanie adresu serwera proxy. po tym zabiegu dla wiekszosci stron twoj adres IP bedzie wygladal jakby byl amerykanski.
            Przeczytaj sobie bloga:
            www.kuanhoong.com/2007/12/18/how-to-watch-hulu-shows-outside-of-usa/
            cheers
            • yagnik Re: youtube 19.09.10, 18:22
              Dzięki za linka!

Wiesz co, ja tez do końca tego niestety nie rozumiem, dlaczego jedne strony
              mogę oglądać (z tego samego kraju) a innych nie? Jak to się ma do kasy, a wogóle
              jak się różnicuje, ta stronę obejrzysz a tej nie? Nie... to mi się "nie klei"
              • Gość: smutas Re: youtube IP: *.dsl.bell.ca 20.09.10, 05:34
                <to mi się "nie klei" >

Ce la vie, jak mowia Bulgarzy :-)
                • airjanek82 Re: youtube 28.09.10, 14:41
                  A swoją droga wiecie co się ostatnio dzieje z tym portalem? Rozpada się jakoś dziwnie. www.youtube.com/atrapy
                  • white_mouse Re: youtube 29.09.10, 18:04
                    Rzeczywiście koniec tego portalu zbliża się wielkimi krokami.. :)
                  • Gość: 82zabcia Re: youtube IP: *.static.szczecinek.net.pl 18.07.11, 15:59
                    On się nie rozpada, on się rozwija.
    • Gość: Breanne Re: youtube IP: *.static.ctbctelecom.com.br 31.05.12, 15:38
      Film Kocha, lubi, szanuje (2011) jest super! Polecam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka