Gość: brit IP: *.ipt.aol.com 31.03.04, 17:48 Lubie Merlin. Mieszkam w UK i od czasu do czasu jakies ksiazki od nich kupuje. Probowalem z innych polskich ksiegarni takze cos kupowac, ale nie udawalo mi sie. Ciesze sie, ze Merlinowi idzie dobrze :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lubo www.petlaczasu.pl IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.04.04, 14:08 Witam, bardzo sie ciesze, ze w Polsce handel elektroniczny kwitnie. Ja mam dobre doswiadczenia w kupowaniu ksiazek z Amazon.de, a z polskich ksiegarni z www.petlaczasu.pl . Generalnie duzo czytam i gdyby nie ksiegarnie internetowe, to bylbym odciety od polskich nowosci. pozdrawiam z Niemiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kell Re: www.petlaczasu.pl IP: *.cs.yorku.ca 01.04.04, 23:47 Hmm, dziwne, ze przy takich cenach maja klientow. Czyzby ksiazki byly towarem luksusowym, a wszystkie ksiegarnie przerobili na butiki (w Bydgoszczy juz sie tak czesciowo stalo).. W przeciwienstwie do Amazon, ktory na dzien dobry oferuje ceny z 20-30% znizka i bardzo PRZYSTEPNA darmowa wysylke (np super-saver - bezplatne wyslanie juz za cene 2 hardbackow czy 2ch dvd).. A na Merlin to ani taniej, ani wygodniej (cala przyjemnosc kupowania ksiazek to obejrzenie, przeczytanie kilku stron! a nie klikanie), ani szybciej (zamiast miec ksiazke od razu musze czekac na listonosza)... Dziwny ten Merlin jest .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Witaj w polskich realiach IP: 217.96.95.* 02.04.04, 10:45 gdzie przesylka kurierska kosztuje 30 zeta, i stanowi 50-100% ceny 1 ksiazki u ciebie overnight delivery to koszt 5-10% ksiazki ktora kosztuje 20-30 bucks Odpowiedz Link Zgłoś
kell99 Re: Witaj w polskich realiach 04.04.04, 00:16 wiec imo dziwie sie czy ksiazka to towar luksusowy czy zamkneli ksiegarnie. ja osobiscie wole ksiegarnie, obejrzec, poprzegladac, popytac sie itd. kupowanie na sieci oplaca sie dla znizek (i chyba to napedza ksiegarnie), ale kupowac tylko przez net. dla mnie skonczona glupota. zreszta pomijajac amazon, to zdecydowana wiekszosc ksiegarni netowych to dodatkowy dochod tradycjnej firmy. uwielbiam chodzic do ksiegarni i kupowac ksiazki, akurat tak dlugo jak e-books beda mitem, tak dlugo ksiegarnie netowe nie zastapia tradycyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś