Dodaj do ulubionych

iPad 2 - Apple prezentuje kolejny model tabletu

• astrolog_wawa Re: iPad 2 - Apple prezentuje kolejny model table 02.03.11, 21:27
      Sądząc po dacie premiery trudno uwierzyć, że nie korzystał z porady innych wizjonerów :-)
    • booree Re: iPad 2 - Apple prezentuje kolejny model table 02.03.11, 21:29
      Nie sam sprzet sie liczy ale caly ekosystem .. a ten jest nie do pobicia.
      Wiekszosc konkurencji wypuszcza tablety.. wypasione w technologie ktora malo kto wie jak wykorzystac i nie sa w stanie kontrolowac zwyklych upadtow na ten sprzet.. poczym porzucaja go i wsadzaja nowy model ktory tez porzuca bo trzeba nowego dac przeciez.

nie specsy sie tu licza ale apple zdobywa wlasnie klienta intuicyjnym podejsciem .. i polskie cwaniakowanie .. probowanie znalezienia taniszego odpowiednika za poldarmo da wam tylko sprzet ktory ma pare cyferek wiecej przy jakiejs funkcji .. tak ale wykorzystac to w pelni?? .. gdy Apple daje jakas nowa funkcjonalnosc poprostu ja przygwozdza.
      A ten magnet cover to poprostu majstersztyk. Genialne nie dosc ze aktywnie uruchamia sprzet to jeszcze sposob montazu i zmieniania sie w podstawke.

iMovie i Garage Band z zyroskopem i iOSem nie ma sobie rownych. z takim tabletem kto chce sie bawic sie plikami?? To ma dzialac i dawc efekt od razu.
      i to dostarcza .. nikt nie kupuje tableta szukajac komputera ale wlasnie intuicyjnego narzedzia .. dodam tylko juz face time i wszystko w temacie.
    • iom Re: iPad 2 - Apple prezentuje kolejny model table 02.03.11, 21:29
      W SP Targówek w weekendy są prezentację appleowskie, na które warto się zjawić.
    • nwrcn Re: iPad 2 - Apple prezentuje kolejny model table 02.03.11, 21:34
      @dakid
      gdyby bylo po polsku pewnie bylo by latwiej, ale mozna i bez :)

moja mama ktora nieduglo skonczy 70 lat, nie zna angielskiego, codziennie uzywa,

albo youtube albo gra w angry birds! czy uklada pasjanse ;)
      nie odciagniesz jej,
    • popijajac_piwo Re: iPad 2 - Apple prezentuje kolejny model table 02.03.11, 21:34
      @dakid1980: "Trzeba mieć kasę i znać angielski."

Wow, ale peniska już nie trzeba mieć?
    • maciek_3000 Re: iPad 2 - Apple prezentuje kolejny model table 02.03.11, 21:35
      hehe Dakidku1980 widzę że Tobie brakuje i jednego i drugiego!! a jakbyś nie uciekał z lekcji to miałbyś i kaskę i znałbyś angola i iPada też
      :\))))))
    • akirat Re: iPad 2 - Apple prezentuje kolejny model table 02.03.11, 21:56
      Odnoszę wrażenie, że niektórzy nie maja pojęcia o czym piszą...
      Apple jest najczęściej krytykowane za to, że podąża za swoimi własnymi wizjami i nie zwracają uwagi na oczekiwania technomaniaków a teraz aluzje, że podglądają konkurencje :)

Apple zaprezentowało swój tablet mimo wielkiej krytyki świata technologicznego, w większości programamów, na większości portalach i forach wiele osób twierdziło, że jest to produkt niepotrzebny i że się nie przyjmie. A jak to wygląda dzisiaj?
      Po roku inni producenci zaczęli produkować tablety... tablety porównywalne do tego rocznego iPada...
      Zaproponowane zmiany są naturalne dla rozwoju produktów firmy z logiem nadgryzionego jabłuszka. To ich własna wizja zmian... analogiczna do rozwoju iPhone.

Co do Retiny... technologicznie już nie raz było tłumaczone, że obecne możliwości podzespołów miały by problemy z obsługa takiej rozdzielczości ekranu w Retinie... i jeszcze trudności były by ze skalowaniem aplikacji.
    • adamus1982 Re: iPad 2 - Apple prezentuje kolejny model table 02.03.11, 22:00
      Ta funkcja wydaje się najlepsza - z całej tej konferencji:

ipadnews.pl/2011/03/02/filmy-gry-prezentacje-z-ipada-na-tv-lub-projektor-to-juz-mozliwe/

• ohimmel Re: iPad 2 - Apple prezentuje kolejny model table 02.03.11, 22:08
      Sprzęt od strony technicznej znakomity. Tu go można obejrzeć w akcji - www.9to5mac.com/54444/ipad-2-first-hands-on-video
    • km1957 Re: iPad 2 - Apple prezentuje kolejny model table 02.03.11, 22:12
      "ma kamere z przodu i z tylu"

Zawsze mowilam, ze mozna i od przodu i od tylu :)
    • kwis.abcdw.pl Re: iPad 2 - Apple prezentuje kolejny model table 02.03.11, 22:40
      Mógłby być jak pierwszy, a i tak bym go kochał w ciemno. Mnie produkty Apple zadziwiają wyglądem. To dzieła sztuki użytkowej. Mam macbooka i bardzo go lubię.
    • remo29 Re: iPad 2 - Apple prezentuje kolejny model table 02.03.11, 22:45
      iPadłem... Ten marketingowy shit miał branie parę lat temu, dziś się opatrzył, osłuchał i nie ma o czym gadać...
      --
      parada karzełków
    • ohimmel Re: iPad 2 - Apple prezentuje kolejny model table 02.03.11, 22:53
      remo29 - faktycznie, komentarz rodem z cyklu "parada karzełków"
    • k_nieitak Re: iPad 2 - Apple prezentuje kolejny model table 02.03.11, 23:34
      6 tematów o IPAD2 na 1 stronie gazeta.pl

czy to nie przesada?
      Płacą wam za to?
    • srolmops Re: iPad 2 - Apple prezentuje kolejny model table 03.03.11, 00:00
      oni nie placa za to :) Oni chca popatrzec jak ludzie tu sie zabijaja ;] ja tez czytam dla zabawy te wszystkie apple lovers i haters ;D Have fun ~!
    • swiadomy-czlowiek Re: iPad 2 - Apple prezentuje kolejny model table 03.03.11, 00:37
      @remo29
      Pokaż nam lepszy sprzęt od ipada. Ale nie tylko pod wzgledem ceby i Mhz, tylko oprogramowania dostepnych aplikacji itd.
    • norbertrabarbar Re: iPad 2 - Apple prezentuje kolejny model table 03.03.11, 00:41
      Jobs twierdzi, że iPad ma 90% rynku tabletów. Może przesadza, ale jego dominacja i tak jest totalna, a co za tym idzie to właśnie Apple wyznacza obecnie standardy takich urządzeń. iPad jest wyśmienicie funkcjonalnym urządzeniem mimo wielu ograniczeń. Przykładem niech będzie wydana ostatnio płyta zespołu Gorillaz - nagrana w 100% na iPadach.

Tablety będą coraz popularniejsze, co niezmiernie mnie cieszy, dlatego z niecierpliwością czekam na propozycje konkurencji.
    • vonbingen Re: iPad 2 - Apple prezentuje kolejny model table 03.03.11, 00:53
      gadżeciarska i seksistowska reklamka (faceci z ogniem w oczach opowiadają o kosmicznej technologii, a mamusia z córeczką co najwyżej wodzą paluszkiem po ekranie tabletu) z panią nauczycielką pokazującą Saturna na osłodę. Nie widzę siebie w roli targetu >:]
    • gresiek Re: iPad 2 - Apple prezentuje kolejny model table 03.03.11, 01:02
      a flasha obsluguje? ;P
    • zonzonel Re: iPad 2 - Apple prezentuje kolejny model table 03.03.11, 01:31
      nie ma usb, nie ma slotu na karty pamięci.
      Przychodzi koleś i mówi "masz tu sticka, zobacz se zdjęcia"
      a ja nie maw sę w co tego stika wsadzić.
      Żałosne.
    • johanna_haase Re: iPad 2 - Apple prezentuje kolejny model table 03.03.11, 01:32
      @dakid1980

Sprzedawane w Polsce iPady mają w pełni spolonizowany system, instrukcję PL i polskie menu.

Nie wiem tylko, czemu iPady demo w Mediach i Saturnach mają zawartość i system po angielsku. ;-) Jak odpalasz, to domyślnie startuje po polsku.
    • dakid1980 Re: iPad 2 - Apple prezentuje kolejny model table 03.03.11, 07:21
      @popijajac_piwo

Nie trzeba miec "peniska". Skad w ogole taki pomysl? Bakuje ci szarych komorek?

@maciek_3000

Skad taki wniosek? Rozumiesz slowo pisane czy po prostu jestes idiota? Po co w ogole dajesz taki komentarz? Kilka osob skomentowalo moj wpis bardzo logicznie, ale oczywiscie musialo znalezc sie kilku debili. Szkoda slow.

@johanna_haase

Wiem, ze iOS jest po polsku. Chodzi mi, ze AppStore i iTunes sa po agnielsku, a jego znajomosci bardzo ulatwia prace i zabawe na iPadzie.
    • mikifly Re: iPad 2 - Apple prezentuje kolejny model table 03.03.11, 07:33
      stawiam swoje klejnowty ze ipad 3 bedzie mial 3 kamery i wyswietlacz 3D!
    • yulek_cezar Re: iPad 2 - Apple prezentuje kolejny model table 03.03.11, 07:35
      Czy tylko ja umiem czytać? Kamera z przodu: 0.3Mpx (VGA!) to jest około połowa rozdzielczości ekranu - brzydki obraz gwarantowany, kamera z tyłu - brak danych (pewnie równie dupiata - konkurencja potrafi dać 3Mpx z przodu i do 8Mpx z tyłu). Ani słowa o pamięci RAM (pewnie nadal 256MB - wszyscy inni dobijają już do 1GB). Wszyscy inni już mają dwurdzeniowe procki, a tu niespodzianka, odkrycie na nowo, w końcu procek na dwóch rdzeniach.
      Poza tym: przejściówka na HDMI - $39, iMovie - $4.99, GarageBand - $4.99. Przy okazji: FaceTime na Maca trzeba kupić. Apple: co jeszcze chciałbyś od nas kupić.
    • synziemi Re: iPad 2 - Apple prezentuje kolejny model table 03.03.11, 07:43
      iPad to prawdopodobnie najwspanialsza rzecz jaka kiedykolwiek stworzono (nie zartuje). Brawo!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka