Dodaj do ulubionych

Internet w gniazdku

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 11:41
kiosk.onet.pl/dlaczego/1170497,1286,artykul.html
Obserwuj wątek
    • j.ang Re: Internet w gniazdku 24.06.04, 12:39
      O tym się mówi już od lat, ale nic z tego nie wynika. W całej Polsce korzysta z tego najwyżej kilkanaście tysięcy osób, choć teoretycznie mogliby prawie wszyscy.
    • marekggg Re: Internet w gniazdku 24.06.04, 13:37
      no ja to cale widze jak PR informacje. wiem o czym mowie, bo pracowalem w
      firmie, ktora produkuje urzadzenia do stworzenia LAN w Mieszkaniach lub domach
      jednorodinnych - teoretycznie jak by nie bylo roznych miernikow, bezpiecznikow
      a szczegolnie automatycznych pomiedzy mieszkaniami to i w bloku. Jest obojetne
      jakie jest napiecuie w sieci, bo to nie od napieci zalezy, ale bardziej od
      roznego rodzaju cewek i transformatorow oraz UPS'ow ktore stoja na
      przeszkodzie. chodzi o to, ze naprzyklad obwody elektryczne w roznych pokojach
      moga byc podlaczone do roznych bezpiecznikow. mozna je omijac couplerami, ale
      to troche bez sensu. no i jest oczywiscie problem z jakoscia instalacji -
      instalacja telefoniczna ma jakie takie parametry, natomiast elektryczna rozne.
      dlugosc kabli tez miala znaczenie. ta firma akurat z kolei nie miala
      technologie na wysokie napiecie, bo dostep byl poprzez ADSL, wireless, lub ADSL.
    • Gość: Maciej D. Re: Internet w gniazdku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 14:45
      Spytałem się kolesia z toruńskiej energetyki, czy można zostać beta testerem
      tego łacza, powiedził mi że narazie testują to tylko u pracowników w domach.
      Pozatym się chyba z tego wycofają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka