Dodaj do ulubionych

Nadchodzi "Lew"

06.03.11, 09:24
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • wlhonline Re: Nadchodzi "Lew" 06.03.11, 10:15
      "Następne trzy nowości to próba upodobnienia "Lwa" do interfejsu iPada i iPhone. Launchpad będzie nowym sposobem zarządzania aplikacjami - zamiast Finderowego okienka "Aplikacji" otworzy się pełnoekranowy panel ikon, po którym będzie można poruszać się za pomocą gestów palców na touchpadzie. " Czy ta funkcja bedzie kwestia wyboru, ustawien, czy tylko tak i koniec ? nie jestem jakos przekonany do update
    • bizon01-02 Re: Nadchodzi "Lew" 06.03.11, 10:46
      Będziesz mógł i w finder i za pomocą launchpada wybierać aplikacje.
      Już nie mogę się doczekać update'u
    • wlhonline Re: Nadchodzi "Lew" 06.03.11, 11:14
      dzieki za odpowiedz :)
      pozdr
    • ogrodnik.january Re: Nadchodzi "Lew" 06.03.11, 13:05
      Jak na nową wersję systemu to szału nie ma... Przejście z Windows 95 na 98 było większym wydarzeniem :-))). No i był widoczny postęp jakościowy. A tutaj mamy jakąś degrengoladę - system desktopowy ulega coraz większemu uproszczeniu i powolnej tabletyzacji...

applefobia.blox.pl
    • dakid1980 Re: Nadchodzi "Lew" 06.03.11, 14:01
      @ ogrodnik.january

Po co w ogole porownywac Windows do MAC OS X? To jakby powidziec, ze najnowsza zmiana modelu Renault Megane to wiekszy postep jakosciowy anizeli w przypadku Audi A6. Co z tego? Kto przy zdrowych zmyslach wolalby Meganke?
    • cvbyui Nadchodzi "Lew" 06.03.11, 16:03
      @ogrodnik.january
      system desktopowy ulega coraz większemu uproszczeniu

Spokojnie, terminala nie usunęli - jak ktoś bardzo chce, to może sobie obsługiwać cały system z uniksowej linii poleceń.
    • mevstan Nadchodzi "Lew" 06.03.11, 16:22
      Szalu nie ma, bo nie ma co szalec, jak obecny system jest tak dobry.
      Pare zmian, uproszczen (w tym kierunku idzie nie tylko Apple).
      i pewnie znow powalajaca cena 150zl
      :)
    • stayrudee Nadchodzi "Lew" 06.03.11, 17:37
      myślę, że ta aktualizacja to przygotowanie systemu na urządzenia z dotykowym ekranem - a może jeszcze coś nowego o czym nie wiemy? Dla klasycznych Maców rewolucji nie będzie - no może poza tymi funkcjami serwerowymi.
    • lucar [...] 06.03.11, 18:51
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • lucar Nadchodzi "Lew" 06.03.11, 18:53
      Jest automatyczne zapisywanie dokumentów tak jak w Word 2000 miałem. Dali czadu, po prostu jest to super system!
    • arme Nadchodzi "Lew" 06.03.11, 20:31
      @dakid1980 obecną sytuację można porównać raczej do sytuacji gdy "jakość" audi a6 w trybie pełzającym podąża w kierunku "jakości" meganki z przed 10 lat ;P
    • maniakon Nadchodzi "Lew" 06.03.11, 20:38
      wow niesamowite, zawsze z radoscia wracam do domu po pracy i siadam do pcta, moj imac w biurze grzeje sie juz po 3-4 godzinach i zaczyna wariowac uzylem time machine przeinstalowalem wszystko i gowno, zawieszki i tecza i tak w kolko, nawet nie mozna zobaczyc jak rdzenie chodza i ktory proces pochlania maszyne kiedy zastyga, zwykle rysunki cad i 3D nic specjalnego i taka porazka, nie mozna tez przypisac poszczegolnych rdzeni operacjom np. archicad rdzen1, artlantis 2i3, photoshop 4., czy ktos w koncu dopracuje te urzadzenia pod katem efektywnej pracy i obciazajacych mocno zadan, przyznaje odkad mac wsadzil intela do srodka udaje sie te komputery uzywac i maja dobre ekrany chociaz po nagrzaniu wychodza poziome ciemne pasy, co jeszcze wiecej narzedzi
    • sprzeniewierzenie Nadchodzi "Lew" 06.03.11, 21:52
      os jak os, w applach to nie os robi im zla robote, tylko chamski marketing i bezczelne ceny
      • tymon99 Re: Nadchodzi "Lew" 07.03.11, 17:44
        za licencję "domową" (5 komputerów) na snow leoparda zapłaciłem 199zł, co chyba bezczelną ceną jednak nie jest.
        PS: i to bez żadnego zabezpieczenia przed piratami.
    • abdrucik Nadchodzi "Lew" 06.03.11, 23:14
      maniakon

O czym Ty piszesz, przecież to bzdura jakaś! Mam w firmie 6 imaców, od starych (białych) do najnowszych. Mam też wypasionego pc, na którym nikt nie chce pracować. Co Tobie chłopie się grzeje itp?
    • qpnqp Nadchodzi "Lew" 07.03.11, 05:04
      @maniakon
      iMac potrafi się solidnie nagrzać, zależnie od tego, co na nim robisz. Nie będzie to miało miejsca, jeżeli chodzisz po necie, oglądasz film czy słuchasz muzyki.

Ja często wykonuje drobne obliczenia na komputerze. Wykorzystuje 2 lub 4 rdzenie (przeważnie 2) bez przerwy od pół godziny do kilku godzin - nie mija 5 minut, gdy iMac zamienia się w helikopter. To samo z resztą dzieje się z moim MB Pro 15.

Ale - w czym PC się tutaj różnią?

Prawda jest taka, że nigdy bym nie powrócił do PC'ta. Może gdyby mi M$ zapłacił.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka