Dodaj do ulubionych

Pitaval komputerowy: bomba logiczna w automacie...

27.02.11, 13:27
aha
Obserwuj wątek
    • dexterek011 Re: Pitaval komputerowy: bomba logiczna w automac 27.02.11, 13:35
      nooo....
    • user0001 Pitaval komputerowy: bomba logiczna w automacie... 27.02.11, 13:43
      Jakim cudem taki kod przeszedł przez dział QA?

A może w dziale kontroli jakości nie zatrudniono nikogo kto umiałby czytać kod?
    • pestalocci Re: Pitaval komputerowy: bomba logiczna w automac 27.02.11, 14:13
      Hydraulik, gdy mu się nie zapłaciło tyle ile chciał, potrafił zostawić za obudową wanny zdechłego śledzia. Elektryk w takich sytuacjach wkręcał korki na mokry papier. Murarz zamurowywał w tynku rozgniecione jajko.
      Polak też potrafił.
      Pozdrawiam.
    • dziadybaba Re: Pitaval komputerowy: bomba logiczna w automac 27.02.11, 14:18
      korporacje projektują i produkują pralki, lodówki, telewizory, samochody i wszystko co się da tak, żeby zbyt długo nie działało i żeby klient kupił nowe...albo jeździł do serwisu I co? Poszedł ktoś do więzienia?
    • tommyline Re: Pitaval komputerowy: bomba logiczna w automac 27.02.11, 14:26
      Jego problem polegał na tym, że działał bez wiedzy korporacji.
    • sajgoniarz Re: Pitaval komputerowy: bomba logiczna w automac 27.02.11, 14:43
      Wpadł, np Acery... jakie robią lapki każdy wie, a że psują się aż za często nikt ich nie kupuje, i cierpi na tym korporacja, która chciała zarabiać na psującym się sprzęcie, a tak traci... kasę. Więc może niech wszystkie firmy wezmą się do kupy i bd robić raz a porządnie
    • puch4cz Re: Pitaval komputerowy: bomba logiczna w automac 27.02.11, 15:16
      @sajgoniarz

Acer aspire 1410 - kupilem uzywanego w stanie bardzo dobrym, jak do tej pory nie mialem z nim najmniejszego problemu. Wrecz przeciwnie, jestem z niego bardzo zadowolony.
    • infosraczka Re: Pitaval komputerowy: bomba logiczna w automac 27.02.11, 15:16
      Ale duren - chwalic sie czyms takim. Inna sprawa, ze duza czesc serwisow tak robi gdy sie do nich zanosi komputer..
    • road_66 Re: Pitaval komputerowy: bomba logiczna w automac 27.02.11, 15:48
      "opisał tez swój genialny plan dwojgu współpracowników."

Nie wierzę, że masz maturę.
    • mitoogorkach Re: Pitaval komputerowy: bomba logiczna w automac 27.02.11, 16:57
      @road_66 - eee widzialem gorszych po maturze.
    • kitajec10 Re: Pitaval komputerowy: bomba logiczna w automac 27.02.11, 19:22
      "to popularna w stanach jarmarczna gra w której trzeba jak najszybciej uderzać drewnianym w wychylające się z dziur "krety". " Czym? Drewnianym butem, kijem, kapciem? No czym trzeba uderzac drogi redaktorku?
    • freeman00 Re: Pitaval komputerowy: bomba logiczna w automac 27.02.11, 20:16
      "Według informacji stróżów prawa, Wimberly naprawiając automaty ustawiał w nich następne odliczanie do awarii,..."
      Nie wiedziałem że amerykańscy stróże prawa znają sie na programowaniu
      btw też bym tak zrobił tylk otrochę mądrzej niż ten programista zakichany, ale wtopa pffff
    • kitajec10 Re: Pitaval komputerowy: bomba logiczna w automac 27.02.11, 21:17
      @sajgoniarz

Acer aspire 1410 - kupilem uzywanego w stanie bardzo dobrym, jak do tej pory nie mialem z nim najmniejszego problemu. Wrecz przeciwnie, jestem z niego bardzo zadowolony.

W ciagu niecalego roku padly u mnie 2 Acery...Modeli nie pamietam ale nie bylo to jakies tam najtansze badziewie. Kazdy z tych smieci kosztowal okolo 1000 euro. Nigdy wiecej Acera!
    • cyranocyrano Re: Pitaval komputerowy: bomba logiczna w automac 27.02.11, 21:23
      Tylko 15 lat? Powinni go rozstrzelać od razu!
    • 1_czlowiek Re: Pitaval komputerowy: bomba logiczna w automac 27.02.11, 23:10
      @user0001 - praca działu QA zazwyczaj nie polega na "czytaniu kodu" :P a jeśli w jakiejś firmie tak właśnie jest, to znaczy, że jest to bardzo kiepska firma.
    • piotrprzekota Re: Pitaval komputerowy: bomba logiczna w automac 27.02.11, 23:28
      @user0001
      No Twoje pojęcie o testowaniu softu nie jest pełne. Bardzo rzadko dział QA sprawdza kod (ja się nie spotkałem, chociaż pracowałem w samych dużych firmach międzynarodowych, ale w literaturze dopuszcza się testy biało-skrzynkowe). Bo jakże miałbym sprawdzić kod napisany przez programistę x? Po pierwsze musiałby to zrobić ktoś, kto dobrze programuje (kiepski programista nie dałby sobie rady z OCENĄ poprawności kodu). A tacy ludzie to raczej wolą być programistami niż testerami. Po drugie oprócz umiejętności "czytania kody" musiałby mieć dodatkowy czas na faktyczne testy, ponieważ sama rewizja kodu nie daje odpowiedzi, czy program będzie działał DOBRZE. Czyli tak na dzień dobry 20-30% więcej czasu na testy, którego NIGDY nie ma. No i po trzecie do programistów trzeba mieć zaufanie. Chyba w żadnej firmie nie sprawdza się, czy programista coś kombinuje. No bo to wymusza zarudnienie dodatkowych ludzi do kontroli kodu, co powoduje zwiększenie kosztów, wydłużenie czasu przygotowania produktu no i oczywiście skutecznie niszczy atmosferę pracy, w efekcie czego ludzie nie chcą dla danej firmy pracować.
    • advertum Re: Pitaval komputerowy: bomba logiczna w automac 27.02.11, 23:38
      Chciał za dużo dla siebie :))

-------------
      Naprawiają laptopy zawodowo :-)
    • bothunterspl Re: Pitaval komputerowy: bomba logiczna w automac 28.02.11, 00:44
      Każdy kradnie jak mu wpadnie:

bothunters.pl/2011/02/24/jak-dziala-trojan-zeus-ktory-okradl-konto-bankowe-na-63-tysiace-dolarow/
    • msp1 Re: Pitaval komputerowy: bomba logiczna w automac 28.02.11, 07:31
      Bardzo humanitarna gra, uczy miłości do zwierząt. Nie wiem o co facetowi chodziło.
    • swiadomy-czlowiek Re: Pitaval komputerowy: bomba logiczna w automac 28.02.11, 07:49
      Jaka płata taka praca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka