Dodaj do ulubionych

MUZYKA Z NETU

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 19:55
ściągnęłam sobie kilka albumów w mp3 z internetu ale problem tkwi w tym, że
jeden mp3=cały album. Czy istnieje jakiś sposób abu tego mp3 podzielic na
poszczególne utwory???Jezeli tak to czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak to
zrobić???Dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: mania Re: MUZYKA Z NETU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 22:05
      Chciałabym się dowiedzieć, z której stronki można za darmo ściągnąć cału album,
      np. OutKast.
      Proszę o podanie linku. Z góry dziękuję.
      • Gość: mała Re: MUZYKA Z NETU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 23:49
        chyba najlepiej będzie jak wykorzystasz do tego jakis program do
        ściągania/wymiany plików np. Kazaa , eMule lub DC++. Ja osobiście całe albumy
        ściągałam przez eMule. pozdrawiam
    • xymox Re: MUZYKA Z NETU 31.07.04, 22:29
      pewnie można pociąć programem cool edit pro bo służy do obróbki ścieżki
      dżwiękowej
      sporóbuj też tu: mp3.wp.pl/p/programy/lista/inne,edycja.html
    • roar Re: MUZYKA Z NETU 01.08.04, 21:23
      No więc tak. NIE używaj normalnych edytorów dźwięku. One operują na wave'ach, więc nawet jeśli zapiszą to później do mp3-ki, to i tak będzie on najpierw odkodowany, a potem zakodowany ponownie - nieścisłości się na siebie nałożą i jakość dźwięku będzie fatalna.

Tu: www.hitsquad.com/smm/programs/MP3Trim_win32/
      I tu: www.mpgedit.org/mpgedit/downloads.html
      - masz linki do programów, które potrafią pociąć/skleić bezpośrednio mp3. Użyj któregoś z nich.
      • xymox Re: MUZYKA Z NETU 01.08.04, 21:27
        jakie to są "normalne edytory"?! a są nienormalne? wszystkie dobre operują na
        mp3 :)
        • roar Re: MUZYKA Z NETU 01.08.04, 23:53
          > jakie to są "normalne edytory"?! a są nienormalne?

Czy mam to traktować jako zaproszenie do zabawy w "Głupie pytanie, głupia odpowiedź." Nie, dziękuję. Możemy się za to pobawić w pomidora. Pomidor.

> wszystkie dobre operują na mp3 :)

Nie. Nie operują na mp3. Operują na zwykłym, nieskompresowanym opisie fali dźwiękowej. Żeby wyedytować plik mp3, taki program musi go najpierw odkodować, a później, po dokonaniu zmian, ponownie zakodować.
          Dźwięk skompresowany mp3 jest w edycji kompletnie nieprzydatny. Edycja to nie tylko dzielenie i sklejanie plików, to też nakładanie jednych dźwięków na drugie, zmiana głośności, rozmaite filtry i efekty... To wymaga zmiany fali dźwiękowej. A to wymaga najpierw jej znajomości. Mp3 to nie jest fala dźwiękowa. To tylko sposób na generowanie fali.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka