19.03.11, 21:39
Korzystacie może z usług firmy uti.pl? Mają ciekawe oferty i jestem skłonna skorzystać bo odpowiada mi kazdy aspekt, ale chciałam poznać wasze zdanie. Mają w usługach trzy pakiety hostin­gowe, z czego jeden tylko za 37 zł za 5GB, a na dodatek dla nowych klientów drugi rok gratis. Jest jeszcze uti Pike10 i uti Pike20, już droższe, ale zawierają darmowe aplikacje takie jak WordPress, SugarCRM, sklep inter­ne­towy Magento Commerce itd.Co o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: total Re: Hosting IP: *.xninet.com 06.04.11, 15:49
      Nie lepiej wybrać znany hosting i podpiąć się pod jakiś program prowizyjny niż liczyć na zysk z pakietu? Marka robi swoje, być może lepiej ugryźć np coś z "hołma" jak polecaj.home.pl i przynajmniej mieć pewność, że jakoś to zaprocentuje?
      • Gość: prosty_banan Re: Hosting IP: 193.239.56.* 28.04.11, 13:20
        Są też usługi typu hosting reseller, ale przy warunkach jakie proponuje Home rzeczywiście jest to chyba opcja bardziej korzystna... Poza tym mniejsza jest odpowiedzianość - do resellera jednak klient może przyjść z pretensjami jakby coś nie działało. A przy programie partnerskim cała odpowiedzialność jest na usługodawcy. Klient musi więc sam ogarniać panel admina i wszelkie ustawienia - ale w 99% przypadków te panele są już tak konstruowane, że nawet mój pies by sobie z tym poradził :]
        • peligrosa13 Re: Hosting 18.05.11, 13:34
          no to nie widziałeś panelu w 1&1 - jest tak debilny, że to już nie jest kwestia inteligencji...
          • gadum4 Re: Hosting 27.05.11, 09:19
            peligrosa13 napisała:

> no to nie widziałeś panelu w 1&1 - jest tak debilny, że to już nie jest kwestia
            > inteligencji...

no zawsze średnio wychodzi się na wciskaniu kitu internautom
    • Gość: mforce Re: Hosting IP: *.ghnet.pl 26.02.12, 02:16
      Umieszczam informacje tutaj, gdyż to bardzo ważne. Jeżeli zastanawiacie się z jakiej firmy zajmującej się hostingiem skorzystać, to przede wszystkim nie polecam OVH. Naciąłem się bardzo mocno, kiedy z powodu cyt. "too much i/o on infrastructure " zawiesili mi usługę i poradzili "przenieść dane na inną platformę". Zbyt dużo wyświetleń strony i stajemy się dla OVH zbędni, gdyż zamiast nas, mogą mieć kilkunastu innych klientów którzy mają 10 wyświetleń strony dziennie (ja miałem na swoim portalu około 20 tyś). Unikajcie ich - próbowałem wyjaśnić sprawę w dziale technicznym, ale mieli mnie w "głębokim poważaniu", a usługa pozostaje zawieszona.
      • Gość: Łukasz Re: Hosting IP: *.1and1.pl 29.02.12, 04:16
        Zgadzam się w 100%. Miałem to samo. Cwaniaki z OVH zablokowali mi strone tak jak Tobie i podobne teksty otrzymałem w odpowiedzi na reklamacje. Otóż mogłem przeczytać (oryginalne cytaty z korespondencji):

"Dostęp do serwera został ograniczony ze względu
        bezpieczeństwa - z powodu zbyt dużej ilości operacji wejścia/wyjścia
        na serwerze głównym. To spowodowało ograniczenie dostępu również
        dla innych użytkowników. W takiej sytuacji niemożliwy był
        wcześniejszy kontakt z Panem, aby rozwiązać ten problem.

W ramach usługi hostingu dostarczyliśmy Panu dostęp do platformy, a
        jego ograniczenie wynika z problemu leżącego po Pana stronie."

No tak. Po mojej stronie, bo mogłem sobie stronke domową założyć ze zdjęciami z wakacji. Nie wiem ile pod koniec było u mnie wyświetleń, ale zaczynałem całkiem fajnie zarabiać na serwisie. Teraz jestem w sytuacji bez wyjścia. Moge albo swoją działalność porzucić, albo ulec szantażowi OVH. Bo zaproponowali mi układ, w którym przeszedłbym na VPS (Virtual Private Server) który jest 3 razy droższy niż to co miałem wykupione dotychczas (do tej pory miałem u nich hosting www pro 100gb).

Cyt:

"W takiej
        sytuacji nie ma Pan prawa do rozwiązania umowy. Jedyna możliwość to
        przeniesienie danych na serwer fizyczny, na którym projekt będzie
        niezaleznie hostowany (np. serwer VPS)."

Tak jak kolega wyżej - Odradzam stanowczo. OVH to nieuczciwa, nierzetelna firma.
        Pamiętam ich hasło "1000 Multidomen w ofercie hostingu pro".
        Kpina skoro na jednej domenie już robią problemy przy większej ilości odsłon. Dno i żenada - szkoda słów, nerwów i pieniędzy.
    • Gość: ten typ Re: Hosting IP: *.net.pbthawe.eu 01.03.12, 07:05
      Uti.pl działa całkiem sprawnie. W 2 kwartale jako grupa wchodzą na new connect, także dobrze to świadczy o nich. Teraz mają promocję i sprzedają vouchery na usługi po 10zł www.uti.pl/voucher/
      • johny_v Re: Hosting 03.07.12, 22:28
        Uti.pl jest OK. Jako drugą w kolejności poleciłbym AsanaHost.pl - ceny atrakcyjniejsze, serwery w PL, test 7 dni.
        • martinni7 Re: Hosting 04.10.12, 13:20

AKCJA! AKCJA! AKCJA!

Dla pierwszych 100 klientów www.quicksnake.pl i użytkowników Facebooka mamy darmowy hosting.
          www.quicksnake.pl
          Hosting STANDARD ma nielimitowaną ilość skrzynek pocztowych, wsparcie techniczne nonstop a przede wszystkim bezkonkurencyjną powierzchnie dyskową - 10 000 MB.

Teraz to wszystko za darmo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          www.facebook.com/pages/QuickSnakepl/439043692801260

Napisz kod zniźkowy do zamówienia uslug:
          www.quicksnake.pl/zamowienie-uslug
          Tylko dla pierwszych 100 klientów !!! Nie czekaj !!! Jutro nie pozostanie !!!
    • martinni7 Re: Hosting 14.09.12, 13:41
      Adres strony to: gbzl.pl

Oferta jest dość niestandardowa, bo za pomocą suwaków można dopasować rozmiar i okres ważności konta do własnych potrzeb. Parametry takie jak transfer, ilośc kont pocztowych, domen czy baz danych są bez ograniczeń.

Główna zasada jest taka, że każdy gigabajt powierzchni dyskowej kosztuje 1zł netto, czyli jest to tania oferta. Dołączona grafika Stąd też wzięła się nazwa marki - GBZL, czyli gigabajt za złotówkę.

Z ważniejszych cech hostingu mogę wyróżnić:
      - panel administracyjny to DirectAdmin,
      - panel billingowy/klienta jest autorski,
      - płatności realizowane są poprzez PayU,
      - automatyczna aktywacja kont.

Szczegóły znajdziecie na stronie gbzl.pl .
    • Gość: Grzechoo Re: Hosting IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.13, 00:10
      Stabilnie i pewnie to jest zdecydowanie u www.webserwer.pl/webserwer Hoga.pl i Wasko mówią same za siebie. Przy czym new connect UTI nie robi przy powyższych żadnego wrażenia.
      A usługi świadczone od 2000r dają pewność że się firma nie zwinie, albo nie zacznie ciąć kosztów co się od razu odbija na jakości.

Wyżej wspominano jeszcze o panelu zarządzania innych firm. Tutaj jest wszystko przejrzyste i proste jak w "ryj szczelił" :)
    • Gość: Kamil Re: Hosting IP: *.bankbps.wroclaw.pl 05.05.14, 10:58
      ja jetsem od półtora roku w Prohost - mam u nich 3 strony i jak do tej pory wszystko śmiga tak jak obiecali w umowie. Nie mam awarii, jest stabilnie i szybko. Ceny są na przyzwoitym poziomie, a jeszcze lepsze gdy jest jakaś promocja
    • malinowamaba Re: Hosting 19.05.14, 13:43
      Wszystko to co opisałaś w standardzie od najtańszego pakietu daje Kylos. Zerknij sobie na: www.kylos.pl/
    • grafix20 Re: Hosting 14.02.15, 21:07
      Polecam hosting, RABAT -90% o12.pl/panel/aff.php?aff=1385
    • Gość: Rusto Re: Hosting IP: *.252.18.29.freenet.com.ua 25.02.15, 17:13
      W większości firm hostingowych istnieje obecnie możliwość bezpłatnego testowania przez 2 tygodnie.
      Powiem tak, już dawno wyleczyłem się z tanich, niestabilnych, awaryjnych hostingów. Wolę trochę więcej zapłacić i mieć pewność, że wszystko będzie na tip top. Moje ostatnie odkrycie to Sprint Data Center -> www.sprintdatacenter.pl/ mają dedyki jak i standardowy hosting. Jeden z lepszych w kraju.
    • ona.malinowa Re: Hosting 26.02.15, 08:40
      ja mam hosting w 2hi i jestem bardzo zadowolona. Przede wszystkim z obsługi, bo mają ogromną cierpliwość do kobiet i wszystko spokojnie wyjasniają i pomagają jak są jakieś problemy :)
    • sempower Re: Hosting 17.04.24, 00:58
      Najlepszy hosting www w Polsce, najniższy ping z serwerami w Luxwmburgu i łącze szkieletowe fiberoptic szybsze niż do stolicy Polski. Zapraszamy na warsztaty testowe 123host.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka