Dodaj do ulubionych

Mam problem z wejściem na nk

03.01.11, 21:47
Witam!

Już od jakieś czasu upieram się z pewnym problemem. Mianowicie nie ładuje mi się strona
naszej-klasy. Co prawda nie odwiedzam tej strony zbyt często, a więc nie był to problem, ale dzisiaj pilnie potrzebuje telefonu
do koleżanki i być może znajdę go na nk. Dlatego też zwracam się do ludzi, którzy może posiadają jakąkolwiek wiedzę na temat tego problemu i sposobu jego rozwiązania. Dodam tylko, że internat dostarczany do mojego mieszkania
jest przez firmę
Dialog.

Z góry dziękuje za pomoc
Pozdrawiam
Karolina
Obserwuj wątek
    • Gość: mufi Re: Mam problem z wejściem na nk IP: *.tktelekom.pl 03.01.11, 23:10
      Próbujesz przez nk.pl/ ?
      • karolina0906 Re: Mam problem z wejściem na nk 03.01.11, 23:24
        Tak... I przeglądarka ciągle ładuje i ładuje, ale w ostateczności nawet po 20 min nic nie zdziałała...
        • Gość: lajosz Re: Mam problem z wejściem na nk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.11, 23:35
          Czasami serwery nk są po prostu przeciążone i tyle.
          Nie ma na to innego rozwiązania jak tylko poczekać aż serwer się "odmuli".

Możliwe też, że masz coś nie tak z przeglądarką lub systemem, czyli np. jakiś wirus lub inne dziadostwo próbuje przeszkadzać w połączeniu.

Możesz też spróbować skorzystać z innej przeglądarki (polecam Firefox-a) .

Możesz wreszcie spróbować (jeśli łączysz się z netem przez router) odpalić kompa przy pomocy jakiegoś Linuksa Live. Pozwoli to na wyeliminowanie/potwierdzenie ewentualnych wirów lub jakiegoś innego malware.
          • karolina0906 Re: Mam problem z wejściem na nk 04.01.11, 09:25
            Już próbowałam odpalić z dwóch różnych przeglądarek, tj. Google Chrome i Firefox no i bez efektu. Powiem tylko ze w innych miejscach wszystko działa tylko w moim mieszkaniu nie.
            Podejrzewam że to może być jakąs blokada nałożona przez Dialog. Na pewno to nie jest wina serwerów nk
            • Gość: lajosz Re: Mam problem z wejściem na nk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 17:01
              karolina0906 napisała:
              ........ w innych miejscach wszystko działa tylko w moim mieszkaniu nie.

Czy powyższe oznacza, że masz laptopa i łączysz się bezprzewodowo przez router WiFi lub w ogóle przez router ?
              Jeśli tak, to całkiem możliwe, że coś nie tak jest w ustawieniach routera i blokuje on wejście na NK.
              Jeśli nie, to nie widzę powodu dla którego Dialog miałby blokować NK.
              Poza tym spróbuj tak jak napisałem w poprzednim poście, czyli odpal kompa z jakiegoś Live Linuksa (np. Ubuntu).
              Jeśli pod Linuksem problem będzie występował nadal, to albo coś nie tak z ustawieniami routera (jeśli go masz oczywiście), albo rzeczywiście Dialog specjalnie dla Ciebie blokuje NK, co oczywiście brzmi idiotycznie bo niby dlaczego mieliby to robić.
              Jeśli jednak pod Linuksem wszystko OK, to NA PEWNO masz zainfekowanego Windowsa i/lub przeglądarki.
    • Gość: o w morde Re: Mam problem z wejściem na nk IP: *.c194.msk.pl 05.01.11, 05:16
      a jak to klikniesz ? ---> 195.93.178.6

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka