Gość: piecyk gazowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 11:41 kiosk.onet.pl/dlaczego/1170497,1286,artykul.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j.ang Re: Internet w gniazdku 24.06.04, 12:39 O tym się mówi już od lat, ale nic z tego nie wynika. W całej Polsce korzysta z tego najwyżej kilkanaście tysięcy osób, choć teoretycznie mogliby prawie wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Internet w gniazdku 24.06.04, 13:37 no ja to cale widze jak PR informacje. wiem o czym mowie, bo pracowalem w firmie, ktora produkuje urzadzenia do stworzenia LAN w Mieszkaniach lub domach jednorodinnych - teoretycznie jak by nie bylo roznych miernikow, bezpiecznikow a szczegolnie automatycznych pomiedzy mieszkaniami to i w bloku. Jest obojetne jakie jest napiecuie w sieci, bo to nie od napieci zalezy, ale bardziej od roznego rodzaju cewek i transformatorow oraz UPS'ow ktore stoja na przeszkodzie. chodzi o to, ze naprzyklad obwody elektryczne w roznych pokojach moga byc podlaczone do roznych bezpiecznikow. mozna je omijac couplerami, ale to troche bez sensu. no i jest oczywiscie problem z jakoscia instalacji - instalacja telefoniczna ma jakie takie parametry, natomiast elektryczna rozne. dlugosc kabli tez miala znaczenie. ta firma akurat z kolei nie miala technologie na wysokie napiecie, bo dostep byl poprzez ADSL, wireless, lub ADSL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej D. Re: Internet w gniazdku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 14:45 Spytałem się kolesia z toruńskiej energetyki, czy można zostać beta testerem tego łacza, powiedził mi że narazie testują to tylko u pracowników w domach. Pozatym się chyba z tego wycofają. Odpowiedz Link Zgłoś