Dodaj do ulubionych

facebook - problem - pomocy!

09.03.11, 22:59
Nie mogę się zalogować do fb. Wyskakuje mi okno z następującą treścią: "Ze względów bezpieczeństwa Twoje konto jest tymczasowo niedostępne. Niestety wydaje się, że Twój komputer jest zainfekowany przez wirusa. Nie martw się. Zaraz pomożemy Ci znaleźć i usunąć zainfekowane pliki." przy każdej próbie logowania. Za pierwszym razem wzięłam "rozpocznij" i przekierowało mnie do zakładki z niby-antywirusem, który miałam zainstalować, a ja to zrobiłam... Wtedy dopiero mi zainfekowało kompa... Zrobiłam już format, więc komputer mam czysty, ale przy logowaniu nadal wyskakuje to samo okno. Czy ktoś miał taki problem i wie, jak to rozwiązać??
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: facebook - problem - pomocy! IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.11, 23:25
      Przeskanuj dysk i napisz co wykrył:
      www.dobreprogramy.pl/Malwarebytes-AntiMalware,Program,Windows,13117.html
      • kropkaa83 Re: facebook - problem - pomocy! 09.03.11, 23:29
        Teraz już raczej nic nie wykryje, bo jestem świeżo po formacie. A fb dalej nie działa.
        • i.pheonix999 Re: facebook - problem - pomocy! 10.03.11, 00:13
          Już kiedyś było o tym głośno. Zapewne natrafiłaś na klona facebooka;) Wejdź pod właściwy adres;)
          • kropkaa83 Re: facebook - problem - pomocy! 10.03.11, 00:18
            Wchodzę normalnie na facebook.com
            Możesz napisać o tym coś więcej?? Albo podrzucić linka??
          • kropkaa83 Re: facebook - problem - pomocy! 10.03.11, 18:21
            I jak, dasz znać dokładniej o co chodzi??
    • kropkaa83 Re: facebook - problem - pomocy! 11.03.11, 21:02
      Proszę, pomóżcie...
    • Gość: . Re: facebook - problem - pomocy! IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.11, 21:49
      Zacznij od zafarbowania włosów na czarny kolor, bo może wtedy inteligencja wzrośnie.
      Nie znam się na tym facebadziewiu, ale miałaś taki komunikat i po kliknięciu rozpocznij zainstalował się fałszywy program antywirusowy.
      Po formacie nadal masz identyczny komunikat?
      Wniosek jest taki, że nadal masz zainfekowany system.
      Na forum o wirusach pokaż logi z OTL:
      forum.gazeta.pl/forum/f,430,Wirusy_trojany_spyware.html
      • kropkaa83 Re: facebook - problem - pomocy! 12.03.11, 09:03
        Bardzo dziękuję Ci za miłą odpowiedź. Po pierwsze może mi wyjaśnij, na jakiej podstawie od razu wywnioskowałeś mój kolor włosów i związany z tym poziom inteligencji?? Dlatego, że miałam profil na fb?? Czy może raczej z powodu tego, że nie wiem co zrobić z pojawiającym się komunikatem?? Muszę Cię rozczarować, bo włosy mam czarne. Naturalnie.
        A Twoja odpowiedź też nic nie wniosła. Jakby problem leżał w zainfekowanym systemie na moim komputerze, to mogłabym się zalogować na innym - a nie mogę. A znowu z drugiej strony, jak ktoś próbuje się logować z mojego kompa na swoje konto, to wtedy działa.
    • Gość: n Re: facebook - problem - pomocy! IP: *.171.164.227.static.crowley.pl 27.07.11, 12:02
      ja też mam taki problem, wczoraj normalnie się logowałam a dzisiaj już nie mogę, z mojego komputera mogą zalogować się inne osoby, a ja na swoje nie mogę. Pomóżcie co mamy zrobić, bo ja nie mam pojęcia.
    • Gość: Sabina Re: facebook - problem - pomocy! IP: *.user.veloxzone.com.br 31.05.12, 15:38
      Film Dług (2010) jest super! Polecam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka