Dodaj do ulubionych

Firefoks czy Chrome?

13.12.11, 22:50
Zastanawiam się czy nie zakończyć mojego dość długiego związku z Firefoks'em na rzecz romansu z Chrome.
Może ktoś z Was ma to już za sobą i może mi doradzić. Podobno najnowsza wersja ładnie synchronizuje się z kontami google co ułatwia korzystanie z usług, Jako przeglądarka wypuszczona przez naszego wspólnego Wujka (chyba jesteśmy kuzynami?) staje niemal systemem operacyjnym w chmurze a tak przynajmniej twierdzą autorzy artykułów o tej tematyce.
A więc tak jak w tytule:
Jaka są wasze opinie FF czy Chrome?
Obserwuj wątek
    • trynus Re: Firefoks czy Chrome? 14.12.11, 04:45
      Chrome jest o niebo lepszy i szybszy od FF. Natomiast synchro nie uzywaj - jesli masz je wlaczone i ktos przyjdzie na Twoj komp i zaloguje sie na swojego Gmaila (konto Google), to uzyska dostep do wszystkich Twoich hasel, historii przegladania itp... Poki co nie da sie tego uzywac.
      • Gość: Laparoskopia Re: Firefoks czy Chrome? IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.11, 17:24
        Wg mnie z pewnością lepszy jest FF. Może i Chrome jest szybszy, ale mi się akurat aż tak bardzo nie spieszy.
        • Gość: PerunShogun Re: Firefoks czy Chrome? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.01.12, 01:31
          tu nie chodzi o szybkość ;)
          szybkość oczywiście jest po stronie chroma, używam go od momentu raczkowania, również na smartfonie.
          jest intuicyjny i antyspamowy a reklamy nie zasłaniają widoków :D:D
          wtyczki w ff ciągle mnie dobijały - moja żona na swoim v(a)io nadal używa ff bo zna najlepiej na pozostałych kompach króluje chrom.
          najbardziej lubią go dzieciak i- to znak, ze jest prosty i szybki ;)
    • Gość: . Re: Firefoks czy Chrome? IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.11, 18:05
      Chrome ma najbardziej zaawansowane opcje szpiegowania użytkownika i dlatego polecam tą przeglądarkę.
    • leon64 Re: Firefoks czy Chrome? 02.01.12, 22:34
      po tym co się ostatnio dzieje z foksem, wybierz bez zastanowienia chrome, na pewno nie pożałujesz, albo jeszcze lepiej chrome plus
      • Gość: Greg Re: Firefoks czy Chrome? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.12, 08:37
        Nie ma to jak pobierać programy z podejrzanych serwerów...
        • sorger Re: Firefoks czy Chrome? 03.01.12, 13:41
          Chrome ma najbardziej zaawansowane opcje szpiegowania użytkownika i dlatego polecam tą przeglądarkę.

Ciekawe podejście. Ja bym powiedział "dlatego ją stanowczo odradzam". Kto chce być śledzony (?), chociaż nie ukrywam, że jeżeli chce się korzystać z usług internetowych, szczególnie od Wujka no to trzeba się trochę dać podglądnąć.
      • hrabia-monter-christo a co sie dzieje ? 05.01.12, 03:59
        leon64 napisał:

> po tym co się ostatnio dzieje z foksem, wybierz bez zastanowienia chrome, na pe
        > wno nie pożałujesz, albo jeszcze lepiej [url=http://programy.sidedark-warez.pl/
        > programy/internet/przegladarki_internetowe/chromeplus-1-6-2-0-pl/]chrome plus[/
        > url]

a co sie to dzieje, bo jakos nic nie zauwazylem
    • caneo Re: Firefoks czy Chrome? 04.01.12, 23:55
      Obie przeglądarki są dobre. Myślę, że to bardziej kwestia przyzwyczajenia kto którą woli.
      • postomaniac Re: Firefoks czy Chrome? 05.01.12, 13:53
        To zależy kto do czego używa tej przeglądarki.Ja zajmuje się programowaniem aplikacji internetowych i mi bardziej odpowiada Chrome ,bo jest tam więcej dodatków dla programistów ,choć nie mówię ,ze Firefox to zła przeglądarka.
        • jan-w Re: Firefoks czy Chrome? 06.01.12, 19:44
          "Programowaniem aplikacji" powiadasz... ;-)
    • buona_sera Re: Firefoks czy Chrome? 05.01.12, 15:26
      szczerze powiedziawszy zaintrygowałeś mnie tym stwierdzeniem, że to niemalże "system operacyjny w chmurze". Sama używam firefoxa, ale ostatnio wiele osób polecało mi chroma. Nawet mój brat, dla którego komputer to tajemnicze pudło, za nim przepada. Chyba też się skuszę ;]
    • smigol1982 Re: Firefoks czy Chrome? 06.01.12, 00:20
      Ja osobiście wolę Firefoksa.
    • Gość: q Chrome to szpieg IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.12, 19:38
      więc lepiej używać FF.
      No chyba, że ktoś uwielbia się obnażać.
      • Gość: PerunShogun Re: Chrome to szpieg IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.01.12, 01:41
        tak, bo inne przeglądarki cie nie szpiegują...
        chrom cię podgląda, dzięki czemu szybciej wyszukuje to co TY chcesz znaleźć a nie to co chcą ci wcisnać panowie (czy moze pania - cholera wie) z ff, windowsa czy jeszcze czegoś.
        coś co jest reklamowane jest odzielone i wyraźnie zaznaczone - a korzystanie z różnych aplikacji wymago twojej zgody.
        uważam, ze jest fair a zagrozeniem jest tylko jak samemu sie nie dba o jako, taką anonimowość.
        zresztą zrób sobie doświadczenie - wpisz swoje imie i nazwisko w wyszukiwarce - i zobacz kogo ci wskaże - w googlach (i chrom) zazwyczaj ciebie - i dzieki temu wiesz, zę jesteś w necie choćbyś nigdy nic sam nie podał w innych kto zapłącił więcej (w goglach również -ael na trzech pierwszych miejscach) i mogłbyś nawet nie wiedzieć, zę ktoś coś o tobie napisał ;) i dalej siedział i myslał, zę jestes bezpieczny i anonimowy :D
        • Gość: two Re: Chrome to szpieg IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.01.12, 20:02
          z tym doświadczeniem się nie zgadzam. Po prostu się ono nie sprawdziło ( nie udało )..."G" nie jest ciekawe, co jesz na śniadanie i czy założyłeś dziś kalesony ale na podstawie twojego zachowania w sieci wie jak podpowiadać i ustawiać dla ciebie wiadomości byś szybko i skutecznie dotarł do celu.Dziwne, że siedząc na fejsbuku nikt nie przejmuje się swoją prywatnością...
    • smigol1982 Re: Firefoks czy Chrome? 18.01.12, 12:30
      Jak dla mnie to jedna i druga przeglądarka jest bardzo dobra.
      • Gość: sfos Re: Firefoks czy Chrome? IP: 80.72.46.* 03.02.12, 15:42
        a jak do tego ma sie safari na windows? dobre, niedobre?
    • Gość: Nestor Re: Firefoks czy Chrome? IP: 180.242.40.* 31.05.12, 15:38
      Film Street Dance 2 (2012) jest super! Polecam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka