michux 27.01.11, 01:59 Warto zaznaczyć, że do testów mobilnej wersji można również zapisywać się na stronie po polsku: filmaster.pl/mobile a sam serwis dla Polaków dostępny jest pod adresem filmaster.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dolorata Re: Filmaster, szkoła polska 27.01.11, 11:47 Zmarnowane publiczne pieniądze - co w tym portalu jest inowacyjnego? Odpowiedz Link Zgłoś
michux Re: Filmaster, szkoła polska 27.01.11, 12:44 @dolorata odnośnie innowacyjności: - Filmaster to pierwszy serwis na świecie, który rekomenduje filmy zgodne z twoim gustem w oparciu o twoją fizyczną lokalizację (czyli jak jesteś w centrum W-wy, poleci ci coś w Kinotece lub w Multikinie Złote Tarasy, jeśli w centrum Londynu to w Odean Lescester Sq lub w Empire, etc) - Filmaster udostępnia swój algorytm rekomendacji na licencji AGPLv3 (otwarte źródła, każdy może skorzystać) - dokumentacja i kod tu: filmaster.org/display/DEV/New+recommendation+engine - Filmaster to pierwszy serwis o kinie publikujący na Creative Commons Uznanie Autorstwa (praktycznie artykuły i recenzje publikowane w serwisie są w domenie publicznej) - Filmaster to pierwszy w Polsce (na świecie już jest kilka podobnych) serwis filmowy który udostępnił API dla programistów: blog.filmaster.pl/filmaster-prezentuje-api/ Nie przesądzałbym więc tak od razu z tym brakiem innowacyjności, szczególnie w porównaniu do innych projektów z POIG 8.1 Odpowiedz Link Zgłoś
sprzeniewierzenie Re: Filmaster, szkoła polska 27.01.11, 14:00 @michux ok, rozumiem (chyba), ale co w tym jest innowacyjnego? Odpowiedz Link Zgłoś
michux Re: Filmaster, szkoła polska 27.01.11, 14:19 @sprzeniewierzenie może zdefiniuj innowacyjność w takim razie, żebyśmy wiedzieli o czym mowa. Dla mnie innowacja to wprowadzenie na rynek usługi jakiej na nim nie było, ewentualnie połączenie kilku istniejących usług / technologii / pomysłów w całość która działa. Odpowiedz Link Zgłoś
sprzeniewierzenie Re: Filmaster, szkoła polska 27.01.11, 15:23 @michux mysle, ze ci placa, za te brednie, albo jestes wlascicielem lub stowarzyszonym i robisz tu akcje marketingowa i dlatego nie ma sensu dalej ciagnac tematu - po prostu boje sie, ze mnie w swoim zacietrzewieniu okaleczysz, czego symptomy mozna juz dostrzec a agresywnym 'zebysmy wiedzieli', klasyczne postawienie siebie z wraz z grupa (my) naprzeciw mnie, biednego, samego, niemajacego racji dyskutanta, pa! portalowi zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
goove Re: Filmaster, szkoła polska 27.01.11, 16:37 Tylko ja nie widzę nazwiska autora tekstu? A Filmastera nie polecam. Nie chcę aby dzieci Neo zrobiły z niego to samo co z Wykopem. Odpowiedz Link Zgłoś
milopl666 Re: Filmaster, szkoła polska 27.01.11, 17:22 I dobrze, niech robią...i bardzo fajnie że używaja opensourcowych technologii. Pomysł moze jakis ambitny nie jest, bo takich serwisów o filmach jest sporo, ale z drugiej strony łatwiej zdobyc uzytkowników. Powinni wysłac jakiś pressrelease do TechCrunch, moze by cos o nich coś napisali. Odpowiedz Link Zgłoś
filmfun84 Re: Filmaster, szkoła polska 27.01.11, 18:28 Dziwna ta ekspansja? duza przeeesada przecież po 2 latach od premiery filmaster w polsce ma ledwo ponad 40k userow miesiecznie, takie statsy sa na Adtaily. Jak na tyle czasu od startu to bardzo mierna liczba. dziwne ze pchaja sie z tym na zachod? Odpowiedz Link Zgłoś
michux Re: Filmaster, szkoła polska 28.01.11, 00:33 @sprzeniewierzenie jestem właścicielem Filmastera - myślałem że to jasne - nicka używam od dawien dawna. Nie wiem tylko gdzie widzisz zacietrzewienie. Po prostu stwierdzam fakty. Jeśli się nie zgadzasz chętnie podyskutuje Odpowiedz Link Zgłoś
filmfun84 Re: Filmaster, szkoła polska 28.01.11, 07:50 @michux muszę potwierdzić twoje słowa teraz sobie przypominam widzialem artykul na antywebie o filmasterze pod ktorym 80% ze wszystkich komentarzy bylo twojego autorstwa, wniosek jest prosty: musisz stary troche wyluzowac... Odpowiedz Link Zgłoś
michux Re: Filmaster, szkoła polska 28.01.11, 10:05 @filmfun84 jestem bardzo wyluzowany, serio :) Odpowiedz Link Zgłoś
czarny-wojtekw Filmaster, szkoła polska 20.03.11, 20:35 Parę zaprzyjaźnionych osób gada o swoich ulubionych gustach, gdzie tutaj innowacja? Baza filmów jest malutka, oblecieć można całą w dwa dni. Brak informacji o filmach i z filmami związanych. Portal "chodzi" nieludzko wolno, wyskakują różne błędy. Mało użytkowników, za to 15 moderatorów to stanowczo za dużo. Białe tło zbyt razi w oczy i powoduje, że czarny tekst ciut się rozmywa i męczy oczy. Poza hermetycznym językiem grupki zakumplowanych osób, nie ma w tym portalu nic ciekawego, na pewno nic o filmach. Strony portalu przeskakuje się niewiarygodnie męcząco i długo wybierając "następna" i czekając 30sek. Portal często gubi się w wyszukiwaniu nazwy lub imienia aktora. Nazwy filmów są błędnie pisane: tylko z wielkiej litery w przypadku pierwszego wyrazu, a nie tak, jak nazwy własne powinny być pisane. Podejrzewam, że ten polski portal miał naśladować jakiś zagraniczny twór, ale robi to nieudolnie. Tani serwer [umiejscowiony w południowo-wschodnich Niemczech] powoduje niewiarygodnie długi czas wczytywania się czegokolwiek, "wieszanie się" i multum problemów. Innowacja - to chyba żart? Twórca portalu wraz z gronem kolegów z Warszawy bardzo silnie go reklamuje i wspomina w paru miejscach o upadku Filmweb 'u, od którego powinien się bardzo dużo jeszcze uczyć. Poza dużym gronem moderatorów, paru administratorów i paru współpracowników, czynnie pisze tam stale jakieś 5, 6 osób zaledwie. Odpowiedz Link Zgłoś