Dodaj do ulubionych

Reklamacja w Netii

26.06.11, 15:34
Złożyłam telefoniczną reklamację przed chwilą. Mam usługę "Szybki Internet 6M",a w praktyce prędkość jest od 2,5-3,5 Mbit/s, w tej chwili jest taka: www.speedtest.net/result/1358612567.png

Jakie są szanse na pozytywne rozpatrzenie? Wiem, że jakaś gwarantowana prędkość to chyba 1/3 tego co jest w nazwie (tak mi kiedyś konsultant powiedział), dlatego chętnie się dowiem jak to wygląda w praktyce.
Obserwuj wątek
    • manhu Re: Reklamacja w Netii 27.06.11, 13:40
      >Wiem, że jakaś gwarantowana prędkość
      Tak wynosi ona 0. A twój ping sugeruje, że masz kiepską linię, a nie przeciążenia, mogę się mylić ale statystyk adsl nie pokazujesz. Możesz reklamować, zapewne dostaniesz migrację na 2 Mb/s za darmo. A jeśli to wina linii to w TP będzie tyle samo, bo tak naprawdę to masz neostradę 6 Mb/s sprzedaną przez Netię.

Pełna synchronizacja dla 6 Mb/s to 7456, jeśli masz mniej to jest to wina linii (i TP, dla której 6 Mb/s to 2528-7456, jeśli masz 4000 to nie płacz, bo inaczej internet by nie działał próbując uzyskać 7456). Ale jeśli masz ~7456 to prędkość to wina przeciążeń, wirusów itp.
      • swiete.jeze Re: Reklamacja w Netii 30.06.11, 16:18
        > Tak wynosi ona 0. A twój ping sugeruje, że masz kiepską linię, a nie przeciążen
        > ia, mogę się mylić ale statystyk adsl nie pokazujesz. Możesz reklamować, zapewn
        > e dostaniesz migrację na 2 Mb/s za darmo. A jeśli to wina linii to w TP będzie
        > tyle samo, bo tak naprawdę to masz neostradę 6 Mb/s sprzedaną przez Netię.
        >

No właśnie nie wiem po co mi zaproponowali przejście na ofertę z wyższą prędkością jakiś czas temu. Rzekomo możliwości techniczne były.

Zobaczymy co odpiszą jak już odpiszą.
    • Gość: Roxanna Re: Reklamacja w Netii IP: 41.129.67.* 31.05.12, 15:38
      Film Terytorium wroga (2011) jest super! Polecam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka