Dodaj do ulubionych

Laptop czy tablet

05.08.13, 15:08
Cześć w październiku wybieram się na studia ekonomiczne. Do miasta w którym będę studiował mam 100km i będę tam mieszkał w akademiku. Na weekendy będę wracal do domu. Obecnie mam komputer stacjonarny i nie wezmę go do akademika więc bede potrzebował mobilnego urządzenia. Dlatego wiec Proszę o pomoc w wyborze odpowiedniego sprzętu dla mnie. Jakie urządzenie będzie odpowiednie dla mnie? Czy będę musiał robić notatki i dużo pisać czy będę mi potrzebny jedynie do zadań internetu itp. Konkretnie co bardziej przyda się ne ekonomii.
Obserwuj wątek
    • zack_o2 Re: Laptop czy tablet 10.08.13, 09:31
      osobiście bardziej preferuję laptopy niż tablety, te drugie są wg mnie bajerem za który się dużo płaci, dobry laptop ma więcej możliwości
    • ntvc Re: Laptop czy tablet 14.08.13, 15:55
      Jak będziecie szukać tabletu lub innego urządzenia to myślę że warto zapoznać się najpierw z testami tych urządzeń na różnych portalach i blogach, ponieważ coraz częściej tablety czy urządzenia mniej znanych producentów oferowane za połowę wartości markowych urządzeń, nie odbiegają od nich pod względem technicznym i często bardziej opłaca się kupić tańsze urządzenie lub urządzenie w podobnej cenie ale o dużo lepszych parametrach niż produkt znanego producenta, tym bardziej że przy obecnym postępie technicznym za rok najwyżej dwa i tak trzeba go będzie wymienić na coś nowego. Kilka testów jak również rankingi najczęściej kupowanych tabletów z podziałem na kategorie cenowe możecie znaleźć np. na www.tabletradar.pl
      • kashiyama Re: Laptop czy tablet 14.08.13, 17:30
        Nadal stoję pod wyborem ale coraz bardziej skłaniam się ku laptopowi. Oczywiście testy recenzje i opinie w internecie czytam i oglądam, w ciemno nic nie kupię.
        • krzysztofsf Re: Laptop czy tablet 14.08.13, 23:00
          Laptop.
          Tablet jest przydatny jako drugie urzadzenie. Referatu na nim nie napiszesz.
    • martinni7 Re: Laptop czy tablet 22.08.13, 13:56
      Studiuję ekonomii i według mnie lepszy jest laptop. Bardzo dużo notatek itp. Tablet nie jest wystarczający.
      • kashiyama Re: Laptop czy tablet 23.08.13, 21:54
        ooo badzo dziekuję za informacje. Przekonała mnie informacja ze studiujesz ekonomie i jednak laptop. Decyzja podjęta to będzie laptop.
    • nowy_rusek Re: Laptop czy tablet 25.08.13, 17:00
      Mam podobny problem, z tym, ze ja (juz) nie studiuje ale czesto podrozuje. Mam (za)duzy komp przenosny i teraz chce kupic tablet, by sobie ulatwic zycie. Mam nawet wybrane dwa tablety iPad4 i Nexus10. problem polega na tym, ze nigdzie nie moge znalezc info o tym ostatnim. Chodzi mi glownie o to, by byl w jezyku polskim.Mam na mysli konfiguracje tablet.
      Czy jest tu ktos, kto moglby mi dac ewnt. jakies namiary, gdzie moglbym uzyskac ingormacje o tym tablet. Chodzi mi o polskie portale.
      Z gory dziekuje.
    • renia79_5 Re: Laptop czy tablet 26.08.13, 12:03
      ja bym się decydowała na laptopa, ewentualnie na netbooka, tablet przydaje się w zasadzie tylko do przeglądania netu, ciężko się na nim pisze a długie użytkowanie też jest uciążliwe
      • adalbert-111 Re: Laptop czy tablet 09.11.13, 11:10
        Polecam ten, sam takiego używam, jest b.lekki, bateria długo trzyma, a to jest ważne. Może cena nie jest niska, ale sprzęt wymiata ;) www.x-kom.pl/apple/macbook/air
    • skladpc Re: Laptop czy tablet 11.12.13, 23:41
      Możesz jeszcze spróbować z jakimś tabletem z Windowsem i etui z klawiaturą ale to już bardziej "ograniczenia tabletu w cenie laptopa" :)
    • aliengroszk Re: Laptop czy tablet 13.12.13, 14:41
      Chcesz latwo, szybko, bez wiekszego wysilku zdobyc doladowanie do Twojej sieci za 25 zlotych ? To bardzo proste ;). Wchodzisz na strone, podajesz numer telefonu, po okolo 5 minutach przychodzi wiadomosc, ze stan Twojego konta zostal zasilony o 25zl :). Nie czekaj, sprawdz ;). Moj stan konta to 75 zl, a podalem numer TYLKO dwa razy !!

cli.gs/1nqhef
    • helaha Re: Laptop czy tablet 23.04.14, 11:43
      Różne tablety w spoko cenach na geekee.pl/smart-devices/tablety. Na gwarancji, szybka i darmowa przesyłka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka