atomowy 13.07.04, 11:46 Mam pytanko do abonentów pakietu NEOSTRADA TP za cenę 59zł. Głównie z oklicy Śląska. Czy jesteście zadowoleni i czy opłaca się zainteresować tą ofertą? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zadowolony Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 13:43 hej, jestem z Górnego Śląska i mam neo za 59 zł od paru tygodniu. Wg mnie warto :) na modem czekałem może 5 dni - byłem w szoku że tak szybko. Prędkość dochodzi do 160 kbps. Wszystko śmiga :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedowiarek Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 13.07.04, 18:43 Gość portalu: zadowolony napisał(a): > > ...Prędkość dochodzi do 160 kbps... Nie przesadzasz nieco? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paszczi Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 19:02 Ja mam neo 640 (do niedawna 512) a laczy sie (a co wiecej faktycznie dziala) na 768. wiec wypas... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 20:47 Strony otwiera jak przy modemie 52 k, pobiera nieco szybciej, ale bez rewelacji. Wcześniej miałem ISDN 64 kbs i chodziło podobnie jak to 128. Nie wiem dlaczego :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sparky Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 21:23 Nie jestem ze Śląska-Podlasie. wcześniej miałem pakiet internetowy z TP. z neo jestem zadowolony-technicznie bez zarzutu, nie zrywa itp. Głównie siedzę na stronach WWW, ale ściągam czasem mp3 albo trailery. od 1 lipca mam nabite 700 MB więc jest spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zgred Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 13:28 Gość portalu: paszczi napisał(a): > Ja mam neo 640 (do niedawna 512) a laczy sie (a co wiecej faktycznie dziala) na > 768. > > wiec wypas... Nie patrz co ci pokazuje neostrada.Sprawdz szybkość programem testującym, to sie zdziwi\sz ...Wypas Ha ha ha pewnie bedzie chodziło ze 250,Sprawdz pare razy w różnych godzinach, to sie jeszcze bardziej zdziwisz.progran masz:na stronie www.numion.com Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paszczi Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 19:38 > Nie patrz co ci pokazuje neostrada.Sprawdz szybkość programem testującym, to > sie zdziwi\sz ...Wypas Ha ha ha pewnie bedzie chodziło ze 250,Sprawdz pare razy ustawiajac test na 'world' pelen rozstrzal od 250 - 500 kbps ustawiajac na 'poland' od 510 - 720 kbps tyle ze ten test nie jest tak do konca miarodajny (hmm.. zalezy co chcesz mierzyc oczywiscie). Przesylajac dane przez ftp'a na szybkim serwerze mam przedkosc okolo 90-92 kB/s (przesylajac pliki silnie skompresowane wiec mozna wykluczyc dodatkowa kompresje przy przesyle). wiec jesli chodzi o mnie to wypas. ;) lol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wampir Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 07:00 Mieszkam w Plocku Potwierdzam 160 kbps. To jest srednia, sa porywy do 300 kbps. Ale sa i zatory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojas Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 23:17 mam neo najszybszą - teoretycznie 640, praktycznie 768, sciąga ok. 100 - 110kB/s!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chilum Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 14:06 12 km od Gliwic,może byc??:-) Jest super i spoko. Po modemie Zoltrix Spirit nieporównywalna jakość. Nie zrywa wcale i jest git:-). Nie używam Wanadoo tylko łączę się bezpośrednio przez modem. IMO b.dobra inwestycja. Chilum Orr / Jedi Order Council at Javin IV -- Stop War on Drugs & Start War on Siths Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beeper Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.crowley.pl 14.07.04, 16:45 no właśnie, mógłbys łopatologicznie wyjaśnić jak utworzyć połączenie nie bez instalowania aplikacji neostrada plus? to cholerstwo pamięciożerne i spowalnia prace kompa. słyszałem że wystarczy zainstalować sterowniki modemu z pakietu neostrady. z góry dzięki za odp. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.04, 22:19 Wywal aplikację Neostrada z Dodaj/usuń programy i zrób tak jak tu (oczywiście w odpowiednim miejscu podaj swój login i hasło): shider.neostrada.pl/AutoConnect/nowe_polaczenie/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beeper Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.crowley.pl 15.07.04, 08:54 wielki dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beeper Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.crowley.pl 15.07.04, 15:24 BTW: jaki jest numer tel dostępowy do neostrady (do wpisania w kreatorze)? pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paszczi Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 19:32 zamiast numeru trza wpisac gwiazdke(*) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.04, 20:13 Zostaw puste pole, albo wpisz byle co... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beeper Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.crowley.pl 16.07.04, 12:37 dzięki za rady. neostrade mam od niedawna więc jeszcze nie zatrybiłem wszystkiego. mam jeszcze jedno pytanko: przy pierwszej instalacji (rejestracji) został przyznany mi adres @neostrada.pl razem z hasłem. zazwyczaj jest tak że hasło wybiera sam użytkownik. jak moge je zmienić ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xman Re: NEOSTRADA 59 - wrażenia jakotako, SAGEM do... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 21:43 ...kitu. jak mam IE i otworzę Outlooka, to automatycznie mnie wywala z neo. za każdym razem. podobno to wina modemu SAGEM - ten typ tak ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 20:16 W panelu administracyjnym możesz zmienić. www.panel.neostrada.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wedge A. Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: 5.5.* / 80.58.34.* 25.07.04, 09:22 > Chilum Orr / Jedi Order Council at Javin IV "Javin IV" ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pj Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 17.07.04, 02:59 Nie wiem czy ktoś już o tym pisał, ale w tej opcji Neo po ściągnięciu 5MB prędkość spada do 32kb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pj Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 17.07.04, 11:36 Tak, tak. Mała pomyłka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 12:15 mam neo od 1 lipca i wykorzystalem jak dotad troche ponad 1 giga...:) jak dla mnie wystarczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chilum Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 12:24 Ja od 01-07-04 do dzisiaj 314 MB. Nie oszczędzam na niczym,czego potrzebuję. Gram,sterowniki,programy,WWW,e-mail,etc. Nie ciągnę filmów i gier. -- " Talk is cheap " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kerkoBumBum Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 16:17 A mi się podoba... W porównaniu z tym co miałem przedtem to normalnie bajka. UWAGA KWIDZYN - Nigdy nie instalujcie sobie internetu z ASKO (pomimo braku limitów) będą wam kazać stawiać system za kazdym razem jak zadzwonicie do nich i zgłosicie brak netu. Jakoś nie postawiłem systemu i mam internet ( LOL ) Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heheheh Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 18:18 Ja mam neostradę od dziś tzn 23 Lipca. Jest super, wystarczy mi ta opcja 128. W porównaniu z tym co miałem porzednio to poprostu super. Nie muszę mieć najwyższej opcji wystarczy mi ta. Ale elegancko jest. Jak narazie. Nie chcę zapeszyć. Jestem z Tychów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate z gdanska Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.04, 22:40 Od tygodnia mam neostradę i strasznie toto zamula. Muszę czekać ok. 5 min. aż się jakaś strona wyświetli jeśli wogóle się wyświetli. Do tego często zrywa polączenie. Nie wiem czyja to wina. Prędkość transferu waha się od 0,3 do 15 kb/s. Masakra. Proszę pomóżcie, mam proxy ustawiać czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? 24.07.04, 23:30 Czy masz włączonego firewalla systemowego XP ? Jeżeli nie uruchom zaporę . Jak ? Wszystko poniżej : www.microsoft.com/poland/security/protect/windowsxp/firewall.aspx Potem zajrzyj tutaj : www.windowsupdate.com/ Ad-aware , znajduje i likwiduje różne paskudztwa . download.com.com/3000-2144-10045910.html?part=69274&subj=dlpage&tag=buton dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=39&id=151&t=39 Przed pierwszym użyciem ustaw Ad-aware w sposób pokazany tutaj : ralphcaddell.com/pchelp/Ad-aware%20instructions.htm 1. Ściągnij , zainstaluj , uruchom . 2. "sprawdż uaktualnienie" 3. "połącz" 4. po wczytaniu ewentualnych aktualizacji "zakończ" 5. "uruchom" 6. "dalej" 7. po skanowaniu "zakończ" , lub "dalej" jeżeli program coś znajdzie . 8. zaznacz znalezione "pozycje" 9. "dalej" 10.program spyta , czy usunąć zaznaczone obiekty - "tak" . ------------------------------------------------------------------ Spy-bot , jak wyżej . download.com.com/3000-8022-10194058.html?tag=lst-0-2 dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=55&id=188&t=55 1. Ściągnij , zainstaluj , uruchom . 2. "Aktualizacja" . 3. "Znajdż i zniszcz" . 4. Pewnie sporo znajdzie . 5. "Znalezione" program odznaczy na zielono i czerwono . Czerwone to "szpicle" , wywalamy . Zielone mogą zostać . 6. Czerwone zaznaczamy i klikamy "Napraw znalezione problemy" . Zainstaluj program antywirusowy do domowego użytku AVAST4 Home. Jest to bezpłatny program antywirusowy po polsku. Wersję polską możesz ściągnąć stąd : www.avast.com/i_idt_1016.html Przed instalacją zarejestruj się tu : www.avast.com/i_kat_207.php?lang=ENG Dzięki rejestracji otrzymasz mailem klucz rejestracyjny, który umożliwi przez rok bezpłatną aktualizacje bazy wirusów. ------------------------------------------------------------------ Jeżeli nie pomogło , ściągnij poniższy program . HijackThis pokaże co "siedzi" w Twoim kompie . 209.133.47.12/~merijn/files/HijackThis.exe www.majorgeeks.com/downloadget.php?id=3155&file=3&evp=3304750663b552982a8baee6434cfc13 1.Ściągnij , uruchom . 2.Scan . 3.Save Log . 4.Zapisany log "skopiuj na myszkę" , wklej do posta i wyślij na forum . Może jakaś "dobra dusza" się nad Tobą zlituje ;) 5.W wypadku gdy chcemy coś skasować , otwieramy Hijacka jeszcze raz , klikamy Scan , zaznaczamy co chcemy skasować i klikamy Fix checked . Z OPCJI KASOWANIA KORZYSTAMY PO KONSULTACJI NA FORUM . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate z gdanska Re: NEOSTRADA 59 - jak wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 00:55 Drogi panie Kalinowski - wielkie dzięki i biję pokłony. Jak to dobrze, że są na świecie tacy ludzie, którzy zupełnie bezinteresownie pomagają innym! Odpowiedz Link Zgłoś
hippolin wolno działa? 26.07.04, 15:44 polecam, chyba njalepszy sposób sprawdzenia promos.mcafee.com/speedometer/test_0150.asp Odpowiedz Link Zgłoś