kubasruba0 13.06.04, 20:03 Witam Niedługo będę zakładał neostradę, na dwa kompy tylko nie wiem jaki wybrać ruter.Który według was opłaca się kupić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MD Re: Neostrada a ruter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 21:07 Poczytaj sobie: www.chip.pl/arts/n/article_90756.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calandrino Re: Neostrada a ruter IP: 212.21.228.* 14.06.04, 23:12 Przerabiałem ten temat niedawno, do finału przeszły: Planet ADE 4000 (ok 340) zł i Zyxel Prestige 650 HW-31 (600 zł) Ostatecznie wybrałem Zyxela bo mojemu współużytkownikowi nie ufam (dzielona Neo na 2 kompy). Przede wszystkim możliwy jest na nim podział pasma i to w sposób dynamiczny (niewykorzystaywane pasmo przysługujące danemu użytkownikowi jest przydzielane pozostałym) jak również nadania priorytetu poszczególnym klasom (Ftp, WWW, P2P, itd). Jeśli dzielisz Neo z kims kto nie jest maniakiem ściągania z sieci gigabajtami, ewentualnie jest takim ale w miarę zdyscyplinowanym to wystarczy dżentelmeńska umowa, prosty- niezawodny modem/router + program kontolujacy transfer z poziomu OS - u, (czyli właśnie Planet ADE 4000 + np. Net Limiter) Jeśli chodzi jeszcze o Zyxel-a to mogę potwierdzić, że opinie o jego niezawodności nie są przesadzone. Absolutnie żadnych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś