Dodaj do ulubionych

e-mule czekanie?

30.07.04, 11:09
Zainstalowałam sobie przedwczoraj emula, pierwszy plik zaczął ściągać, ale po
pewnym czasie przestał, innych nawet nie zaczął pobierać, tylko na coś czeka,
i czeka tak już dwa dni,. Moje Pytanie:

Na co on czeka, i kiedy wreszcie ruszy???

Czytałam wiele pochlebnych opinii emulu, ale u mnie nie idzi, mam neo 128, i
w kazaa ściągał całkiem przyzwoicie, ale tam słabo wyszukiwało
Obserwuj wątek
    • roar Re: e-mule czekanie? 30.07.04, 18:48
      Czeka, aż mu ktoś zacznie ten plik wysyłać.

eMule ma bardzo rygorystyczną procedurę anty-pijawkową. M.in. chętniej wysyła pliki do ludzi, od których już coś kiedyś ściągał. Ale to nieważne - ważne są konsekwencje, a te są takie, że:

- jeśli nie masz olbrzymiego share i szybkiego połączenia (szybszego niż neo), najprawdopodobniej zawsze będziesz musiała czekać na ściąganie.
      - nie ma co nawet próbować ściągać plików, które ma mniej niż, powiedzmy, 5-10 osób. Mogą nigdy nie zejść.
      - najlepiej zacząć od pliku, który dzieli ponad 100 osób - jest duża szansa, że wśród nich znajdzie się ktoś z krótką kolejką i zacznie ci wysyłać od razu.
      - kiedy będziesz mieć już ściągniętą część pliku, reszta pójdzie szybciej, bo inni zaczną ją ściągać od ciebie i będziesz tym sobie nabijać u nich punkty.

Taka specyfika tej sieci. Bardzo to wszystko upierdliwe, ale to dzięki temu na eMule jest tak dużo różnorodnych plików o tak dobrej jakości.
    • Gość: WANDAL Re: e-mule czekanie? IP: *.CNet2.Gawex.PL 31.07.04, 13:21
      PRZEKŁĄDAJĄC wypowiedz mojego przedmówcy wejdź:Emule ; incoming i do tego
      katalogo wepchnij jakieś mp3 czy Jpg albo instalki.....to powinno zmienić
      postać rzeczy...wogóle na maximum transferu trzeba w Emule "zasłużyć "
      • roar Re: e-mule czekanie? 31.07.04, 19:09
        Nie, nie, nie. To nie jest takie proste...

Kiedyś dzieliłem w eMule'u wszystko to, co na innych sieciach - paręnaście giga muzyki. I co? Nawet jednego pliku stamtąd nikt nie ściągnął, raz, że nikt nie chciał, dwa, że nawet gdyby chciał, i tak moje sloty były zapchane ludźmi ściągającymi ode mnie fragmenty pliku, który właśnie zasysałem. Trzy - gdyby ktoś zaczął ściągać moje unikalne pliki - pogorszyłby moją sytuację, bo zabrałby miejsce osobie, która ściągała to samo co ja i mogłoby to podnieść mnie w jej kolejce.

W tej chwili mój xMule nie widzi nic poza paroma ściągniętymi wcześniej
        plikami. A broń boże nie dzielę niczego "od siebie". To najlepszy sposób na zasłużenie sobie na wysoki transfer, jaki znam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka