Dodaj do ulubionych

NEOSTRADA 59 - jak wrażenia?

13.07.04, 11:46
Mam pytanko do abonentów pakietu NEOSTRADA TP za cenę 59zł. Głównie z oklicy
Śląska. Czy jesteście zadowoleni i czy opłaca się zainteresować tą ofertą?
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: zadowolony Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 13:43
      hej, jestem z Górnego Śląska i mam neo za 59 zł od paru tygodniu. Wg mnie
      warto :) na modem czekałem może 5 dni - byłem w szoku że tak szybko. Prędkość
      dochodzi do 160 kbps. Wszystko śmiga :)
      • Gość: niedowiarek Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 13.07.04, 18:43
        Gość portalu: zadowolony napisał(a):
        >
        > ...Prędkość dochodzi do 160 kbps...

Nie przesadzasz nieco? ;)
        • Gość: paszczi Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 19:02
          Ja mam neo 640 (do niedawna 512) a laczy sie (a co wiecej faktycznie dziala) na 768.

wiec wypas...
          • Gość: cc Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 20:47
            Strony otwiera jak przy modemie 52 k, pobiera nieco szybciej, ale bez
            rewelacji. Wcześniej miałem ISDN 64 kbs i chodziło podobnie jak to 128. Nie
            wiem dlaczego :-(
            • Gość: Sparky Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 21:23
              Nie jestem ze Śląska-Podlasie. wcześniej miałem pakiet internetowy z TP. z neo
              jestem zadowolony-technicznie bez zarzutu, nie zrywa itp. Głównie siedzę na
              stronach WWW, ale ściągam czasem mp3 albo trailery. od 1 lipca mam nabite 700
              MB więc jest spoko.
          • Gość: Zgred Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 13:28
            Gość portalu: paszczi napisał(a):

> Ja mam neo 640 (do niedawna 512) a laczy sie (a co wiecej faktycznie dziala)
            na
            > 768.
            >
            > wiec wypas...

Nie patrz co ci pokazuje neostrada.Sprawdz szybkość programem testującym, to
            sie zdziwi\sz ...Wypas Ha ha ha pewnie bedzie chodziło ze 250,Sprawdz pare razy
            w różnych godzinach, to sie jeszcze bardziej zdziwisz.progran masz:na stronie
            www.numion.com

Pzdr
            • Gość: paszczi Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 19:38
              > Nie patrz co ci pokazuje neostrada.Sprawdz szybkość programem testującym, to
              > sie zdziwi\sz ...Wypas Ha ha ha pewnie bedzie chodziło ze 250,Sprawdz pare razy

ustawiajac test na 'world' pelen rozstrzal od 250 - 500 kbps
              ustawiajac na 'poland' od 510 - 720 kbps

tyle ze ten test nie jest tak do konca miarodajny (hmm.. zalezy co chcesz
              mierzyc oczywiscie). Przesylajac dane przez ftp'a na szybkim serwerze mam
              przedkosc okolo 90-92 kB/s (przesylajac pliki silnie skompresowane wiec mozna
              wykluczyc dodatkowa kompresje przy przesyle). wiec jesli chodzi o mnie to wypas.
              ;)

lol
        • Gość: Wampir Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 07:00
          Mieszkam w Plocku
          Potwierdzam 160 kbps. To jest srednia, sa porywy do 300 kbps. Ale sa i zatory.
    • Gość: wojas Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 23:17
      mam neo najszybszą - teoretycznie 640, praktycznie 768, sciąga ok. 100 -
      110kB/s!!!!
    • Gość: chilum Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 14:06
      12 km od Gliwic,może byc??:-)

Jest super i spoko.
      Po modemie Zoltrix Spirit nieporównywalna jakość.
      Nie zrywa wcale i jest git:-).
      Nie używam Wanadoo tylko łączę się bezpośrednio przez modem.

IMO b.dobra inwestycja.

Chilum Orr / Jedi Order Council at Javin IV

--

Stop War on Drugs & Start War on Siths
      • Gość: beeper Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.crowley.pl 14.07.04, 16:45
        no właśnie, mógłbys łopatologicznie wyjaśnić jak utworzyć połączenie nie bez
        instalowania aplikacji neostrada plus? to cholerstwo pamięciożerne i spowalnia
        prace kompa. słyszałem że wystarczy zainstalować sterowniki modemu z pakietu
        neostrady. z góry dzięki za odp.
        pozdrowienia
        • Gość: piecyk gazowy Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.04, 22:19
          Wywal aplikację Neostrada z Dodaj/usuń programy i zrób tak jak tu (oczywiście w
          odpowiednim miejscu podaj swój login i hasło):
          shider.neostrada.pl/AutoConnect/nowe_polaczenie/index.html
          • Gość: beeper Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.crowley.pl 15.07.04, 08:54
            wielki dzięki.
            • Gość: beeper Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.crowley.pl 15.07.04, 15:24
              BTW: jaki jest numer tel dostępowy do neostrady (do wpisania w kreatorze)?
              pozdrawiam.
              • Gość: paszczi Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 19:32
                zamiast numeru trza wpisac gwiazdke(*) ;)
              • Gość: piecyk gazowy Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.04, 20:13
                Zostaw puste pole, albo wpisz byle co...
                • Gość: beeper Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.crowley.pl 16.07.04, 12:37
                  dzięki za rady. neostrade mam od niedawna więc jeszcze nie zatrybiłem
                  wszystkiego.
                  mam jeszcze jedno pytanko: przy pierwszej instalacji (rejestracji) został
                  przyznany mi adres @neostrada.pl razem z hasłem. zazwyczaj jest tak że hasło
                  wybiera sam użytkownik. jak moge je zmienić ?
                  pozdrawiam
                  • Gość: xman Re: NEOSTRADA 59 - wrażenia jakotako, SAGEM do... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 21:43
                    ...kitu.
                    jak mam IE i otworzę Outlooka, to automatycznie mnie wywala z neo. za każdym
                    razem. podobno to wina modemu SAGEM - ten typ tak ma.
                  • Gość: piecyk gazowy Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 20:16
                    W panelu administracyjnym możesz zmienić.
                    www.panel.neostrada.pl
      • Gość: Wedge A. Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: 5.5.* / 80.58.34.* 25.07.04, 09:22
        > Chilum Orr / Jedi Order Council at Javin IV

"Javin IV" ???????
    • Gość: pj Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 17.07.04, 02:59
      Nie wiem czy ktoś już o tym pisał, ale w tej opcji Neo po ściągnięciu 5MB
      prędkość spada do 32kb
      • nierymek Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? 17.07.04, 09:12
        5 GB raczej.
        • Gość: pj Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 17.07.04, 11:36
          Tak, tak. Mała pomyłka
          • Gość: west Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 12:15
            mam neo od 1 lipca i wykorzystalem jak dotad troche ponad 1 giga...:)
            jak dla mnie wystarczy...
            • Gość: chilum Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 12:24
              Ja od 01-07-04 do dzisiaj 314 MB.
              Nie oszczędzam na niczym,czego potrzebuję.
              Gram,sterowniki,programy,WWW,e-mail,etc.
              Nie ciągnę filmów i gier.

--
              " Talk is cheap "

• Gość: kerkoBumBum Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 16:17
                A mi się podoba... W porównaniu z tym co miałem przedtem to normalnie bajka.
                UWAGA KWIDZYN - Nigdy nie instalujcie sobie internetu z ASKO (pomimo braku
                limitów) będą wam kazać stawiać system za kazdym razem jak zadzwonicie do nich i
                zgłosicie brak netu. Jakoś nie postawiłem systemu i mam internet ( LOL )

Pozdrowienia.
                • Gość: Heheheh Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 18:18
                  Ja mam neostradę od dziś tzn 23 Lipca.
                  Jest super, wystarczy mi ta opcja 128. W porównaniu z tym co miałem porzednio
                  to poprostu super. Nie muszę mieć najwyższej opcji wystarczy mi ta.
                  Ale elegancko jest. Jak narazie. Nie chcę zapeszyć.
                  Jestem z Tychów
                  • Gość: kate z gdanska Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.04, 22:40
                    Od tygodnia mam neostradę i strasznie toto zamula. Muszę czekać ok. 5 min. aż
                    się jakaś strona wyświetli jeśli wogóle się wyświetli. Do tego często zrywa
                    polączenie. Nie wiem czyja to wina. Prędkość transferu waha się od 0,3 do 15
                    kb/s. Masakra.

Proszę pomóżcie, mam proxy ustawiać czy co?
                    • kalinowski11 Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? 24.07.04, 23:30

Czy masz włączonego firewalla systemowego XP ? Jeżeli nie uruchom zaporę .
                      Jak ?
                      Wszystko poniżej :

www.microsoft.com/poland/security/protect/windowsxp/firewall.aspx

Potem zajrzyj tutaj :

www.windowsupdate.com/

Ad-aware , znajduje i likwiduje różne paskudztwa .

download.com.com/3000-2144-10045910.html?part=69274&subj=dlpage&tag=buton
                      dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=39&id=151&t=39

Przed pierwszym użyciem ustaw Ad-aware w sposób pokazany tutaj :

ralphcaddell.com/pchelp/Ad-aware%20instructions.htm

1. Ściągnij , zainstaluj , uruchom .
                      2. "sprawdż uaktualnienie"
                      3. "połącz"
                      4. po wczytaniu ewentualnych aktualizacji "zakończ"
                      5. "uruchom"
                      6. "dalej"
                      7. po skanowaniu "zakończ" , lub "dalej" jeżeli program coś
                      znajdzie .
                      8. zaznacz znalezione "pozycje"
                      9. "dalej"
                      10.program spyta , czy usunąć zaznaczone obiekty - "tak" .

------------------------------------------------------------------

Spy-bot , jak wyżej .

download.com.com/3000-8022-10194058.html?tag=lst-0-2
                      dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=55&id=188&t=55

1. Ściągnij , zainstaluj , uruchom .
                      2. "Aktualizacja" .
                      3. "Znajdż i zniszcz" .
                      4. Pewnie sporo znajdzie .
                      5. "Znalezione" program odznaczy na zielono i czerwono . Czerwone
                      to "szpicle" , wywalamy . Zielone mogą zostać .
                      6. Czerwone zaznaczamy i klikamy "Napraw znalezione problemy" .

Zainstaluj program antywirusowy do domowego użytku AVAST4 Home.
                      Jest to bezpłatny program antywirusowy po polsku.

Wersję polską możesz ściągnąć stąd :

www.avast.com/i_idt_1016.html

Przed instalacją zarejestruj się tu :

www.avast.com/i_kat_207.php?lang=ENG

Dzięki rejestracji otrzymasz mailem klucz rejestracyjny,
                      który umożliwi przez rok bezpłatną aktualizacje bazy wirusów.

------------------------------------------------------------------

Jeżeli nie pomogło , ściągnij poniższy program . HijackThis
                      pokaże co "siedzi" w Twoim kompie .

209.133.47.12/~merijn/files/HijackThis.exe
                      www.majorgeeks.com/downloadget.php?id=3155&file=3&evp=3304750663b552982a8baee6434cfc13

1.Ściągnij , uruchom .
                      2.Scan .
                      3.Save Log .
                      4.Zapisany log "skopiuj na myszkę" , wklej do posta i wyślij
                      na forum . Może jakaś "dobra dusza" się nad Tobą zlituje ;)
                      5.W wypadku gdy chcemy coś skasować , otwieramy Hijacka jeszcze
                      raz , klikamy Scan , zaznaczamy co chcemy skasować i klikamy
                      Fix checked . Z OPCJI KASOWANIA KORZYSTAMY PO KONSULTACJI NA FORUM .
                      • Gość: kate z gdanska Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 00:55
                        Drogi panie Kalinowski - wielkie dzięki i biję pokłony. Jak to dobrze, że są na
                        świecie tacy ludzie, którzy zupełnie bezinteresownie pomagają innym!
    • hippolin wolno działa? 26.07.04, 15:44
      polecam, chyba njalepszy sposób sprawdzenia

promos.mcafee.com/speedometer/test_0150.asp
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka