Gość: nn Re: Portale krytykują projekt prawa telekomunikac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 03:33 zmierzamy do państwa policyjnego nie ma co - gorzej jak za PZPR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam UWAGA-WP POPIERA POMYSL POSLOW. IP: *.gostyn.sdi.tpnet.pl 31.05.04, 06:32 interia,onet i gazeta protestuja.WP-nie.popiera pomysl poslow.brawo dla WP.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Wiesz dlaczego? IP: *.sic.nsw.edu.au / 61.88.127.* 31.05.04, 09:02 Bo WP daje najgorsze konta za najwieksze pieniadze, wiec pozwoli to na zlikwodowanie konkurencji. (np O2.pl i Gazeta daja za darmo bez spamu 20MB, a wp 5MB i min 2 reklamy dziennie) Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Wiesz dlaczego? IP: *.man.bydgoszcz.pl 31.05.04, 12:14 ale wp ma najstabilniejszy serwer jabberowy w polsce... on tez zniknie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hebe Re: Wiesz dlaczego? IP: *.crowley.pl 31.05.04, 12:55 Ale...cos mi się kołata w głowie, że Kulczyk ma jakieś udziały w Wirtualnej Polsce. Jeśli się mylę proszę o sprostowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WPierdek Portale krytykują projekt prawa telekom , WP nie IP: *.tvkdiana.pl / 82.160.29.* 31.05.04, 07:46 Przeciez WP to czesc skladowa Tepsy wiec musi robic tak jak chca ich wlasciciele_poplecznicy monopolu panstwowego io najglupszych pomyslów szkodzacych obywatelom. Obudżcie sie, teraz wiadomo kto dba o szeroka rzesze internautow. Na pewno nie Tepsa - pomiotlo komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Protest! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 10:00 Kliknijcie tutaj: fakty.interia.pl/protest Na razie jest ponad 10000 osób! (09:59) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Studiostar JUŻ 16908 osób ZAPROTESTOWAŁO PRZYŁĄCZ SIĘ IP: 213.17.161.* 31.05.04, 11:48 fakty.interia.pl/protest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majcher Totalitaryzm władzy IP: *.lubzel.com.pl 31.05.04, 10:09 Wydaje się, że jedyny komentarz do czegoś takiego jest taki, że jak ktoś się wychował na pie..nym komuniźmie to do końca życia będzie nim cuchnął. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posiadacz konta WP Re: Portale krytykują projekt prawa telekomunikac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 10:35 No i mamy po raz kolejny dowód na wątpliwe kompetencje wybranych demokratycznie posłów. Jak się okazuje dzialają oni wbrew interesom własnych wyborców (sic). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: Portale krytykują projekt prawa telekomunikac IP: 217.153.91.* 31.05.04, 11:23 hehe przeciez ten fragment PT zmieniono tydzien temu, to juz dawno nie aktualne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oggie co za debilizm!!!! IP: *.ar.wroc.pl 31.05.04, 11:48 czas najzwyzszy zmienic albo stado baranow z wiejskiej na lepsze.. proponuje, by kazdy kandydat do sejmu czy senatu przypominal wygladem przynajmniej osla...baranow tam juz dosc...pod ponizsza propozycja zbieram podpisy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luxmen Re: Portale krytykują projekt prawa telekomunikac IP: 195.205.230.* 31.05.04, 11:48 Na szczęście mam konto na Yahoo i osobiście mnie ten problem nie dotyczy.Natomiast jeśli chodzi o ustawę to doprawdy ignorancja posłów sięga już zenitu.Czy teraz niepełnoletni nie będą mogli mieć maila? Debilizm! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam fakty.interia.pl/protest IP: *.gostyn.sdi.tpnet.pl 31.05.04, 11:49 tam mozemy zaprotestowac.fakty.interia.pl/protest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Portale krytykują projekt prawa telekomunikac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 11:55 Ludzie kochani, poczta elektroniczna w swietle tego projektu NIE jest usluga telekomunikacyjna. Artykuł 77 pkt. 3 tego projektu ustawy wylicza co bedzie rozumiane jako usługa telekomunikacyjna czyli podaje jej legalną definicje. Poczty elektronicznej tam nie ma, więc nie wchodzi w zakres Art. 52, pkt. 6 czyli obowiazku przedstawienia swoich danych dostawcy uslugi. Odnosze wrazenie ze cala ta sprawa zostala specjalnie rozdmuchana w celach marketingowych przez interie, ktora to wszystko rozpoczela. Odpowiedz Link Zgłoś
gandrel Re: Portale krytykują projekt prawa telekomunikac 31.05.04, 12:18 Gość portalu: Michal napisał(a): > Ludzie kochani, poczta elektroniczna w swietle tego projektu NIE jest usluga te > lekomunikacyjna. Artykuł 77 pkt. 3 tego projektu ustawy wylicza co bedzie rozum > iane jako usługa telekomunikacyjna czyli podaje jej legalną definicje. Poczty e > lektronicznej tam nie ma, więc nie wchodzi w zakres Art. 52, pkt. 6 czyli obowi > azku przedstawienia swoich danych dostawcy uslugi. Odnosze wrazenie ze cala ta > sprawa zostala specjalnie rozdmuchana w celach marketingowych przez interie, kt > ora to wszystko rozpoczela. Po pierwsze sprawdzasz w złej wersji projektu. Art. 52 i 77 w brzmieniu który podajesz pochodzą sprzed prac w komisji. W tej chwili artykuły te maja numery 55 i 80 odpowiednio. Po drugie Art. 80. nie mówi o usługach telekomunikacyjnych jako takich tylko o "powszechnych usługach telekomunikacyjnych", do których widocznie poczta elektroniczna się nie zalicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Portale krytykują projekt prawa telekomunikac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 12:56 Podawalem w wersji cytowanej na portalu interia. Zreszta niewazne, bo artykuly te w obu wersjach maja sa takie same brzmienie. Po drugie nie sprawdziles dobrze, bo w ustawie jest napisane: "Do zestawu usług telekomunikacyjnych, o którym mowa w ust. 1, zalicza się: 1) przyłączenie pojedynczego zakończenia sieci w głównej lokalizacji abonenta z wyłączeniem sieci cyfrowej z integracją usług, zwanej dalej „ISDN”; 2) utrzymanie łącza abonenckiego z zakończeniem sieci, o którym mowa w pkt 1, w gotowości do świadczenia usług telekomunikacyjnych; 3) połączenia telefoniczne krajowe i międzynarodowe, w tym do sieci ruchomych, obejmujące także zapewnienie transmisji dla faksu oraz transmisji danych, w tym połączenia do sieci internet; 4) udzielanie informacji o numerach telefonicznych oraz udostepnianie spisów abonentów; 5) świadczenie udogodnień dla osób niepełnosprawnych; 6) świadczenie usług telefonicznych za pomocą aparatów publicznych." Ten ustep w sposob calkowity definiuje pojecie "usługi telekomunikacyjnyjnej", poniewaz enumerytywnie wylicza co wchodzi w jej zakres i nie podaje zadnej definicji abstrakcyjnej. Caly problem sprowadza sie tutaj do faktu, ze zgodnie z dyrektywa 2002/21/WE usługa poczty elektronicznej jest usługą telekomunikacyjną. Rzecz jendak w tym, ze dyrektyw unijnych NIE stusuje sie bezposrednio, lecz tylko poprzez ustawodawstwa krajow czlonkowskich. Poniewaz "poczta elektroniczna" nie wchodzi w zakres art. 80 tego projektu mozna ewentualnie zarzucac temu projektowi tylko to ze jest niezgodny z dyrektywa 2002/21/WE i nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
gandrel Re: Portale krytykują projekt prawa telekomunikac 31.05.04, 13:19 Gość portalu: Michal napisał(a): > Podawalem w wersji cytowanej na portalu interia. Zreszta niewazne, bo artykuly > te w obu wersjach maja sa takie same brzmienie. Fakt. > Po drugie nie sprawdziles dobrze, bo w ustawie jest napisane: > "Do zestawu usług telekomunikacyjnych, o którym mowa w ust. 1, zalicza się: >(...) > Ten ustep w sposob calkowity definiuje pojecie "usługi telekomunikacyjnyjnej", > poniewaz enumerytywnie wylicza co wchodzi w jej zakres i nie podaje zadnej defi > nicji abstrakcyjnej. Tyle tylko, że ustęp 1 brzmi jak następuje: 1.Zestaw usług telekomunikacyjnych, jakie powinny być dostępne dla wszystkich użytkowników końcowych stacjonarnych publicznych sieci telefonicznych na terytorium Rzeczpospolitej Polskiej, z zachowaniem wymaganej jakości i po przystępnej cenie, stanowi usługe powszechną. Czyli z art. 80 wynika tylko, że poczta elektroniczna nie jest _powszechną_ usługą telekomunikacyjną. Projekt ten mówi, że usługą telekomunikacyjną jest "usługa polegająca głównie na przekazywaniu sygnałów w sieci telekomunikacyjnej" (Art. 2. ust. 48) i właśnie pod tą definicję poczta elektroniczna podpada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Portale krytykują projekt prawa telekomunikac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 13:58 Ok faktycznie nie zauwazylem ze w art. 2 jest rozgraniczenie pomiedzy usluga, a usluga powszechna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fran Re: Portale krytykują projekt prawa telekomunikac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 11:58 "A moim zdaniem to bardzo dobry pomysł" :-) ...cofnijmy się do 19 Wieku ...Bąćmy zacofani ... CO ZA GŁUPOTA! PROTESTUJE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzanna Re: Portale krytykują projekt prawa telekomunikac IP: *.chello.pl 31.05.04, 12:21 Czyżby posłowie zatęsknili za powrotem cenzury , i do tego jeszcze - pełną kontrolą tego ciemnego (ich zdaniem ) społeczeństwa ??? Zdecydowane NIE!!! takim pomysłom , podobnie jak rejestrowaniu kart telefonicznych . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hebe Nie tylko Portale krytykują IP: *.crowley.pl 31.05.04, 12:27 Wobec wprowadzania zamordyzmu przez MSWiA, Sejm i Senat proszę Dyrektora Portalu o podanie, do publicznej wiadomości i przed 13 czerwca, z imienia i nazwiska urzędników MSWiA, a także posłów i senatorów, którzy redagowali lub podpiszą/podpisali ustawę w kwestionowanym powszechnie kształcie. Część z nich pewnie ubiega się o mandat parlamentarzysty europejskiego. Pozostała część zapewne będzie chciała ubiegać się o mandat parlamentarzysty polskiego. Poznanie ich imion i nazwisk ułatwi mi podjecie decyzji przy urnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agaton Re: Nie tylko Portale krytykują IP: *.bmj.net.pl 31.05.04, 16:09 Popieram w 100 %; może nawet w tym celu specjalnie pójdę głosować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary góral. Re: Portale krytykują projekt prawa telekomunikac IP: 81.210.25.* 31.05.04, 12:28 To, żeby po zgodę na skrzynkę internetową trza było jechać do Warszawki, tylko nasz sejm potrafił wymyśleć. Skutek tego taki, że polskie gówno rozleje się po europie i tyle z tego pożytku będzie. Inna sprawa, że my internauci nie wiemy tak do końca czyj to pomysł a czyj interes? - napewno nie tych z sejmu bo skądże!!!. Panie Adamie !!! - larum !!! - Targowica to mało powiedziane tu nasze prawa są pogwałcone !!! i w czyje imię - mamony???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MałyMiekki Kto obalił komunizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 12:34 Zawsze twierdziłem, że komunizm obalili informatycy, dając narzędzia praktycznie nieograniczonej komunikacji. Do niektórych to chyba do dzisiaj nie dotarło!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wmk Re: Kto obalił komunizm IP: *.gdynia.mm.pl 31.05.04, 12:39 To, że posłów mamy do kitu - wiadomo produkcja "knotów legislacyjnych" leci ... W tym jednak przypadku "zasługi" należą do "cichociemnych" z MSW i A. Czyżby "janikowe" zalecenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hebe Re: Kto obalił komunizm IP: *.crowley.pl 31.05.04, 12:51 Gość portalu: MałyMiekki napisał(a): > Zawsze twierdziłem, że komunizm obalili informatycy, ========= Co za bzdura. Poucz się historii Polski od roku 1980. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MałyMiękki Re: Kto obalił komunizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 13:24 Hihihii Stary jestem, szron siwizną pokrył moją skroń, więc małotlenim czytelnikom gazety, chciałbym przypomnieć, że kiedy miłościwie panujący Edward I Rozrzutny wraz z towarzyszami wznosił nas na szczyty w światowym wydobyciu węgla i produkcji stali, cywilizowany świat prowadził badania na temat sztucznej intelignecji, konstruował caraz bardziej zintegrowane układy (LSI, VLSI co kto woli), anteny satelitarne itp. Efekt. Cywilizowany świat odjechał tak daleko, że towarzyszom nie pozostało nic innego jak, używając dzisiejszej terminologii, ogłosić upadłość i wyprowadzić sztandary. Jasne jest, że mój poprzedni post to metafora, skrót myślowy ale komunizm nie upadł dlatego, że paru opozycjonistów (z których niektórych szanuję, a innych już nie) spało na styropianie, tylko dlatego, że "zwyczajnie zbankrtutował". A jeżeli ktoś niedocenia roli postępu technicznego, w tym również w telekomunikacji w "obaleniu komunizmu", to proszę sobie przypomnieć (lub spytać rodziców) ile trzeba było zachodu, żeby w Wawie dodzownić sięz jednej dzielnicy do drugiej, jak "warczały traktory" zagłuszające RWE, i ile takich traktorów potrzeba, żeby zagłuszyć internet. Miłego dnia. :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hebe Re: Kto obalił komunizm IP: *.crowley.pl 31.05.04, 13:56 Cos Ci sie pozajączkowało. Pamiętasz to słowo? Nie każ mi wierzyć, że to monopol telekomunikacyjny zniszczył dawny ustrój, ha,ha,ha. Zanim powstała Solidarność i ja uczyłam się procedur komunikacjyjnych dla automatów /tak się wtedy mówiło - pamietasz?/ i "na własne oczy" widziałam wielgaśną "Odrę". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MałyMiękki Re: Kto obalił komunizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 14:42 ha! całkiem fajna dyskusja "zgrzybiałych starców" :)))) Prosze przeczytać uważnie mój post. Nie pisze o jakimś "monopolu telekomunikacyjnym", ale o postepie technicznym w ogóle, uwzględaniając, bo to moja broszka, informatykę i telekomunikacę. Dlaczego dzisiaj mówi sie o "społeczeństwie informacyjnym"?, o gospodarce opartej na informacji. Dlaczego w komuniźmie swobodny przepływ informacji był jednym z największych wrogów? I faktem jest, że gospodarka cywilizowanego świata nam uciekła, a komunizm zbanktrutował. Pisze również o przenosni. :)) i to na tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hebe Re: Kto obalił komunizm IP: *.crowley.pl 31.05.04, 14:59 No i co ma odpowiedzieć "zgrzybiała staruszka":-):-D Ja też mam rozeznanie w światowych nowościach technicznych, bo moja profesja nakazuje mi śledzenie wynalazków z dziedzinie techniki. ======= > Dlaczego dzisiaj mówi sie o "społeczeństwie informacyjnym"?, o gospodarce > opartej na informacji. ======= Wierzę, że Ty mi wyjaśnisz to lepiej, znawco. ========= > Dlaczego w komuniźmie swobodny przepływ informacji był jednym z największych > wrogów? ======== Odpowiedź na to pytanie jest mi akurat znana:) Miłego dnia, ...staruszku:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MałyMiekki Straśne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 15:46 egov.pl/_baza/io/cellary.pdf :) Miłego dnia PS. Żeby odgiąć, trzeba przegiąć :))) A taśme na słynnej odrze portrafiłabyś zmienić? To byli czasy:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hebe Re: Straśne IP: *.crowley.pl 24.06.04, 19:10 Dopiero dzisiaj przeczytałam. No, interesujące. Nie tylko ciekawe, ale i prawdziwe. Zawsze liczyła się tylko twórczość. Miłego wieczoru, WoCe:-)) Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Kto obalił komunizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 14:39 Właśnie to do nich dotarło. Stąd ta zmiana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacuś A kto obali debilizm? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.05.04, 14:57 Takich macie posłów, na jakich głosowaliście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N/A Re: Portale krytykują projekt prawa telekomunikac IP: *.inter.tuniv.szczecin.pl 31.05.04, 12:38 Można wątpić czy tego rodzaju pomysły są technicznie dojrzałe. Cookies mogą służyć do różnych wątpliwych rzeczy (ale nie są problemem, bo wystarczy aby użytkownik wyłączył ich przyjmowanie i po kłopocie) - jednak nie wpadajmy w paranoję i szpiegomanię: cookies są potrzebne i pożyteczne - inaczej dane klientów byłyby trzymane na serwerach. Ale najważniejsze pytanie jakie musimy sobie zadać, to: "czy powinno istnieć prawo do uczciwej anonimowości w Internecie?" To znaczy - czy Internet powinien zapewniać anonimowość - z wyłączeniem sytuacji skrajnych (terroryzm itp.), do których opanowania powinny być właściwe służby. Moim zdaniem tak. Dlaczego? Jeżeli ktoś chce podpisywać się imieniem i nazwiskiem plus telefon i adres zamieszkania oraz podpis cyfrowy - niech ma do tego prawo... Jeżeli ktoś chce być publicznie identyfikowany przez "nicka" czyli pseudonim - dalej nie widzę w tym nic złego. Samo bycie anonimowym nie powinno być taktowane jak przestępstwo, bo nim nie jest. Tak samo jak nie był przestępcą Gal Anonim. Z doświadczenia wiem, iż względna anonimowość w Internecie najbardziej irytuje osoby nie przystosowane społecznie do tego dobrodziejstwa techniki. Zwykle są to ludzie, którzy uważają że należy im się coś za samo nazwisko. Usiłują przenieść układy jakie zbudowali do Internetu. Poza normalnymi uciążliwościami (spam, wirusy itp.) do pasji ich doprowadzać potrafi anonimowa krytyka o ile jest kierowana pod ich adresem. Ludzie ci mają swoiste poczucie honoru: uważają że ich dobre imię musi być chronione prawem silniejszego - a nie argumentami - jeżeli nie wiedzą komu (za domniemaną obrazę) mogliby dać w mordę albo pozwać, to czują się oszukani przez los. W ich interesie właśnie leży "uporządkowanie" Internetu - bez wcześniejszej publicznej debaty na ten temat. Czy na to pozwolimy? Odpowiedz Link Zgłoś
krzywuj Re: Portale krytykują projekt prawa telekomunikac 31.05.04, 12:40 ja tu czuję lobbing TP ewentualnie któregoś z operatorów telefonii komórkowej. To proste: mają sieć placówek w całej Polsce, w zasadzie każdy może pójść sobie do nich z dowodem i zawrzeć umowę o prowadzebie skrzynki elektronicznej, w zasadzie infrastrukturę telekomunikacyjną już mają, ot rozszerzenie co najwyżej pojemności serwerów. I w ten oto sposób dzielą pomiedzy siebie cały rynek, bo komu będzie się chciało jechać do siedziby AGORY, o2, INTERII, ONETU cz czego tam jeszcze, z drugiej strony portalom też nie będzie się opłacało tworzenie sieci placówek tylko w celu zawierania umów o świadczenie usług dostępu do poczty elektronicznej. Efekt? Proste: to, co ostatnio nam się tak ślicznie rozwinęło (np. standardowy załącznik do 4 MB, pojemność nie mniejsza niż 10 MB, antyspam, antywirus) albo się uwsteczni, albo pozostanie w miejscu. Skrzyneczki oczywiście będą zasypywane masą reklamówek. DROGI SEJMIE, OBY TAK DALEJ, SŁUŻ SWOIM OBYWATELOM Z TAKĄ OFIARNOŚCIĄ, MĄDROŚCIĄ, CIERPLIWOŚCIĄ... po prostu brak słów, jadę do Irlandii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zolunia Re: Portale krytykują projekt prawa telekomunikac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 12:48 Komuna wraca, tylko pod inną nazwą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neeo POLNISZEDEBILIZMO IP: 195.117.96.* 31.05.04, 12:56 Debilizm i niekompetecja polskich osłó o sorry posłów sięgneły dna. Ciekawe co jeszcze zdażą zepsóć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hobbit Re: POLNISZEDEBILIZMO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 12:59 powinni spodnie nosic na glowach, bo w mozgach maja to samo, co w d...e!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rejtan Panie Adamie - Larum Grają !!!! IP: 81.210.25.* 31.05.04, 13:04 Jak w katolickim kraju można tolerować burdel "na górze" !!! W imię wolności przepływu informacji wzywam Was - skończcie wreszcie ten happening w sejmie i rozpędźcie całe to niedouczone towarzystwo. Wystarczy dotychczasowego wstydu na własnym podwórku - a tu kolejny szykuje się o skutkach niewyobrażalnych dla naszych barw. Istotą w tym wszystkim - co dowiadujemy się z listu otwartego jest nie tylko "mamona" można odczytać pomiędzy wierszami także obawy o "ciasteczka". Jak w takim kraju żyć?!!! - złodzieje i cwaniacy próbują co rusz majstrować w ustawach na swoją korzyść - bo czy na to nie wychodzi?. Mam propozycję by wnioskodawców po imieniu zalakować w skrzynkach i to bynajmniej nie mail'owych tak by smród ich pomysłu nie przedostał się na zewnątrz UE. Wysłać pocztą polską na Berdyczów !!! - bez adresu zwrotnego. Powodzenia !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ucho Nie przewidzialem... IP: *.d.pppool.de 31.05.04, 13:21 Nie przewidzialem tego, ze po wejsciu do EU nasi "politycy" zaczna interpretowac po swojemu takze prawa unijne. Wiec teraz o tym, jak powyzszy przepis interpretowany jest w Niemczech: zamawiajac DSL - a wiec takze "usluge telekomunikacyjna" - NIE RUSZYLEM SIE Z KRZESLA!!!, choc wymagalo to zawarcia umowy o swiadczenie uslug telekomunikacyjnych z DWIEMA firmami: Deutsche Telekom (dostawcy lacza ) i Freenet (providera). Oczywiscie przez i-net. Cala sprawa trwala moze 10 min. , po trzech dniach przyszedl poczta splitter i modem i moglem surfowac z predkoscia 160 kbs bez ograniczen cala dobe za 9,99 euro. A wdlug naszych mamy isc z dowodem do providera zeby zalowyc konto pocztowe... A jak bede chcial miec kilka u roznych providerow? Nie, no to juz przekracza granice absurdu, nie wiem jak to nazwac. Moze by ktos z Brukseli przyjechal w koncu i na wlasne oczy zobaczyl co tutaj sie dzieje? Glosujac na "TAK" dla Polski w EU liczylem glownie wlasnie na to. Ze ich w koncu ktos za mordy zlapie i do porzadku przyprowadzi. A jak ten przepis rzeczywiscie wejdzie to juz czeka w Niemczech komp z linuksem i serwerkami oraz ladna polska domena :D I miejsce na pare tysiecy kont, oczywiscie darmowych :D Odpowiedz Link Zgłoś
jack_ryan Panie prezydencie, zrób pan porządek! 31.05.04, 13:21 Myślę, że kompania wojska wystarczy aby zrobić porządek z tym sejmem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mka Re: Portale krytykują projekt prawa telekomunikac IP: 195.205.149.* 31.05.04, 13:31 oki .. rejestruje konto z dowodzikiem ale... za kazdy otrzymany spam, trojany i inne badziewie nalezy mi sie odszkodowanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gibek25 Kolejny "genialny" pomysł ketynów z Wiejskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 13:32 Banda debili nami rządzi i wymyśla ustawy na miare swojego IQ. Co to bedzie jak banda bezmózgowców Leppera dojdzie do władzy, nic tylko sie wynieść choćby na Białoruś. Odpowiedz Link Zgłoś
usenetposts Re: Kolejny "genialny" pomysł ketynów z Wiejskiej 01.06.04, 18:35 W Bialorusi nie ma wolnosci slowa, ale w samej Rosji nie ma mowy o tym. Kazdy moze zrobic bez dowoda e-maila na mail.ru, na przyklad. Wiec odkad jest Polska w EU, wolnosc zaczyna byc mniej niz w bylym zwiazku radzieckim, o co ja wlasnie caly czas rok temu przed referendum probowalem wszystkim wyjasnic. Odpowiedz Link Zgłoś